Ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή η απόφαση για την προμήθεια απορριμματοφόρου 22 κυβικών. Χρειάστηκαν σχεδόν τρεις μήνες για ένα έγγραφο από την Τεχνική Υποστήριξη Νησιωτικών Δήμων.



Κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Αίγινας που πραγματοποιήθηκε χθες μέσω τηλεδιάσκεψης, συζητήθηκε το θέμα της λήψης απόφασης για τα πρακτικά που συντάχθηκαν, από την αρμόδια επιτροπή διαγωνισμού και αξιολόγησης, για τον διαγωνισμό και την επιλογή αναδόχου, για την προμήθεια ενός απορριμματοφόρου οχήματος με συμπιεστή απορριμμάτων τύπου πρέσας, 22 κυβικών μέτρων με σύστημα ανύψωσης κάδων, προϋπολογισμού 180.800 πλέον 43.392 ευρώ 24% Φ.Π.Α.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Η προμήθεια γίνεται με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα "Φιλόδημος ΙΙ" με πρόσκληση από 14 Απριλίου 2019. Η αποσφράγιση κατά το πρώτο πρακτικό (Δικαιολογητικά Συμμετοχής – Τεχνική Προσφορά) έγινε από την αρμόδια επιτροπή στο δημαρχείο του Δήμου Αίγινας στις 25 Ιανουαρίου 2021. Ο διαγωνισμός διεξήχθη ηλεκτρονικά μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων ( ΕΣΗΔΗΣ) με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά με βάση τη βέλτιστη σχέση ποιότητας - κόστους.
 
Το αρνητικό χαρακτηριστικό αυτού του διαγωνισμού ήταν το μεγάλο χρονικό πλαίσιο που απαιτήθηκε προκειμένου η αρμόδια επιτροπή, που συνεδρίασε αρχικά στις 27/10/2020 (η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών ήταν στις 21/10/2020) για την ηλεκτρονική αποσφράγιση και αξιολόγηση των δικαιολογητικών του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, να λάβει ένα έγγραφο από Τεχνική Υποστήριξη Νησιωτικών Δήμων.
 
Σύμφωνα με το πρώτο πρακτικό, η επιτροπή που είχε προβεί στην ηλεκτρονική αποσφράγιση και αξιολόγηση των δικαιολογητικών, αιτήθηκε προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά Περιφέρειας Αττικής, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων, την υπόδειξη εξειδικευμένου υπαλλήλου για την υποστήριξη της επιτροπής στη διενέργεια της προμήθειας στις 7-10-2020. Λίγες ημέρες αργότερα στις 16-10-2020 η υπηρεσία υπέδειξε υπάλληλο του τμήματος, με ιδιότητα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού ΠΕ ως εξειδικευμένου υπαλλήλου.
 
Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν τρεις μήνες, ώστε στις 25 Ιανουαρίου 2021 η Επιτροπή να έχει το έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, Περιφέρειας Αττικής, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων ( α.π. 55756/22/01/2021) με θέμα τις απόψεις του τεχνικού μέλους για υποστήριξη της Επιτροπής Διενέργειας και Αξιολόγησης του Διαγωνισμού της προμήθειας.
 
Σύμφωνα με όσα είπε ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Πτερούδης, ο οποίος χθες συμμετείχε στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η καθυστέρηση αυτή οφείλονταν σε απεργία των τεχνικών, όμως θα χρειαστούν ακόμη πέντε μήνες μέχρι την παράδοση του απορριμματοφόρου από τον προμηθευτή, αν και γίνονται προσπάθειες, να μειωθεί αυτός ο χρόνος. Η προμήθεια του συγκεκριμένου οχήματος είναι πολύ σημαντική για την Υπηρεσία Καθαριότητας, λόγω του μεγέθους του και των δυνατοτήτων που έχει στην αποκομιδή, αλλά και στην μεταφορά των απορριμάτων στην Φυλή και το Σχιστό.
 
Η συνεδρίαση της επιτροπής για το δεύτερο πρακτικό έγινε στις 1 Φεβρουαρίου 2021, προκειμένου να αποσφραγίσει τις οικονομικές προσφορές που υποβλήθηκαν στον, με αριθμό 100492/2020
του συστήματος ΕΣΗΔΗΣ. Στο διαγωνισμό συμμετείχε μία εταιρία.
 
Στην συνεδρίαση της 8ης Φεβρουαρίου 2021 η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα τα πρακτικά και την ανάδειξη της μίας εταιρίας που συμμετείχε στο διαγωνισμό ως προσωρινό ανάδοχο, καθώς η προσφορά της είναι πλήρης, σύμφωνη με τους όρους της διακήρυξης και τις τεχνικές προδιαγραφές και είναι μοναδική, αντί συνολικού ποσού 220.720 ευρώ με ΦΠΑ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png