Οικονομική ενίσχυση σε αθλητικούς συλλόγους και σωματεία της Αίγινας. Ποιοι την έλαβαν, τι ποσά δόθηκαν.

2021-08-03_100918-oikonomiki-epitropi.jpg

Την οικονομική αθλητικών συλλόγων και σωματείων του νησιού, αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή στην συνεδρίαση που έγινε στις 3 Αυγούστου 2021. Επιγραμματικά, στον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2021, υπήρχε το ποσό των 10.000 ευρώ.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Οι αθλητικοί σύλλογοι που αιτήθηκαν επιχορήγηση από το Δήμο Αίγινας για το έτος 2021, μετά από πρόσκληση του Δήμου Αίγινας προς τους αθλητικούς συλλόγους, για την υποβολή αίτησης επιχορήγησης για το έτος 2021, ήταν οι ακόλουθοι:

1) Αθλητικός Όμιλος Παναιγιναϊκός.
2) Όμιλος Αθλοπαιδιών Κούρος Αίγινας.
3) Αθλητική Ένωση Σαρωνικός Αίγινας.

Δεν είναι όλοι οι αθλητικού σύλλογοι της Αίγινας. Αυτό που δόθηκε ως εξήγηση κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Οικονομικής Επιτροπής, ήταν ότι δεν έχουν εξασφαλίσει ακόμη την εγγραφή τους στου μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, είτε δεν πρόλαβαν να συγκεντρώσουν και να καταθέσουν τα απαιτούμενα έγγραφα προς τον Δήμο της Αίγινας.

Η Επιτροπή ενέκρινε τη δαπάνη συνολικού ποσού 8.850 ευρώ στο πλαίσιο της οικονομικής ενίσχυσης στους παρακάτω συλλόγους:

  • 2.950 ευρώ στον Αθλητικός Όμιλος Παναιγιναϊκός
  • 2.950 ευρώ στον Όμιλο Αθλοπαιδιών Κούρος Αίγινας
  • 2.950 ευρώ στην Αθλητική Ένωση Σαρωνικός Αίγινας

Ο κ. Φίλιππος Τζίτζης κατά την τοποθέτησή του περιέγραψε την διαδικασία:

"Είναι ένα αίτημα νομίζω όλων των συλλόγων, αλλά και κάποιον άλλων που δεν είναι που δεν προλάβανε κύριε πρόεδρε να είναι και να καταθέσουν τα χαρτιά τους. Φυσικά οι σύλλογοι δεν είναι μόνο τρεις, είναι και άλλοι είναι ένα αίτημα πολύ καιρό και ξέρετε κύριε πρόεδρε και αγαπητά μέλη, ότι όλοι αυτοί που ασχολούνται με τα σωματεία, οι περισσότεροι εθελοντές και οι περισσότεροι βοηθάνε πάρα, πάρα, πολύ.

Αυτή είναι μία πάρα πολύ σημαντική βοήθεια για αυτά τα τρία σωματεία, αλλά πιστεύω και για άλλα σωματεία που ήδη θα έχουν και θα ετοιμάσουν το φάκελο που χρειάζεσαι στη Γενική Γραμματεία. Αν θυμάμαι καλά κύριε πρόεδρε, επειδή είστε μέλος της οικονομικής επιτροπής για την προηγούμενη διοίκηση, αυτό το ποσό δεν ξέρω αν είναι το ίδιο, πάντως υπάρχει σαν πόσο τον προϋπολογισμό του δήμου Αίγινας από το 2017, απλά το σωματεία δεν είχανε φροντίσει δεν είχαν προνοήσει να το πω, να έχουν καταθέσει το φάκελο στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και να πάρουν το μητρώο. Με το μητρώο αυτό μπορούν αυτά τα σωματεία να πάρουν και από τη Γενική Γραμματεία την προβλεπόμενη οικονομική επιχορήγηση, αλλά και από τους εκάστοτε δήμους.

