Μετά την Εκτελεστική Επιτροπή, το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2022, ψηφίστηκε από την Οικονομική Επιτροπή. Γιατί οι αποφάσεις χαρακτηρίστηκαν ως ομόφωνες.

 
Στις 13 Ιανουαρίου 2022 η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Αίγινας, στο 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης συζήτησε το θέμα: "Εισήγηση Εκτελεστικής Επιτροπής προς την Οικονομική Επιτροπή για το προσχέδιο του προϋπολογισμού του Δήμου Αίγινας οικονομικού έτους 2022 (άρθρο 63 παρ. 6 Ν. 3852/2010)”.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Στην Εκτελεστική Επιτροπή, που αποτελείται από τους: Ιωάννη Ζορμπά, Δήμαρχο ως Πρόεδρο της επιτροπής, Γεώργιο Σκαλτσιώτη, αντιδήμαρχο ως μέλος, Αντώνιο Μούρτζη, αντιδήμαρχο ως μέλος και Δημήτριο Καραγιάννη, αντιδήμαρχο ως μέλος, συμμετείχαν επίσης οι πρόεδροι των Κοινοτήτων: Παναγιώτης Κασιμάκης, πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας, Εμμανουήλ Λεούσης, πρόεδρος της Κοινότητας Μεσαγρού και Μιχάλης Μαρτής, πρόεδρος της Κοινότητας Πέρδικας. Απόντες ήταν ο πρόεδρος της Κοινότητας Βαθέος κ. Ηλίας Γρυπαίος και ο κ. Μηνάς Γιαννούλης, πρόεδρος της Κοινότητας Κυψέλης.
 
Η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα την εισήγηση στην Οικονομική Επιτροπή το προσχέδιο του προϋπολογισμού του Δήμου Αίγινας για το οικονομικό έτος 2022.
 
Υπενθυμίζεται ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού είχε συζητηθεί στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης στις 5 Ιανουαρίου 2022.
 
Στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που έγινε στις 28 Ιανουαρίου 2022, μέσω τηλεδιάσκεψης, δεν συμμετείχαν τα μέλη της αντιπολίτευσης, δηλαδή οι κύριοι Παναγιώτης Κουκούλης και Σταμάτης Μαρμαρινός. Ο κ. Φίλιππος Τζίτζης αν και είχε συνδεθεί στην τηλεδιάσκεψη δεν συμμετείχε στην συζήτηση και δεν έλαβε μέρος στη ψηφοφορία. Και οι τρεις έχουν εκφράσει σε συνεδριάσεις τις Οικονομικής Επιτροπής την διαφωνία τους με τις συχνές αναμορφώσεις του προϋπολογισμού κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους.
 
Το θέμα της συνεδρίασης ήταν: "Έγκριση προσχεδίου Προϋπολογισμού έτους 2022 Δήμου Αίγινας με σκοπό την ενσωμάτωση του, στον κόμβο Διαλειτουργικότητας και την εκδοσή γνώμης από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ".
 
Η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα με 4 θετικές ψήφους επί των 5 παρισταμένων μελών ο κ. Τζίτζης Φίλιππος Τακτικό μέλος της Ο.Ε. δεν έλαβε μέρος στην ψηφοφορία ότι:
 
"Συντάσσει το προσχέδιο Προϋπολογισμού του Δήμου Αίγινας για το οικονομικό έτους 2022, με σκοπό την ενσωμάτωση του, στον κόμβο Διαλειτουργικότητας και την εκδοσή γνώμης από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, του οποίου οι αναλυτικές εγγραφείσες πιστώσεις αναφέρονται στο συνταχθέν από την Οικονομική Επιτροπή σχέδιο και στη σχετική εισηγητική έκθεση, τα οποία αποτελούν και αναπόσπαστο μέρος της παρούσας απόφασης.
 
Ο υπό έγκριση προϋπολογισμός έχει, συνοπτικά, ως εξής:

Έσοδα: 36.817.563,79 €
Έξοδα: 36.727.001,53 €
Αποθεματικό: 90.562.,26 €
 
Σημείωση: Δεν κατατέθηκαν εναλλακτικές προτάσεις, η κατάθεση εναλλακτικών προτάσεων μπορεί να γίνει και απευθείας στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά την πρώτη συζήτηση και ψήφιση του προϋπολογισμού - παρ 9 άρθρο 77 Ν. 4172/2013, όπως αντικαταστάθηκε με την περίπτ. β της παρ. 1 του άρθρου 12 του Ν. 4623/19".
 
Αντίστοιχα ομόφωνη ήταν και η απόφαση για το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης: "Έγκριση Πίνακα Στοιχειοθεσίας Δήμου Αίγινας έτους 2022".
 
Οι αποφάσεις θεωρούνται ομόφωνες, γιατί δεν υπήρξε κατάθεση εναλλακτικών προτάσεων. Το ίδιο ισχύει και για τη συζήτηση του προϋπολογισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής ο κ. Γιάννης Ζορμπάς.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png