Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής με θέμα την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Αίγινας, του έτους 2022.


Στις 10 Δεκεμβρίου 2021 συνεδρίασε διά ζώσης στο δημαρχείο η Εκτελεστική Επιτροπή Δήμου Αίγινας. Η συνεδρίαση, σύμφωνα με όσα αναγράφονται στα πρακτικά ήταν τακτική και δημόσια, χωρίς ωστόσο να αναρτηθεί κάποια πρόσκληση στην ιστοσελίδα του Δήμου ή να σταλεί στα Τοπικά Μέσα ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστό. Ακολουθεί το απόσπασμα του κειμένου των πρακτικών:

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης ο κ. Πρόεδρος διαπίστωσε ότι σε σύνολο τεσσάρων μελών ήταν παρόντα τρία μέλη,

Παρόντα μέλη
Ιωάννης Ζορμπάς– Δήμαρχος ως Πρόεδρος
Αντώνιος Μούρτζης – Αντιδήμαρχος ως μέλος
Δημήτριος Καραγιάννης – Αντιδήμαρχος ως μέλος

Απόντα μέλη
Γεώργιος Σκαλτσιώτης – Αντιδήμαρχος ως μέλος
Στη συνεδρίαση κλήθηκαν οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων επειδή το θέμα που θα συζητηθεί αφορά ολόκληρο το νησί.

Παρευρίσκονται οι

Παναγιώτης Κασιμάκης – Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας
Εμμανουήλ Λεούσης – Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Μεσαγρού
Μιχαήλ Μαρτής – Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Πέρδικας

Απόντες είναι οι
Ηλίας Γρυπαίος – Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Βαθέος
Μηνάς Γιαννούλης – Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κυψέλης

Επίσης, παρευρίσκεται η Αν. Δ/ντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αίγινας κ. Αγγέλα Ταλέβη Κλάδου ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχ/κών με βαθμό Α΄.

1ο θέμα ημερήσιας διάταξης "Κατάρτιση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Αίγινας έτους 2022 (άρθρο 63 παρ. γ Ν. 3852/2010)"

Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το θέμα στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής είπε τα εξής:

Στην παρ.4 του άρθρου 86 του Ν.3852/2010 ορίζεται ότι το συμβούλιο της Κοινότητας με απόφασή του εισηγείται στην Εκτελεστική Επιτροπή με σειρά προτεραιότητας, ανάλογα με τον επείγοντα χαρακτήρα των αναγκών των κατοίκων της περιφέρειάς του και τις προτεραιότητες για την τοπική ανάπτυξη, τα έργα που πρέπει να εκτελεστούν.

Επίσης η παρ. 5 του προαναφερομένου άρθρου του Ν. 3852/2010 αναφέρει ότι στη συνεδρίαση του συμβουλίου της κοινότητας για τη λήψη των αποφάσεων της προηγούμενης παραγράφου, καλούνται οι κοινωνικοί φορείς της περιφέρειάς της κοινότητας, προκειμένου να υποβάλλουν τιςΑΔΑ: 6Μ3ΛΩ68-ΕΓΤ προτάσεις τους. Εάν το συμβούλιο της κοινότητας δεν υποβάλλει εισήγηση εμπρόθεσμα στην Εκτελεστική Επιτροπή, το σχέδιο του τεχνικού προγράμματος του Δήμου καταρτίζεται χωρίς αυτήν.

Με βάση τα παραπάνω ο Δήμος Αίγινας ζήτησε με το υπ΄ αρ. 12691/10-09-2021 έγγραφό του από τα συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων να υποβάλλουν τις εισηγήσεις τους σχετικά με τα έργα που θεωρούν ότι πρέπει να εκτελεστούν στα διοικητικά όρια της καθεμίας.

Οι Δημοτικές Κοινότητες Αίγινας, Βαθέος, Κυψέλης (αρ. απόφ. 3/21), Μεσαγρού (αρ.απόφ. 6/21) και Πέρδικας (αρ.απόφ. 7/21) υπέβαλαν τις προτάσεις τους.

Σύμφωνα με την περίπτ. γ’ του άρθρου 63 του Ν.3852/2010 η Εκτελεστική Επιτροπή καταρτίζει και εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου κατά τις διατάξεις του άρθρου 208 του Ν.3463/2006 και έχει την ευθύνη της υλοποίησής του, αφού σύμφωνα με το άρθρο 76 παρ. 2α του Ν. 3852/2010 γνωμοδοτήσει γι αυτό και η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος έθεσε υπόψη των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής το σχέδιο του Τεχνικού Προγράμματος που συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και τόνισε ότι αυτό καταρτίστηκε λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου όσο και τις προτάσεις που κατέθεσαν οι Δημοτικές Κοινότητες δίνοντας όμως παράλληλα προτεραιότητα στα πλέον επείγοντα έργα. Επίσης, περιλαμβάνονται σε αυτό τα συνεχιζόμενα έργα καθώς και τα έργα για τα οποία θα υπάρξει χρηματοδότηση.

Ακολούθησε μελέτη του σχεδίου του Τεχνικού Προγράμματος από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και διαλογική συζήτηση.

Στη συνέχεια η Εκτελεστική Επιτροπή αφού έλαβε υπόψη:

-Την εισήγηση του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής
-Τις παρ.4 και 5 του άρθρου 86 του Ν.3852/2010
-Το άρθρο 76 παρ. 2α του Ν. 3852/2010
-Το άρθρο 63 του Ν.3852/2010
-Το άρθρο 208 του Ν. 3463/2006,

Ομόφωνα αποφασίζει:
Καταρτίζει το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αίγινας έτους 2022 το οποίο επισυνάπτεται και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσης και το οποίο θα διαβιβαστεί στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης για τη συζήτηση αυτού και την έκφραση γνώμης σύμφωνα με το άρθρο 76 παρ. 2α του Ν. 3852/2010. Στη συνέχεια το Τεχνικό Πρόγραμμα θα τεθεί ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας για έγκριση.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png