Μία πρώτη συζήτηση για την "Αρχιτεκτονική Μελέτη Λιμένα Αίγινας", στην Οικονομική Επιτροπή.

 
Μία πρώτη συζήτηση, η οποία ωστόσο δεν ήταν διαφωτιστική όσο αφορά το περιεχόμενο της μελέτης, με τίτλο "Αρχιτεκτονική Μελέτη Λιμένα Αίγινας", πραγματοποιήθηκε στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που έγινε στις 9 Ιουνίου.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Ηχητικό απόσπασμα από την Οικονομική Επιτροπή.



Η μελέτη αφορά στην ανάπλαση του χώρου ευθύνη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στην παραλία. Ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Γιάννης Ζορμπάς, ενημερώνοντας τον κ. Παναγιώτη Κουκούλη, είπε ότι εκτός από την μελέτη του Λιμενικού Ταμείου, που ολοκληρώνεται και αφορά στην περιοχή ευθύνης του, θα υπάρξει και μία ακόμη που θα αφορά στην περιοχή ευθύνης του Δήμου, δηλαδή την "πάνω πλευρά" της παραλίας, όπως είπε.
 
Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Σκαλτσιώτης (με την ιδιότητά του και ως προέδρου του Λιμενικού Ταμείου) απαντώντας στις ερωτήσεις του κ. Παναγιώτη Κουκούλη, είπε ότι δεν πραγματοποιήθηκε αρχιτεκτονικός διαγωνισμός και ότι η ανάθεση έγινε μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος, προσφορές και δείγμα δουλειάς. Ο κ. Σκαλτιώτης είπε, ότι ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ήταν μία σκέψη που υπήρχε, όμως οι προσλαμβάνουσες από άλλα λιμενικά ταμεία, ήταν ότι υπήρχαν εκπληκτικές μελέτες στο χαρτί οι οποίες όμως δεν εφαρμόστηκαν ποτέ.
 
Ο κ. Κουκούλης χαρακτήρισε το παραλιακό μέτωπο ως κάτι "μεγάλο και σημαντικό", σημειώνοντας ότι η προσέγγισή του πρέπει να γίνει με τον πιο προσεκτικό τρόπο και αντέτεινε ότι με απευθείας αναθέσεις "δεν πρόκειται να βγει άκρη", χαρακτηρίζοντάς την μια ανάπλαση όπως αυτή του "Leader",  "τύπου του 1980", με αντικατάσταση του δαπέδου, των φωτιστικών κτλ.
 
Ο κ. Γιάννης Ζορμπάς είπε στον κ. Παναγιώτη Κουκούλη ότι αντιλαμβάνεται τις ανησυχίες του και του ζήτησε να κρατήσει μία επιφύλαξη, καθώς εντός λίγων ημερών θα γίνει μία παρουσίαση, την οποία θα μπορέσει να παρακολουθήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος. 
 
Ο κ. Σκαλτσιώτης την χαρακτήρισε ως προμελέτη και δεσμεύθηκε ότι αν χρειαστεί θα περάσει από διαβούλευση, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να έχει την κοινή αποδοχή, καθώς θα ληφθούν υπόψιν οι παρατηρήσεις που θα προκύψουν από την Επιτροπή Διαβούλευσης και το Δημοτικό Συμβούλιο. Συμπλήρωσε, ότι δεν είναι μία μελέτη που θα παρουσιαστεί αιφνιδιαστικά και θα παραμείνει ως έχει (υπενθυμίζοντας την μελέτη με τους φοίνικες του ΕΟΤ πριν από περίπου μία δεκαετία).
 
Για τις υπάρχουσες μελέτες είπε έχουν εξεταστεί, όμως ότι δεν έχουν λάβει ή δεν μπορούν να λάβουν τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις από τις υπηρεσίες.
 
Ο κ. Παναγιώτης Κουκούλης διαφώνησε με αυτή την προσέγγιση, λέγοντας ότι εάν υπάρχει η πρόθεση να δημιουργηθεί ένα τοπόσημο, κάτι πραγματικά μεγάλο, θα πρέπει να προηγηθεί ένας αρχιτεκτονικός διαγωνισμός. Σημείωσε ότι σε έναν αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, θα μπορούσε να παρουσιαστούν προτάσεις αρχιτεκτόνων μεγάλου διαμετρήματος, υπογραμμίζοντας ότι μέσα από μία ανάθεση δεν μπορεί να υπάρξει η ευρύτητα πνεύματος που απαιτείται.
 
Ο κ. Σκαλτσιώτης υπεραμύνθηκε της απόφασής για την μελέτη και αναφέρθηκε σε περιπτώσεις αρχιτεκτονικών διαγωνισμών, που αν και κέρδισαν βραβεία η εφαρμογή της μελέτης, στην συνέχεια, ήταν ανέφικτη. Απο την πλευρά του ο κ. Κουκούλης είπε ότι με αυτόν τον τρόπο η ανάπλαση θα είναι του 1980 και ρώτησε τι κατευθύνσεις δόθηκαν στον μελετητή. Ο κ. Σκαλτσιώτης ζήτησε από τον κ. Κουκούλη να δει το αποτέλεσμα, όταν παρουσιαστεί η μελέτη για την κρίνει.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png