Στις καθυστερήσεις επίδοσης λογαριασμών ύδρευσης από τα ΕΛΤΑ αναφέρθηκε ο κ. Γιάννης Ζορμπάς. Να σταματήσει η συνεργασία μαζί τους ζήτησε ο κ. Σταμάτης Μαρμαρινός.

 
Στην χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, συζητήθηκαν δύο θέματα τα οποία αφορούν αρκετούς κατοίκους της Αίγινας. Το ένα ήταν η "Εξόφληση λογαριασμών ύδρευσης υπέρ του Δήμου Αίγινας άνευ προσαυξήσεων" και το άλλο η "Αποπληρωμή ρυθμίσεων ύδρευσης υπέρ του Δήμου Αίγινας άνευ προσαυξήσεων".

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Το θέμα θα παρουσιαστεί αναλυτικά όταν καθαρογραφεί η απόφαση της επιτροπής, ωστόσο είχε ενδιαφέρον ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης, έγινε γνωστό ότι ανέκυψε και πάλι το πρόβλημα της επίδοσης των λογαριασμών από τα ΕΛΤΑ, λόγω υποστελέχωσης, γεγονός που δημιουργεί καθυστερήσεις στην επίδοση των λογαριασμών στους κατοίκους του νησιού. Ο κ. Σταμάτης Μαρμαρινός είπε, ότι από τη στιγμή που στα ΕΛΤΑ δεν φαίνεται να υπάρχει βελτίωση, πρέπει να κάποια στιγμή να σταματήσει η συνεργασία μαζί τους.
 
Ο κ. Γιάννης Ζορμπάς είπε σχετικά: Αυτή τη στιγμή, ενώ υπήρχε μία κανονική ροή στις επιδόσεις των φακέλων λογαριασμών ύδρευσης προς τους καταναλωτές, πάλι από ότι πληροφορούμαστε έχει δημιουργηθεί ένας μεγάλος όγκος, ο οποίος δεν παραδίδεται εγκαίρως κι αυτό γιατί πάλι έχει μείνει, έχει καταστεί υποστελεχωμένη η υπηρεσία αυτή της παράδοση φακέλου των ΕΛΤΑ στην Αίγινα.
 
Αυτό λοιπόν, όπως αντιλαμβάνεστε, φέρνει μία δυσκολία, όσον αφορά τους στην αποπληρωμή των λογαριασμών, ώστε να έρχονται στην ταμειακή μας υπηρεσία εκπρόθεσμα και έχουμε πολλά αιτήματα πολιτών, ότι δεν είναι στη δική τους υπαιτιότητα διότι λαμβάνουν καθυστερημένα τους λογαριασμούς, αυτούς τους λογαριασμούς ύδρευσης.
 
Για το ίδιο θέμα ο κ. Φίλιππος Τζίτζης: "Επανειλημμένα στο δημοτικό συμβούλιο και στην οικονομική επιτροπή κύριε Ζορμπά, και ο ομιλών και ο κύριος Μαρμαρινός, σας είχαμε πει τι θα γίνει για τις προσαυξήσεις, τις προσαυξήσεις στους λογαριασμούς ύδρευσης σας είχε πει και ο κύριος Σταμάτης Μαρμαρινός για το κλειστό ταμείο του δήμου, σας είχα πει ο ομίλων και για τα ΕΛΤΑ, την αδυναμία δηλαδή, την εξωτερική αιτία που επικαλείστε και επικαλούμαστε, ώστε να λάβει ο άλλος την ειδοποίηση του λογαριασμού και να πάει να τον πληρώσει. Έχουμε δηλαδή δύο αδυναμίες
 
Ο κ. Γιώργος Σκαλτσιώτης: "Στους μελλοντικούς λογαριασμούς, αυτό που βλέπω τώρα σαν μόνη αιτία, τουλάχιστον, είναι η καθυστέρηση επιδόσεις λόγω της δυσλειτουργίας της έλλειψης προσωπικού από τα ΕΛΤΑ. Εκεί είναι ένα θέμα με τα ΕΛΤΑ, αν μπορέσει να μας ειδοποιεί πότε παραδίδει και αν φαίνεται από μία λίστα που έχει παραδώσει τους λογαριασμούς, να πούμε ότι πριν τη λήξη τους κάποιες μέρες θεωρούμε εύλογο το διάστημα αν παραδοθεί τελευταία στιγμή ή εκπρόθεσμα, εννοείται και εκεί να υπάρχει αυτή η δικαιολογία, γιατί μόνο με αυτή, δεν βλέπω κάτι άλλο για μελλοντικές προσαυξήσεις σαν άλλη αιτία.
 
Ο κ. Σταμάτης Μαρμαρινός: Έρχεται πάρα πολύ αργά το θέμα έπρεπε να έχει έρθει πολύ νωρίτερα, αλλά μάλλον ήσασταν βέβαιος (σ.σ. απευθυνόμενος στον κ. Ζορμπά) ότι προσαυξήσεις δεν θα μπουν έτσι, επειδή απλά το είχατε σκεφτεί εσείς, γιατί πραγματικά είχαν γίνει ερωτήσεις γι' αυτό το θέμα. Από τη στιγμή που στα ΕΛΤΑ δεν φαίνεται να υπάρχει βελτίωση, πρέπει να κάποια στιγμή να σταματήσει η συνεργασία μας με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Οι λογαριασμοί που έρχονται από τις άλλες υπηρεσίες έρχονται κανονικά.
 
Σε άλλο σημείο ο κ. Μαρμαρινός ρώτησε πότε τελειώνει η σύμβαση του Δήμου Αίγινας τα ΕΛΤΑ. Ο κ. Ζορμπάς είπε πως νομίζει του χρόνου και ότι δεν το θυμόταν εκείνη τη στιγμή.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png