Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής ο 3ος ΑΠΕ του υποθαλάσσιου αγωγού, συνολικής δαπάνης 23.886.293 ευρώ με ΦΠΑ.

 
Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, που πραγματοποιήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2021, συζητήθηκε το θέμα της έγκρισης του 3ου ΑΠΕ (Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών) και του 3ου Πρωτοκόλλου Κανονισμού Τιμών Μονάδος Νέων Εργασιών (Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε.) του έργου "Κατασκευή Υποθαλάσσιου Αγωγού Σύνδεσης της Νήσου Αίγινας με την ΕΥΔΑΠ".

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Η Επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έγκριση του 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και του 3ου Πρωτοκόλλου Κανονισμού Τιμών Μονάδος Νέων Εργασιών (Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε.) του έργου «Κατασκευή Υποθαλάσσιου Αγωγού Σύνδεσης της Νήσου Αίγινας με την ΕΥΔΑΠ» αναδόχου εταιρείας "Τεχνική Εταιρεία Χρ. Δ. Κωνσταντινίδη Α.Ε", συνολικής δαπάνης με ΦΠΑ δαπάνης 23.886.293,79€, σε αύξηση με την αντίστοιχη δαπάνη του 2ου ΑΠΕ λόγω της δαπάνης αποζημίωση του Αναδόχου για την καταβολή επιπλέον αμοιβής για την ενασχόληση μηχανικών για την εκπόνηση μελέτης , κατά 18.429,22 €.

Το πρακτικό της απόφασης αναφέρει επίσης ότι:
 
Το τακτικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Μπαλάφας Γεώργιος και το αναπληρωματικό μέλος κα. Λογοθέτη Αικατερίνη καταψηφίζουν την ως άνω απόφαση.

Το αναπληρωματικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κα Χρονοπούλου Νίκη καταψηφίζει την ως άνω απόφαση με την εξής παρατήρηση: «Η αρχική συμβατική δαπάνη του έργου ήταν 20.826.535 € (με το ΦΠΑ) και ύστερα από 2 Ανακεφαλαιωτικούς Πίνακες Εργασιών (ΑΠΕ) και 1 Συμπληρωματική Σύμβαση Εργασιών (ΣΣΕ) έφτασε τα 23.867.865 €, μεταξύ των οποίων 2.123.791 € ως αποζημίωση του Αναδόχου από θετικές ζημίες και 917.537 € για πρόσθετες εργασίες μέσω της 1ης ΣΣΕ. Για την έγκρισή της από το Ελεγκτικό Συνέδριο, χρειάστηκε προσφυγή στο 3βάθμιο Όργανο του Ελεγκτικού Συνεδρίου (7μελούς σύνθεσης) ύστερα από δύο απορριπτικές αποφάσεις σε 1ο (Κλιμάκιο) και 2ο (Τμήμα) βαθμό. Με τον υπόψη 3ο Ανακεφαλαιωτικό Πίνακα Εργασιών (ΑΠΕ) η δαπάνη αυξάνεται μόνο κατά 18.429 € αλλά σηματοδοτεί, σε συνδυασμό με τις αλλεπάλληλες παρατάσεις που δίνονται - όλες ανυπαίτιες για τον ανάδοχο -, ότι ένα τόσο αναγκαίο έργο επιβαρύνεται συνεχώς οικονομικά και καθυστερεί συνεχώς η ολοκλήρωσή του. Λόγος για τον οποίο, άλλωστε, τοποθετηθήκαμε αρνητικά στην πρόσφατη -42η- συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής».

Υπενθυμίζεται ότι το από 21.12.2017 εργολαβικό συμφωνητικό ήταν 20.826.535,59 ευρώ με Φ.Π.Α.
 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png