Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την έγκριση μελέτης για τη μεταφορά των μαθητών της Αίγινας. .

Εικοσιπέντε περίπου λεπτά κράτησε η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία έγινε εσπευσμένα, η πρόσκληση κοινοποιήθηκε μόλις σήμερα το μεσημέρι και αφορούσε την έγκριση αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του έτους 2011 με εγγραφή ενός νέου κωδικού για τη μεταφορά των μαθητών της Αίγινας στις σχολικές μονάδες του νησιού με μισθωμένα οχήματα. Μετά την εφαρμογή του νόμου "Καλλικράτη" και αυτή η αρμοδιότητα περνά  στους Δήμους. Το κόστος του προγράμματος θα καλυφθεί από κεντρικούς αυτοτελείς πόρους, με την προϋπόθεση ότι η σχετική μελέτη θα πρέπει να κατατεθεί μέχρι τις 31 Αυγούστου, δηλαδή μέχρι αύριο. Την εισήγηση για το θέμα έκανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κύριος Νεκτάριος Κουκούλης, ο οποίος χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα πολύπλοκη αυτή τη μελέτη, σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτός ήταν και ο λόγος που δεν υλοποιήθηκαν από τις τεχνικές υπηρεσίες του υπουργείου ή της Περιφέρειας.


Ο κύριος Κουκούλης έκανε αναφορά στις διάφορες περιπτώσεις που προκύπτουν στη μεταφορά των μαθητών, ανάλογα με τα μέσα που χρησιμοποιούν ή τις περιοχές που μένουν και έκανε μία συνοπτική περιγραφή για τα παραπάνω θέματα. Αξίζει σημειωθεί ότι το κόστος του προγράμματος ανέρχεται στο ποσό των 259.000 ευρώ. Για το υψηλό κόστος του προγράμματος και άλλες παραμέτρους του τοποθετήθηκε η δημοτική σύμβουλος κυρία Αικατερίνη Κανελλά, ενώ ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πέρδικας κύριος Τάσος Αμάφης έκανε αναφορά σε κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις μεταφοράς μαθητών στην περιοχή ευθύνης του, ενώ για τα προβλήματα που ενδεχομένως να προκύψουν κατά τη νέα σχολική χρονιά μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Γιάννης Πούντος. Στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση δικαίωμα ψήφου είχαν και οι πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων. Η έγκριση για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού ψηφίστηκε, ενώ το ίδιο θέμα θα περνούσε και από την έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αίγινας που συνεδρίασε αμέσως μετά.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png