Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ισχύουν στην πόλη της Αίγινας κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

img_20210529_215909.jpg

Στην Τεχνική Έκθεση του 2020 βασίζονται και οι φετινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ισχύουν στην πόλη της Αίγινας για την περίοδο από 9 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2021 και ψηφίστηκαν ομόφωνα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στις 8 Ιουνίου 2021.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Οι πεζοδρομήσεις που ισχύουν για την παραπάνω περίοδο είναι οι ακόλουθες:
 
1. Πεζοδρόμηση της οδού Π. Ηρειώτη.
2. Πεζοδρόμηση της οδού Αίαντος.
3. Πεζοδρόμηση της οδού Κουμουνδούρου.
4. Πεζοδρόμηση της οδού Αγ. Θεοδώρας.
5. Πεζοδρόμηση της οδού Μαλούκαη.
6. Πεζοδρόμηση της οδού Δάμωνος.
7. Πεζοδρόμηση της οδού Πλάτωνος.
8. Πεζοδρόμηση της οδού Βασ. Γεωργίου.
9. Πεζοδρόμηση ανώνυμης οδού, που είναι κάθετη στην οδό Π. Ηρειώτη και βρίσκεται μεταξύ των οδών Βασ. Γεώργιου και Χρ. Λαδά.
10.Πεζοδρόμηση ανώνυμης οδού, που είναι κάθετη στην οδό Παλ. Χώρας και στην οδό Θωμαΐδος και ξεκινά από την πλατεία Ο.Τ.Ε. και καταλήγει στην συμβολή των οδών Θωμαΐδος και Αιακού.
11.Πεζοδρόμηση της οδού Ελλανίου Διός.
12. Πεζοδρόμηση της οδού Οσ. Λουκά.
13. Πεζοδρόμηση της οδού Πηλέως από το ύψος της Σπ. Ρόδη μέχρι την Λεωφόρο Δημοκρατίας.
14. Πεζοδρόμηση της οδού Μυρτιδιωτίσσης.
 
Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια μελέτη για την επιτυχή και ασφαλή λειτουργία της προτεινόμενης κυκλοφοριακής οργάνωσης απαιτούνται μερικές πρόσθετες κυκλοφοριακές που περιγράφονται στη συνέχεια και θα ισχύσουν από 9/6/2021 μέχρι 30/9/2021 :
 
1. Χαρακτηρισμός της ανώνυμης οδού, που είναι κάθετη στην οδό Κανάρη και βρίσκεται μεταξύ των οδών Π. Ηρειώτη και στην Λ. Δημοκρατίας σε οδό ήπιας κυκλοφορίας.
2. Χαρακτηρισμός της οδού Ιουλίας Κάτσα σε οδό ήπιας κυκλοφορίας.
3. Χαρακτηρισμός της οδού Πηλέως σε οδό ήπιας κυκλοφορίας με ροή κυκλοφορίας ως κάθοδος από Θωμαΐδου προς την Σπ. Ρόδη.
4. Χαρακτηρισμός της οδού Ν. Πέππα σε οδό ήπιας κυκλοφορίας.
5. Χαρακτηρισμός της οδού Σπ. Ρόδη-Αφαίας ως ήπιας κυκλοφορίας και απαγόρευση στάθμευσης σε αυτή(θα επιτρέπεται μόνο ολιγόλεπτη στάθμευση).
6. Εφαρμογή ωραρίου για την τροφοδοσία των καταστημάτων επί της οδού Σπ. Ρόδη- Αφαίας από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 10:00 το πρωί και από τις 3:00 το απόγευμα μέχρι τις 5:00 το απόγευμα.
7. Χαρακτηρισμός της οδού Λεονάρδου Λαδά σε οδό ήπιας κυκλοφορίας ως κάθοδος σε όλο το μήκος της.
 
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τις αυξημένες περιόδους κίνησης που θα ισχύσουν από 9/6/2021 μέχρι 30/9/2021 :
 
1 ) Απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων από 21:00 έως 00:30 καθημερινά εκτός της Κυριακής που θα είναι από 22.00 έως 00.30, στην παραλιακή Λ. Δημοκρατίας από τα εκδοτήρια μέχρι τον Ι.Ν. Παναγίτσας καθώς και όλων των κάθετων οδών με κατεύθυνση προς αυτήν την οδό (οδός Ιουλίας Κάτσα, Λ. Λαδά και Αιακού), όπως επίσης και της οδού Πηλέως από Θωμαΐδου ως την Σπ. Ρόδη μόνο για το εορταστικό τριήμερο του Αγ. Πνεύματος και την θερινή περίοδο από 18 Ιουνίου έως 20 Σεπτεμβρίου και πεζοδρόμηση της οδού Π. Αιγινήτου καθημερινά από 21.00 έως 00.30 και την Κυριακή όλο το 24ωρο.
 
Σε σημείωμα που περιέχει η μελέτη αναφέρεται ότι οι κύριες διαπιστώσεις και τα προβλήματα της υφιστάμενης κατάστασης καθώς και οι παρακάτω θέσεις και προτάσεις διατυπωθήκαν μετά από εισήγηση του Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων.

Επίσης, για το υπόλοιπο οδικό δίκτυο της πόλης της Αίγινας, όπου δεν γίνεται αναφορά και το οποίο δεν μνημονεύεται στην παρούσα μελέτη, θεωρείται ότι παραμένει λειτουργικά και χρηστικά ίδιο με την υπάρχουσα κατάσταση έτσι όπως στην πράξη είναι εφαρμοσμένη και αποτελείται από δημόσιους δρόμους μέσης ταχύτητας.
 
Σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος το Aegina Portal έκανε ερώτηση σχετικά με την επαναλειτουργία της ελεγχόμενης στάθμευσης, η εφαρμογή της οποίας είναι εν πολλοίς απαραίτητη, ώστε να εφαρμοστούν σωστά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αλλά και να διασφαλιστεί η ποιότητα της ζωής των κατοίκων του κέντρου, η λειτουργία των καταστημάτων και γενικά να βελτιωθεί η καθημερινότητα της περιοχής, όχι μόνο τις ημέρες του καλοκαιριού, αλλά καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.