Νομίζω είναι μία ιστορική στιγμή τώρα για αυτά τα σωματεία και τους ανθρώπους, αλλά και για τους επόμενες χρονιές και για τα άλλα σωματεία. Απλά με στεναχωρεί για το 2020, ενώ σας το είχαμε πει και εγώ και άλλοι ομιλητές, έχει χαθεί αυτή επιχορήγηση που υπήρχε στον προϋπολογισμό.

Καλό είναι να ξεκινήσουμε το ‘21 και να το βάλουμε και στο ‘22 και ‘23 και τα επόμενα έτη. Όσον αφορά τις ανάγκες είναι πάρα πολλές των σωματείων. Από τα 10 χιλιάρικα που υπάρχουν, εάν θέλετε εσείς σαν διοίκηση, το χιλιάρικο που είναι σαν επιχορήγηση να δοθεί είτε για μπάλες, προστατευτικά, είτε για οτιδήποτε κρίνετε εσείς. Δηλαδή υπάρχει από τα 10 χιλιάρικα δίνουμε εννιά, το ένα χιλιάρικο να το δώσετε εσείς, κατά όπως νομίζετε, είτε φαρμακευτικό υλικό, είτε για να φτιαχτούν καθίσματα ή οτιδήποτε άλλο τεχνικό και οργανωτικό των ομάδων που δραστηριοποιούνται στους δημοτικούς αθλητικούς χώρους και προσφέρουν.  Γιατί ένας σύλλογος, όπως ξέρετε καλά κύριε Ζορμπά γιατί η επιχείρησή σας είναι απέναντί σας και του αγαπητού αδερφού σας είναι απέναντι και βλέπετε τα παιδιά που δραστηριοποιούνται κάθε μέρα και δεν είναι 10 και 20 ούτε 4, που είπε ένας ανιστόρητος προχτές, είναι μπορώ να πω και 104 και 504 και από το ΝΟΑ είναι άλλα τόσα και από άλλους συλλόγους παραπάνω είναι άλλα τόσα. Υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά που δραστηριοποιούνται.

Αυτό πρέπει να κοιτάξουμε, το επόμενο στάδιο, νομίζω είναι να φτιάξουμε λίγο τις εγκαταστάσεις, όχι μόνο στο στην Κυψέλη, να το φτιάξουμε και στην Αίγινα γιατί εκεί  δραστηριοποιούνται πάρα πολλά παιδιά και νομίζω ότι και με τον κύριο Γκαρή και με τα μέλη του ΔΑΟΑ, αν υπάρχει καλή συνεργασία και ενδιαφέρον,  όπως έχουν γίνει κάποιες μικρές εργασίες, μπορούν ακόμη να γίνουν ακόμα καλύτερες να ανεβάσουμε το επίπεδο του αθλητισμού. Μάλλον να ανεβάσουμε το επίπεδο των δημοτών που αθλούνται και να μην το βλέπουν ως μία δεύτερη, τρίτη, προτεραιότητα Δημοτικής Αρχής,  αλλά σαν υποχρέωση όπως είναι να μαζεύουμε τη αποκομιδή των σκουπιδιών, όπως είναι το νερό, να είναι και παροχή κάποιον συγκεκριμένων, που προβλέπεται από τον κώδικα και από τη νομοθεσία, όπως πολύ σωστά είπατε".

Σχετικά με τη πρόταση του κ. Φίλιππου Τζίτζη ο κ. Γιάννης Ζορμπάς απάντησε ότι:

"Σχετικά με το υπόλοιπο της πίστωσης δεν νομιμοποιείται ο δήμος, εγώ από μεριάς μου συμφωνώ και συναινώ και συνομολογώ αυτές τις ανάγκες που εξέφρασε ο συνάδελφος, δεν αιτιολογείται, δεν αιτιολογούνται τέτοιες δαπάνες από το δήμο Αίγινας, από τη στιγμή που υπάρχει ο ΔΑΟΑ. Ίσως αν σκεφτούμε κάτι άλλο ή κάτι άλλο που μπορούμε να κάνουμε πολύ ευχαρίστως".

Τέλος, ο κ. Παναγιώτης Κουκούλης ζήτησε να υπάρξει ανάλογη ενίσχυση και στους πολιτιστικούς συλλόγους του νησιού.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png