Δημοσιεύθηκε σήμερα η απόφαση για την παράταση του έργου του υποθαλάσσιου αγωγού μέχρι τις 23 Ιουνίου 2022. Το θέμα είχε αποσυρθεί από δύο συνεδριάσεις.

 
Δημοσιεύθηκε σήμερα η απόφαση από την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, σχετικά με την  έγκριση παράτασης της προθεσμίας εκτέλεσης των εργασιών του έργου του υποθαλάσσιου αγωγού της Αίγινας.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Σύμφωνα και με δημοσίευμα του Aegina Portal το οποίο είχε προηγηθεί, το θέμα ήταν στην ημερήσια διάταξη στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 28 Δεκεμβρίου 2021, αλλά αποσύρθηκε. Στη συνέχεια το ίδιο θέμα είχε συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής στις 8 Φεβρουαρίου 2022, αλλά και πάλι αποσύρθηκε.
 
Τελικά το θέμα συζητήθηκε στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας στις 15 Φεβρουαρίου 2022.
 
Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε την έγκριση της παράτασης της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου "Κατασκευή Υποθαλάσσιου Αγωγού Σύνδεσης της Νήσου Αίγινας με την ΕΥΔΑΠ", αναδόχου εταιρίας Τεχνική Εταιρεία Χρ. Δ. Κωνσταντινίδη Α.Ε., κατά ογδόντα τέσσερις (84) ημέρες, ήτοι μέχρι 23-6-2022, με αναθεώρηση, σύμφωνα με την παρ. 8α του άρθρου 48 του Ν.3669/08.
 
Το τακτικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Βερέλη Βασιλική και το αναπληρωματικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Μπαλάφας Γεώργιος καταψήφισαν την απόφαση απόφαση.

Το τακτικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Κατσικάρης Δημήτριος υπερψηφίζει την ανωτέρω απόφαση με την παρατήρηση: "Το έργο του υποθαλάσσιου αγωγού Αίγινας, είναι ένα εμβληματικό και πρωτότυπο έργο που όμοιό του δεν υπάρχει στη χώρας μας. Η παράταξή μας εργάστηκε άοκνα για αυτό το έργο και το παρέδωσε με υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο, σε στάδιο για άμεση δημοπράτηση, μετά από μεγάλες προσπάθειες, τόσο σε επίπεδο μελέτης, όσο και σε επίπεδο ειδικής νομοθετικής ρύθμισης για να επιτραπεί - κατ΄εξαίρεση- η δημοπράτηση με τη μέθοδο μελέτη-κατασκευή.
 
Μετά από πολλές δολιχοδρομίες και την διπλή απόσυρση της εισήγησης για νόμιμη παράταση των εργασιών, έρχεται το θέμα σήμερα για νέα παράταση μέχρι τις 23 Ιουνίου, κάτι που αποδεικνύει ότι το έργο καθυστερεί, πέρα από κάθε πρόβλεψη, αφού η διοίκηση επιτέλους παραδέχεται ότι στο μεγαλύτερο μέρος του Αγωγού -στα μεγάλα βάθη- δεν έχει γίνει η αναγκαία κάλυψη με τσιμεντόστρωση, γεγονός επικίνδυνο για την ασφάλειά του. Ακριβώς λόγω της επικινδυνότητας αυτής, οφείλει το έργο να ολοκληρωθεί σύντομα για να είναι ασφαλής ο αγωγός και να μην γίνουμε μάρτυρες οποιασδήποτε πιθανής ζημίας από άγκυρες των πλοίων που κινούνται στο θαλάσσιο χώρο και αγκυροβολούν.

Καλούμε τον ανάδοχο και τη διοίκηση της Περιφέρειας να περιφρουρήσουν το έργο για να μην έχουμε δυσάρεστα γεγονότα και επακόλουθα που θα το τραυματίσουν -όπως έγινε στη Σαλαμίνα- να παραδοθεί πλήρως με βάση τις ειλημμένες υποχρεώσεις και τα πρωτόκολλα και να ακολουθηθεί μέχρι τέλους η οδός της νομιμότητας και της διαφάνειας, χωρίς να αποκρύπτεται η πραγματικότητα από τους πολίτες και τους εκλεγμένους εκπροσώπους του"».
 
Το αναπληρωματικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κα. Βαλαβάνη Στυλιανή καταψηφίζει την ανωτέρω απόφαση με την παρατήρηση: "Στην 42η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (7.9.21) καταψηφίσαμε τη λήψη της υπ’ αρ. 1969/ 2021 απόφασης για την έγκριση της τελευταίας παράτασης. Η εκτίμησή μας έρχεται τώρα να επιβεβαιωθεί: Η δοθείσα μέχρι την 31.12.21 παράταση επεκτάθηκε σύμφωνα με την από 19.10.21 γνωμοδότηση του Συμβουλίου Δημοσίων Έργων μέχρι τις 31.3.21. Οπότε με τη ζητούμενη νέα ανυπαίτια παράταση κατά 84 ημέρες, την οποία η εισήγηση αποδέχεται, η νέα προθεσμία προτείνεται, χωρίς επαρκή τεκμηρίωση, να παραταθεί μέχρι 23.6.22 και έπεται συνέχεια. Θα καταψηφίσουμε και πάλι".

Το τακτικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Δημητρίου Γεώργιος απείχε από την ψηφοφορία.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png