Την επέκταση του κοιμητηρίου της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαγρού, αποφάσισε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.


Την επέκταση του Κοιμητηρίου της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαγρού Αίγινας, κατά επτακόσια ενενήντα τέσσερα τετραγωνικά μέτρα και τέσσερα εκατοστά (794,04 m2) ανατολικά, ενέκρινε στην συνεδρίαση, που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, στις 21 Φεβρουαρίου 2022 η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Ανάμεσα στις διατάξεις και τις παρατηρήσεις, που έθεσε υπόψιν των μελών, ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Γιάννης Ζορμπάς στην εισήγησή του, ήταν το γεγονός "ότι το Κοιμητήριο της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαγρού έχει πλέον κορεστεί και υπάρχει ζήτημα χώρου, καθώς και την εκτίμηση πως από την προτεινόμενη επέκταση δεν θα προκληθούν δυσμενείς επιπτώσεις στο οικιστικό περιβάλλον και τη δημόσια υγεία ή κίνδυνος ρύπανσης ή μόλυνσης του υπόγειου υδροφόρου στρώματος και ως εκ τούτου δεν υφίσταται κάποιο κώλυμα στην υλοποίηση της επέκτασης του Δημοτικού Κοιμητηρίου".

Επίσης, την προφορική εισήγηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρη Καραγιάννη, ως Προέδρου της Επιτροπής Κοιμητηρίων του Δήμου Αίγινας, τον Κανονισμό Λειτουργίας Κοιμητηρίων του Δήμου Αίγινας και το τοπογραφικό διάγραμμα του Τοπογράφου Μηχανικού ΤΕ Νικολάου Βλαστού, που είχε εκδοθεί τον Δεκέμβριο του 2014 και μία σειρά από σχετικές διατάξεις που περιγράφονται αναλυτικά στο έγγραφο της εισήγησης.

Στη συνεδρίαση είχε κληθεί, αλλά δεν συνδέθηκε στην τηλεδιάσκεψη ο κ. Μανώλης Λεούσης, πρόεδρος της Κοινότητας Μεσαγρού. Ο πρόεδρος κ. Ζορμπάς μετέφερε στα μέλη της Επιτροπής ότι αντιμετώπισε πρόβλημα στην σύνδεση. Επίσης, δεν είχε υποβληθεί κάποια έγγραφη απόφαση για το θέμα, από τον ίδιο ή την Κοινότητα.

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποφάσισε με τέσσερις θετικές ψήφους, έναντι έξι ψηφισάντων μελών, ότι εγκρίνει την επέκταση του Κοιμητηρίου της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαγρού Αίγινας, επτακόσια ενενήντα τέσσερα τετραγωνικά μέτρα και τέσσερα εκατοστά (794,04 m2) ανατολικά.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Λεούσης Νεκτάριος και κ. Τζίτζης Φίλιππος ψήφισαν "παρών" στη πρόταση έγκρισης του θέματος, καθώς δεν είχει κατατεθεί σχετική απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαγρού.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png