Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων, για το κληροδότημα Λεονάρδου Λαδά, για την οικονομική ενίσχυση ενός άπορου κοριτσιού μετά τον γάμο του, καταγόμενο από την Αίγινα.

Η Διαχειριστική Επιτροπή των Κληροδοτημάτων του Δήμου μας κατά τη συνεδρίασή της που πραγματοποιήθηκε στις 02-12-2019 λαμβάνοντας υπόψιν το υπ. αρ. 776/70 πρακτικό του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με το οποίο δημοσιεύτηκε η Δημόσια διαθήκη του Λεονάρδου Λαδά αποφάσισε ομόφωνα (αρ. απόφασης 6/2019) να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να εκτελεστεί ο σκοπός του Κληροδοτήματος για το έτος 2020 ως εξής :
• θα ενισχυθεί οικονομικά μετά το γάμο του, ένα (1) άπορο κορίτσι καταγόμενο από την Αίγινα. Για την εκτέλεση του σκοπού θα διατεθεί το ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000,00€).
• Για την εκλογή του κοριτσιού θα διεξαχθεί δημόσια κλήρωση ενώπιον της Διαχειριστικής Επιτροπής του Κληροδοτήματος.
• Τα αποτελέσματα της κλήρωσης των κοριτσιού θα αναρτηθούν για δεκαπέντε (15) ημέρες στην ιστοσελίδα του Δήμου Αίγινας και στο πίνακα ανακοινώσεων του Δημοτικού Καταστήματος για τυχόν υποβολή ένστασης από τις ενδιαφερόμενες εντός τριάντα (30) ημερών από την ανάρτηση.
• Οι ενδιαφερόμενες να υποβάλλουν στη διεύθυνση Δήμος Αίγινας (Κληροδότημα Λεονάρδου Λαδά) – 1ος όροφος, Οινώνης 3 Τ.Κ 18010 Αίγινα τα εξής δικαιολογητικά:
1. Αίτηση με πλήρη ατομικά στοιχεία, στοιχεία διαμονής, επικοινωνίας και συνημμένων εγγράφων (το έντυπο της αίτησης διανέμεται από το Δήμο)
2. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
3. Υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνεται ότι η ενδιαφερόμενη δεν έχει κληρωθεί από το συγκεκριμένο Κληροδότημα σε κλήρωση προηγούμενου έτους. (διανέμεται από το Δήμο)
Εάν κάποια ενδιαφερόμενη κληρώθηκε από το συγκεκριμένο Κληροδότημα σε κλήρωση προηγούμενου έτους, δεν μπορεί να συμμετάσχει εκ νέου.
4. Φωτοαντίγραφο του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας
– Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν κορίτσια ηλικίας από 20 ετών και πάνω. Επίσης μπορούν να υποβάλλουν αίτηση περισσότερα του ενός κοριτσιού από την ίδια οικογένεια.
5. Φωτοαντίγραφο του Εκκαθαριστικού Σημειώματος φορολογικού έτους 2018 της ενδιαφερόμενης όπου το συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημά της θα πρέπει να είναι μέχρι 6.000,00 ευρώ.
6. Φωτοαντίγραφο του Εκκαθαριστικού Σημειώματος φορολογικού έτους 2018 της οικογένειας της ενδιαφερόμενης όπου το συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα θα πρέπει να είναι μέχρι 12.000 ευρώ. Για κάθε ανήλικο ή προστατευόμενο τέκνο, το οικογενειακό εισόδημα αυξάνεται κατά χίλια (1.000,00) ευρώ για κάθε τέκνο.
– Σε περίπτωση που υπάρχει διαζύγιο ή διάσταση μεταξύ των γονέων, θα λαμβάνεται υπόψιν σαν οικογενειακό εισόδημα, το εισόδημα του γονέα που έχει την επιμέλεια της ενδιαφερόμενης προσκομίζοντας σχετική δικαστική απόφαση ή ένορκη βεβαίωση.
7. Εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ έτους 2019 ξεχωριστά για κάθε μέλος της οικογένειας (ενδιαφερόμενης και γονέων). Σε περίπτωση που κάποιο μέλος δεν διαθέτει ακίνητη περιουσία θα προσκομίζει μηδενικό εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ ή υπεύθυνη δήλωση περί μη κατοχής ακίνητης περιουσίας.
– Η συνολική αξία των ακινήτων της οικογένειας να μην υπερβαίνει τις 130.000,00€. Για κάθε ανήλικο ή προστατευόμενο τέκνο, η συνολική αξία των ακινήτων αυξάνεται κατά 15.000,00€.
– Σε περίπτωση που υπάρχει διαζύγιο ή διάσταση μεταξύ των γονέων, θα λαμβάνεται υπόψιν η συνολική αξία των ακινήτων της ενδιαφερόμενης και του γονέα που έχει την επιμέλεια προσκομίζοντας σχετική δικαστική απόφαση ή ένορκη βεβαίωση.
8. Φορολογική δήλωση φορολογικού έτους 2018 μόνο σε περίπτωση που η οικογένεια έχει προστατευόμενα τέκνα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και το οικογενειακό τους εισόδημα ξεπερνά το ποσό των 12.000,00 ευρώ ή η συνολική αξία των ακινήτων της οικογένειας ξεπερνά τις 130.000,00€
Η υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει από την Πέμπτη 09-01-2020 έως και την Παρασκευή 17-01-2019
Ο Δήμαρχος
Ως πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής
Ιωάννης Π. Ζορμπάς
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png