Οικονομικά κίνητρα για την κάλυψη της θέσης του παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας παρέχει ο δήμος της Αίγινας.

 
Στην εισήγηση για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του έτους 2020, που συζητήθηκε στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 20 Οκτωβρίου, ένας από τους κωδικούς προκάλεσε ενδιαφέρον. Πρόκειται για την παροχή οικονομικών κινήτρων του δήμου Αίγινας, με την επιδότηση του ενοικίου και της διατροφής, για την προσέλκυση και την κάλυψη μιας θέσης παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας της Αίγινας. Όπως είναι γνωστό η θέση του παιδιάτρου παραμένει κενή, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τους γιατρούς να καλύψουν αυτή τη θέση.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Ο κύριος λόγος, όπως έχει αναφερθεί και παλαιότερα, που αιτιολογεί αυτήν την έλλειψη ενδιαφέροντος, είναι το υψηλό κόστος που απαιτείται προκειμένου ο εργαζόμενος ιατρός να έρθει και να μείνει μόνιμα στο νησί. Ο δήμος της Αίγινας μέσω ενός νέου κωδικού στον προϋπολογισμό για το τρέχον έτος (είναι αναμόρφωση) ενέταξε μία δαπάνη 1.500 ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου. Πρόθεσή του είναι στον νέο προϋπολογισμό που θα κατατεθεί για το 2021 να υπάρξει ένα μηνιαίο ποσό ύψους 500 έως 650 ευρώ που θα επιχορηγεί το ενοίκιο και την σίτιση του παιδιάτρου στο νησί.
 
Το θέμα δεν είναι καινούργιο. Στην αρχή του χρόνου ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωκράτης Δούκας είχε παρουσιάσει σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μία σειρά από έγγραφα, που κατέθεσε στον γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, τα οποία αναφέρονται στην επιδότηση ιατρών τόσο σε νησιωτικούς, όσο και σε χερσαίους δήμους.
 
Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Γιάννης Ζορμπάς διαβεβαίωσε τα μέλη ότι αυτή η επιδότηση προβλέπεται από τον νόμο. Ο κ. Φίλιππος Τζίτζης συμπλήρωσε ότι ο δήμος Αγκιστρίου δαπανά 300 ευρώ τον μήνα προκειμένου να έχει αγροτικούς ιατρούς.
 
Ο κ. Σταμάτης Μαρμαρινός διαφώνησε, όχι στην βάση της ανάγκης του παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας, αλλά στο ότι η Κεντρική Διοίκηση θα πρέπει να προβλέπει τέτοιες ανάγκες και να μην μετακυλίονται αυτά τα προβλήματα στους δήμους. 
 
Στην συνεδρίαση της 23ης Οκτωβρίου το θέμα θα έρθει για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο: "12. Περί παροχής οικονομικών κινήτρων Δήμου Αίγινας για την προσέλκυση και την κάλυψη μιας θέσης Παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, με εισηγητή τον κ. δήμαρχο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png