Την παραίτησή τους από την Επιτροπή Υγείας του Δήμου δήλωσαν οι κύριοι Σωκράτης Δούκας, Γρηγόρης Γαλάνης και Νεκτάριος Λαβούτας.


Την παραίτησή τους από την Επιτροπή Υγείας του Δήμου Αίγινας δήλωσαν οι ιατροί κύριοι Σωκράτης Δούκας και Γρηγόρης Γαλάνης, καθώς και ο κύριος Νεκτάριος Λαβούτας μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Αίγινας. Η επιστολή που διαβάστηκε από την γραμματέα του προεδρείου στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: "Ως προς το θέμα των οδηγών των ασθενοφόρων, η επιτροπή συνεδρίασε πολλές φορές και εξέτασε όλες τις πιθανές λύσεις. Έκανε πληθώρα προτάσεων, έστειλε στο δήμο στη ΔΥΠΕ και σε όλους τους αρμόδιους φορείς, τα απαραίτητα έγγραφα και το αποτέλεσμα είτε γραπτώς, είτε προφορικώς, είτε ως αναμονή απαντήσεων ήταν αρνητικό.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.


Ως προς το θέμα συντονισμού της αντιμετώπισης του επείγοντος περιστατικού, δυστυχώς και ενώ οι προτάσεις μας στόχευαν στην αποτελεσματική και προς όφελος του ασθενούς των φορέων υγείας, με γνώμονα την αναβάθμιση και τον πρωταγωνιστικό ρόλο Κέντρου Υγείας, έπεσαν στο κενό λόγω κρατικών, νομικών και προσωπικών θεμάτων και αντιλήψεων. Με το ίδιο λοιπόν αίσθημα ευθύνης που δεχθήκαμε να συμμετάσχουμε στην επιτροπή και βλέποντας ότι παρά τις κινήσεις, προτάσεις και συμβουλές, το κράτος, ο δήμος, η ΔΗΠΕ και οι φορείς αδυνατούν να τις πραγματοποιήσουν, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να δηλώσουμε την παραίτησή μας από την επιτροπή, καθώς αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στο σκοπό της λειτουργίας της. Σαν ιατροί, άνθρωποι, αλλά και εκπρόσωποι του νοσοκομείου που αντιπροσωπεύουμε, είμαστε στη διάθεση οποιουδήποτε ασθενούς, για να προσφέρουμε από μεριά μας κάθε δυνατή βοήθεια και λύση που άπτεται των δυνατοτήτων μας".