Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή μελέτη για το έργο της βελτίωσης πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.


Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης σήμερα το πρωί, η μελέτη για το έργο της βελτίωσης της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, ύψους 500.000 ευρώ με τον ΦΠΑ. Περισσότερες πληροφορίες για την πρόσκληση μπορείτε να δείτε στην παρουσίασή της από το ενημερωτικό ένθετο "Ειδήσεις από την αυτοδιοίκηση" στο ραδιόφωνο του Aegina Portal τον Δεκέμβριο του 2021.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



 
 
Σύμφωνα με την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αίγινας προς την Οικονομική Επιτροπή: Σε συνέχεια της πρόσκληση για τη Δράση 4.3.4: "Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις", του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δίνεται η δυνατότητα για υποβολή αίτησης στήριξης σχετικά με κατασκευή έργων πρόσβασης σε γεωργική γη ή κτηνοτροφική εκμετάλλευση με υποχρεωτική την ασφαλτόστρωση ή την Τσιμεντόστρωση. Στην εν λόγω πρόσκληση ο Δήμος Αίγινας προτίθεται να υποβάλλει αίτηση στήριξης για τη χρηματοδότηση του έργου/ πράξης "Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Αίγινας, σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 2/2022 όπως αυτή συντάχθηκε και θεωρήθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αίγινας.
 
Ο χώρος που καταλαμβάνει η προτεινόμενη πράξη ανήκει στην ιδιοκτησία του και δεν απαιτούνται απαλλοτριώσεις εκτάσεων για την κατασκευή της πράξης σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη.
 
Επίσης, δεδομένου ότι στον Δήμο Αίγινας δεν έχει εκπονηθεί επιχειρησιακό πρόγραμμα, ο Δήμος θα πρέπει να δεσμευτεί για την ένταξη της πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, όταν αυτό εκπονηθεί. Ο προϋπολογισμός του  έργου είναι 500.000 ευρώ με το ΦΠΑ και χρηματοδοτείται 100% από το εν λόγω πρόγραμμα, αναφέρει η εισήγηση.
 
Ποιες είναι οι περιοχές και τα τμήματά τους που περιλαμβάνει η μελέτη:
 
Ο Πρόεδρος της Ο.Ε ανέφερε ότι αντικείμενο της παρούσας μελέτης είναι, η βελτίωση υφιστάμενων αγροτικών οδών συνολικού μήκους 1.837 μ. στις περιοχές Βλυχάδα και Άλωνες του Δήμου Αίγινας.

Το πρώτο τμήμα στην περιοχή της Βλυχάδας ξεκινάει από σημείο επί του ασφαλτόδρομου "Αγίας Μαρίνα – Βλυχάδα" σε απόσταση ~2,0 km από την διασταύρωσή του ασφαλτόδρομου με την οδό "Αγίας Μαρίνα - Άλωνες" και εκτείνεται ανατολικά με κατεύθυνση προς την θάλασσα.
 
Το δεύτερο τμήμα στην περιοχή της Βλυχάδας διασταυρώνεται με τον ασφαλτόδρομο του πρώτου τμήματος ~200 μ βορειότερα και εκτείνεται βορειοδυτικά με κατεύθυνση προς τον οικισμό Άλωνες.
 
Το τρίτο τμήμα βρίσκεται στην περιοχή "Άλωνες" βορειοανατολικά του οικισμού και η χάραξη του ξεκινάει από τοπικό ασφαλτόδρομο σε απόσταση ~250 μ από τον ασφαλτόδρομο "Άλωνες - Αίγινα".
Τα τμήματα διασχίζουν αγροτικές εκτάσεις του Δήμου Αίγινας και πρόκειται να εξυπηρετήσουν τις σχετικές καλλιέργειες
 
Η Οικονομική Επιτροπή αφού έλαβε υπόψιν την εισήγηση του προέδρου κ. Γιάννη Ζορμπά, τις διευκρινίσεις από τον πολιτικό μηχανικό κ. Παναγιώτη Κουκνάκο και τον αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Καραγιάννη αποφάσισε ομόφωνα, επί πέντε μελών που ήταν παρόντες ότι εγκρίνει:
 
1. την υποβολή της αίτησης στήριξης για το έργο "Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Αίγινας", για τη Δράση 4.3.4 /2021 (Α.Δ.Α.943Θ4653ΠΓ-9Ν3), του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και
Τροφίμων.
2. Την υπ’ αριθμόν 02/2022 Μελέτη, με τίτλο «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Αίγινας» και συνολικό προϋπολογισμό 500.000,00 ευρώ με το ΦΠΑ.
3. Ότι ο χώρος που καταλαμβάνει η προτεινόμενη πράξη ανήκει στην ιδιοκτησία του Δήμου και δεν απαιτούνται απαλλοτριώσεις εκτάσεων για την κατασκευή της πράξης σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη,
4. Ότι σε περίπτωση εκπόνησης επιχειρησιακού προγράμματος, η πράξη θα ενταχθεί σε αυτό.
5. Την εξουσιοδότηση του δημάρχου για την υπογραφή οποιουδήποτε εγγράφου απαιτηθεί στο πλαίσιο υποβολής της ανωτέρω πρότασης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png