Καθορίστηκαν οι δαπάνες και τα πρόστιμα για τον Κανονισμό Ύδρευσης του Δήμου Αίγινας. Ποιες είναι οι περιπτώσεις και το ύψος των προστίμων.


Μετά από εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας καθορίστηκαν από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (η απόφαση θα διαβιβαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 23ης Οκτωβρίου) οι δαπάνες και τα πρόστιμα, όπως αυτά προκύπτουν από τον τον Κανονισμό Ύδρευσης του Δήμου Αίγινας. Πιο συγκεκριμένα στην συνεδρίαση της Επιτροπής στις 19 Οκτωβρίου το 5o θέμα ημερησίας διάταξης ήταν ο Καθορισμός Δαπανών και Προστίμων που προκύπτουν από τον ισχύοντα Κανονισμό Ύδρευσης του Δήμου Αίγινας.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Η εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας ήταν η ακόλουθη:

1. Σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ.1 του ισχύοντος κανονισμού Ύδρευσης του Δήμου Αίγινας θεσπίζεται δαπάνη μεταφοράς, μετατροπής, μετατόπισης της παροχής ύδρευσης και επέκτασης αγωγού η οποία καθορίζεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και βαραίνει τον ιδιοκτήτη. Η δαπάνη αυτή έχει καθοριστεί στη τιμή των 40,00 ευρώ για απόσταση έως 3 μέτρα και ισχύει έως σήμερα με την (αρ.απόφασης 27/2018).

2. Σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό ύδρευσης του Δήμου Αίγινας (αρ.αποφ. ΔΣ 107/2016) και την αρ.αποφ.128 του Δ.Σ καθορίστηκαν τα πρόστιμα που σχετίζονται με τον Κανονισμό
και ισχύουν έως σήμερα ως εξής:
  • Παραβίαση Κανονισμού , άρθρο 2 παρ.7 , ογδόντα ευρώ (80,00 ευρώ).
  • Υδροδότηση αυτοτελούς ακινήτου με περισσότερες της μιας παροχής ,άρθρο 5 παρ.3 ογδόντα ευρώ (80,00 ευρώ).
  • Σύνδεση δύο ή περισσότερων ακινήτων με το ίδιο υδρόμετρο , άρθρο 5 παρ.5 ογδόντα ευρώ (80,00 ευρώ).
  • Παρέμβαση στο υδρόμετρο από υδρολήπτη ή άτομα ενεργούντα για το χειρισμό του άρθρο 5 παρ.9 τριακόσια ευρώ (500,00 ευρώ).
  • Κάλυψη του φρεατίου του υδρομέτρου με χώματα (μπάζα) και μη αποκάλυψη του εντός της προθεσμίας αποκατάστασης που όρισε ο Δήμος άρθρο 7 παρ.3 ,ογδόντα ευρώ (80,00
  • ευρώ).
  • Παραβίαση σφραγισμένης παροχής υδροδότησης που έχει διακοπεί για λόγους οφειλής ή άλλης αιτίας, άρθρο 15 παρ.8 ,τριακόσια ευρώ (300,00 ευρώ).
Προτείνεται το ύψος των εν λόγω δαπανών και προστίμων (Ι & ΙΙ ) να παραμείνει σταθερό για το έτος 2021.

Η επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα ότι εγκρίνει την εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας που αφορά τον Καθορισμό Δαπανών και Προστίμων που προκύπτουν από τον ισχύοντα Κανονισμό Ύδρευσης του
Δήμου Αίγινας και διαβιβάζει την παρούσα απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας.

Στην συνεδρίαση της επιτροπής συμμετείχαν ο πρόεδρος κ. Γιάννης Ζορμπάς και τα μέλη της επιτροπής κύριοι: Μούρτζης Γεώργιος, Τζίτζης Φίλιππος, Καραγιάννης Δημήτριος και Γκαρής Μάριος.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png