Σύσταση επιτροπής για την εξέταση και την αξιολόγηση αιτημάτων επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος.


Δημοσιεύθηκε σήμερα η απόφαση 63/2022 του δημάρχου Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά, η οποία αφορά στην τροποποίηση μίας προηγούμενης απόφασης, της 191/2021 (Απρίλιος 2021) με την οποία συγκροτεί επιτροπή, με αρμοδιότητα την εξέταση και την αξιολόγηση αιτήσεων καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι αποσυνδέθηκαν από το δίκτυο, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Η απόφαση αναφέρει τα ακόλουθα:


Ι. Συγκροτεί την επιτροπή του άρθρου 3 της ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/70697/861 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ Β΄ 3088/24.07.2020) όπως τροποποιήθηκε με την ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/124788/2150/2021 (ΦΕΚ 6302/Β/2021) απόφαση Υπουργών Οικονομικών-Περιβάλλοντος & Ενέργειας με σκοπό την παροχή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος για την στήριξη καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, η οποία θα αποτελείται από τους κάτωθι:

1. κ. Καραγιάννη Δημήτριο - Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Αίγινας
2. κ. Κουκούλη Μαρία – Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Ισότητας των φύλων, Τουρισμού, Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων
3. κ. Λορέντζο Αθανάσιο – Δ/ντή Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Αίγινας ΙΙ. Αρμοδιότητα της ως άνω Επιτροπής είναι η εξέταση των υποβληθεισών αιτήσεων και η αξιολόγηση της πραγματικής οικονομικής και περιουσιακής κατάστασης των αιτούντων.

Όπως είναι γνωστό η αρμοδιότητα εξέτασης των αιτημάτων επανασύνδεσης έχει εκχωρηθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και συγκεκριμένα σε επιτροπές που αποτελούνται από εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, του ΔΕΔΔΗΕ και του προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Επιγραμματικά αναφέρουμε ότι οι προς εξέταση δικαιούχοι του ειδικού βοηθήματος, για να υποβάλουν αίτηση στoν κατά τόπον αρμόδιο Δήμο, πρέπει να έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι και τις 31.12.2021, να αποσυνδεθούν ή να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο μέχρι τις 15.02.2022 και να παραμένουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας του άρθρου 3 και να πληρούν μία σειρά από κριτήρια, όπως καθορίζονται στα ΦΕΚ που ακολουθούν.

Υπενθυμίζεται ότι η πιο πρόσφατη ανακοίνωση του Δήμου Αίγινας σχετικά με την υποβολή αιτήσεων, για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος είχε εκδοθεί τον Απρίλιο του 2021. Λόγω των τροποποιήσεων που έχει επιφέρει η νεώτερη ΚΥΑ θα πρέπει να αναμένεται και νέα ανακοίνωση.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το ΦΕΚ 3088/24.07.2020 εδώ

Μπορείτε να διαβάστε αναλυτικά το ΦΕΚ 6302/Β/2021 εδώ


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png