Να παραμείνουν σταθερά τα πρόστιμα του Κανονισμού Καθαριότητας για το 2022, εισηγήται η Οικονομική Επιτροπή προς το Δημοτικό Συμβούλιο.


Πρόκειται για ακόμη ένα από τα θέματα τα οποία θα συζητηθούν κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στις 5 Νοεμβρίου και αφορά στον καθορισμού δαπανών και προστίμων που προκύπτουν από τον ισχύοντα Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Αίγινας για το έτος 2022.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Για το θέμα είχε προηγηθεί συζήτηση στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που έγινε στις 29 Οκτωβρίου 2021, η οποία εισηγείται να παραμείνουν σταθερά τα πρόστιμα του Κανονισμού Καθαριότητας για το έτος 2022. Τα μέλη της επιτροπής έλαβαν υπόψιν τους την έγγραφη εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Τα πρόστιμα Καθαριότητας του Δήμου Αίγινας που ισχύουν και σύμφωνα με την απόφαση που εισηγείται η επιτροπή θα συνεχίσουν θα ισχύουν.

Για τα εσωτερικά και μη ογκώδη αντικείμενα:



Για τα εσωτερικά ογκώδη και εξωτερικά αστικά απορρίμματα:



Ειδικών απορριμάτων:



Ειδικών και τοξικών απορριμμάτων που δεν μεταφέρονται από τις υπηρεσίες του Δήμου:

Στους παραβάτες επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 200 ευρώ.

Καθαριότητα περιβάλλοντος χώρου καταστημάτων και περιπτέρων:



Καθαριότητα δημοτικών χωρών που χρησιμοποιούνται από επιχειρήσεις:

Στους παραβάτες επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 300 Ευρώ και σε περίπτωση επανάληψης 500 Ευρώ.

Καθαριότητα αγορών:

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης επιβάλλεται πρόστιμο 300 Ευρώ.

Υπαίθρια αποθήκευση υλικών:

Αν από την πλημμελή εφαρμογή των προαναφερομένων προστατευτικών μέτρων προκληθεί ρύπανση ή καταστροφή των κοινόχρηστων χώρων και του περιβάλλοντος γενικότερα, ο Δήμος πέρα από τις κυρώσεις που προβλέπει η νομοθεσία, επιβάλλει στους υπεύθυνους και πρόστιμο 300 Ευρώ.

Καθαριότητα κοινοχρήστων ιδιωτικών χωρών:

Για τη μη συμμόρφωση στην ανωτέρω διάταξη υπάρχουν από το νόμο απορρέουσες ποινικές ευθύνες.

Καθαριότητα οικοπέδων:

Αν διαπιστωθεί από τον Δήμο ότι την 15η Ιουνίου κάθε έτους το οικόπεδό τους αποτελεί πιθανή εστία πυρκαγιάς ή μολύνσεων, ο Δήμος δικαιούται να παρέμβει καθαρίζοντας και περιφράσσοντας το οικόπεδο, καταλογίζοντας τη σχετική δαπάνη στους υπευθύνους, επιπροσθέτως δε επιβάλλει σ’ αυτούς και πρόστιμο 100 Ευρώ. Όταν υπάρχει έγγραφη από τον Δήμο όχληση προς τον κύριο, νομέα ή κάτοχο του ακινήτου απαιτείται συμμόρφωση (καθαρισμός κ.λπ.) εντός τριάντα ημερών από την παραλαβή του εγγράφου.

Μεταφορά και φορτοεκφόρτωση αντικείμενων:

Σε περίπτωση αμέλειας, η καθαριότητα διεξάγεται από τις υπηρεσίες του Δήμου και τα έξοδα καταλογίζονται στους υπευθύνους, στους οποίους παράλληλα επιβάλλεται και πρόστιμο ύψους 100 Ευρώ.

Εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα, μηχανήματα κ.λπ :

Εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου ε του Ν. 1080/80 ενώ παράλληλα επιβάλλεται πρόστιμο σύμφωνα με το άρθρο 8 του κανονισμού καθαριότητας, περί εγκαταλείψεως ογκωδών σε κοινόχρηστο χώρο.

Οικοδομικές εργασίες:

Σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης, εκτός των ευθυνών που απορρέουν από τη σχετική νομοθεσία, ο Δήμος επιβάλλει και τα πρόστιμα του άρθρου 9 του Κ.Κ.

Απόβλητα από διαφημίσεις:

Παράβαση της διάταξης αυτής επιφέρει πρόστιμο 300€.Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης το παραπάνω πρόστιμο διπλασιάζεται.

Ιδιοκτήτων και συνοδών κατοικίδιων ζωών:

Στους παραβάτες της διάταξης αυτής επιβάλλεται πρόστιμο 100€.

Εάν η παράβαση γίνει σε παιδική χαρά ή άλλο κοινόχρηστο χώρο που φιλοξενεί παιδιά, σε αυλές ή εισόδους σχολείων, βρεφονηπιακών σταθμών, σε προαύλια εκκλησιών ή αρχαιολογικούς χώρους το πρόστιμο διπλασιάζεται.

"Προτείνεται τα πρόστιμα Καθαριότητας του Δήμου Αίγινας να παραμείνουν σταθερά για το 2022 και αυτούσια του Κανονισμού Καθαριότητας που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας εισήγησης.
Με βάση τα παραπάνω καλείται η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και η Οικονομική Επιτροπή να αποφασίσουν σχετικά και η Οικονομική Επιτροπή να εισηγηθεί το θέμα προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο", αναφέρει η εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας.

Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα επί 6 ψηφισάντων μελών ότι εγκρίνει και εισηγείται προς το Δ.Σ το ύψος των εν λόγω δαπανών και προστίμων του Κανονισμού Καθαριότητας Δήμου Αίγινας να παραμείνουν σταθερά και αυτούσια για το έτος 2022, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 15358/26-10-2021 έγγραφη εισήγηση της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας απόφασης.

Στο ίδιο πλαίσιο η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής συνεδρίασε στις 29 Οκτωβρίου με θέμα: "Προσδιορισμός του τέλους αποκομιδής και μεταφοράς ογκωδών αντικειμένων και κλαδεμάτων κατά το άρθρο 8 του κανονισμού καθαριότητας (Σχετ. η υπ’ αριθμ. 90/2016 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής) κατόπιν υπηρεσιακού σημειώματος της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου μας", αποφασίζοντας το θέμα ομόφωνα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png