Αποδοχή των όρων συμμετοχής στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" και της υποβολής πράξης. Αφορά προσεισμικούς ελέγχους σε κρίσιμες υποδομές του νησιού.


Θετικά αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή, στη συνεδρίαση που έγινε στις 13 Οκτωβρίου 2020 για την αποδοχή των όρων συμμετοχής του δήμου Αίγινας στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" και υποβολή της αντίστοιχης πράξης. Πρόκειται για την πρώτη πρόσκληση που δημοσιεύθηκε από το πρόγραμμα και αφορά σε δράσεις για υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας (προσεισμικός έλεγχος) πρωτοβάθμιου και δευτεροβάθμιου προσεισμικού ελέγχου σε κρίσιμες υποδομές. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Η πρόσκληση αφορά στη χρηματοδότηση των δυνητικών δικαιούχων για ολοκλήρωση εκπόνησης προγράμματος Πρωτοβάθμιου ή και Δευτεροβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου Κρίσιμων Υποδομών (σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού και λυμάτων, δημαρχεία, μνημεία και άλλες σημαντικές υποδομές) αρμοδιότητας του Δικαιούχου, βάσει των προδιαγραφών του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.). Το Πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τόσο την πρώτη αποτίμηση της σεισμικής ικανότητας όσο και τον περαιτέρω έλεγχο και τα μέτρα προστασίας που πρέπει να ληφθούν ανά περίπτωση (κατηγορίες προτεραιότητας Πρωτοβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου: Α, Β και Γ). Ενδεικτικά περιλαμβάνονται οι εξής δύο  επάλληλες φάσεις: 1α) Πρωτοβάθμιος Προσεισμικός Έλεγχος: Ταχύς οπτικός έλεγχος (Τ.Ο.Ε.) της δομικής και μη δομικής τρωτότητας (σύμφωνα με την σχετική διαδικασία του Ο.Α.Σ.Π.) στις κρίσιμες υποδομές ιδιοκτησίας του Δικαιούχου. Βαθμονόμηση και αξιολόγηση των δεδομένων που προκύπτουν από τον Τ.Ο.Ε. και επιλογή εκείνης της ομάδας επισφαλών υποδομών για τις οποίες απαιτείται οπωσδήποτε περαιτέρω έλεγχος.

Ο Δευτεροβάθμιος Προσεισμικός Έλεγχος έχει εφαρμογή, στις κρίσιμες υποδομές που επιλέγονται βάσει του Πρωτοβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου, επί τόπου μη καταστροφικών δοκιμών, αποτύπωση και καταγραφή ή επαλήθευση διατομών (και οπλισμών όπου υπάρχουν) σε κρίσιμα δομικά στοιχεία καθώς και άλλων κρίσιμων δομικών δεδομένων, λήψη δοκιμίων, και ότι άλλο κρίνεται απαραίτητο, για την εκτέλεση προσεγγιστικών υπολογισμών αντοχής, με στόχο τον προσδιορισμό εκείνων των υποδομών που έχουν χαμηλή αντοχή και κρίνονται επισφαλή ή που είναι περισσότερο επισφαλή σε σχέση με τα υπόλοιπα που εξετάστηκαν, και επομένως χρήζουν άμεσα Μελέτης Αποτίμησης – Ανασχεδιασμού.

Μετά από την εισήγηση του προέδρου της επιτροπής κ. Γιάννη Ζορμπά, τα μέλη κλήθηκαν να εγκρίνουν την αποδοχή των όρων συμμετοχής του δήμου στο πρόγραμμα και την υποβολή της αντίστοιχης πράξης.

Η επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα επί 6 παρισταμένων μελών ότι εγκρίνει την αποδοχή των όρων συμμετοχής του δήμου και την υποβολή της αντίστοιχης πράξης στο στο πρόγραμμα Ανάπτυξη και Αλληλεγγύη για την Τοπική αυτοδιοίκηση "Αντώνης Τρίτσης", με άξονα προτεραιότητας: "Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών", σύμφωνα με την πρόσκληση : ΑΤ11 ( Δράσεις για υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας (προσεισμικός έλεγχος)" και λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες πραγματοποίησης του προγράμματος πρωτοβάθμιου και Δευτεροβάθμιου προσεισμικού Ελέγχου κρίσιμων Υποδομών όπως σχολεία αθλητικές εγκαταστάσεις, εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού και λυμάτων, δημαρχεία, δημόσια κτίρια, μνημεία και άλλες σημαντικές υποδομές αρμοδιότητας του Δήμου.

Τα μέλη της Επιτροπής που συμμετείχαν στην συνεδρίαση ήταν ο πρόεδρος κ. Γιάννης Ζορμπάς και οι κύριοι: Τζίτζης Φίλιππος, Μούρτζης Αντώνιος, Κουκούλη Μαρία, Δημ. Κουκούλης Παναγιώτης.
Μαρμαρινό Σταμάτη.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png