Η απόφαση για την εκτέλεση του σκοπού του Ράκειου Κληροδοτήματος για το έτος 2022.

aithousa-simantikou-simvouliou-aeginas-epitropes-rakeio.jpg

Δημοσιεύθηκε σήμερα το έγγραφο της απόφασης από την συνεδρίαση της Διαχειριστικής Επιτροπής Κληροδοτημάτων για το Κληροδότημα του Σπύρου Αλυφαντή - Ράκειο, που έγινε στις 22 Ιουλίου 2022. Το θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η "Λήψη απόφασης σχετικά με την εκτέλεση σκοπού έτους 2022 του Κληροδοτήματος Ράκειου - Σπύρου Αλυφαντή, για την οικονομική ενίσχυση φοιτητών ιατρικής που θα φροντίζουν την Αίγινα. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Η εισήγηση του θέματος από τον πρόεδρο της Διαχειριστικής Επιτροπής:

Όπως γνωρίζετε, ο σκοπός του Κληροδοτήματος Ράκειου - Σπύρου Αλυφαντη είναι η οικονομική ενίσχυση αγοριών και κοριτσιών που σπουδάζουν γιατροί και θα φροντίζουν για την Αίγινα.

Υπενθυμίζεται ότι με την υπ’ αρ. 17/2018 απόφαση της Διαχειριστικής Επιτροπής ορίζεται το ποσό των 4.000,00 ευρώ ετησίως να διατίθεται σε κάθε φοιτητή Ιατρικής που θα υποβάλλει αίτηση και εφόσον το επιτρέπει το χρηματικό υπόλοιπο του Κληροδοτήματος. Σε καμία περίπτωση το συνολικό ποσό που θα λαμβάνει ο κάθε φοιτητής κατά τη διάρκεια φοίτησής του (6 έτη) σε Σχολή Ιατρικής δεν θα υπερβαίνει τις 24.000 ευρώ.

Στον προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2022 του Κληροδοτήματος υπάρχει εγγεγραμμένη πίστωση ποσού (16.000,00€) για την εκτέλεση του σκοπού έτους 2022, για τέσσερις (4) φοιτητές Ιατρικής, τους οποίους γνωρίζουμε. Σήμερα πρέπει να καθοριστούν οι προϋποθέσεις και οι λεπτομέρειες προκειμένου να προχωρήσουμε στην εκτέλεση του σκοπού του Ράκειου Κληροδοτήματος για το έτος 2022 σύμφωνα με τη διαθήκη του Σπυρίδωνος Παν. Αλυφαντή και το άρθρο 56 παρ. 1 του Ν. 4182/2013.

Προτείνεται να δοθεί το ποσό των € 4.000,00 σε κάθε προπτυχιακό φοιτητή της Ιατρικής που θα υποβάλλει φέτος αίτηση.

Για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων θα εκδοθεί Πρόσκληση σύμφωνα με τους παραπάνω όρους και προϋποθέσεις η οποία θα τοιχοκολληθεί στους Πίνακες Ανακοινώσεων του Δημοτικού Καταστήματος, των Κοινοτήτων Βαθέος, Κυψέλης, Μεσαγρού, Πέρδικας και των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού. Επίσης, θα δημοσιευτεί στον Ηλεκτρονικό Τοπικό Τύπο και στην ιστοσελίδα του Δήμου μας.

Η Διαχειριστική Επιτροπή αφού άκουσε την εισήγηση του Προέδρου της, και μετά από διαλογική συζήτηση αποφάσισε ομόφωνα:

Α ) Το ποσό των 16.000,00 ευρώ που υπάρχει ως εγγεγραμμένη πίστωση στον προϋπολογισμό του Κληροδοτήματος οικονομικού έτους 2022, για την εκτέλεση του σκοπού του Κληροδοτήματος, να μοιραστεί στους τέσσερις (4) φοιτητές/τριες της Ιατρικής που γνωρίζουμε, μετά τη σχετική αίτησή τους και με την προϋπόθεση, το συνολικό ποσόν που θα λάβουν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους να μην υπερβαίνει το ποσόν των 24.000,00 ευρώ.
Β ) Στην περίπτωση που υποβληθούν αιτήσεις από άλλους δικαιούχους προπτυχιακούς φοιτητές της Ιατρικής, θα ακολουθήσει αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2022 για το αντίστοιχο ποσόν, δηλαδή 4.000,00 ευρώ σε κάθε δικαιούχο, με την προϋπόθεση ότι αρκεί το χρηματικό ποσόν που υπολείπεται.
Γ ) Δικαιούχοι είναι, προπτυχιακοί φοιτητές που σπουδάζουν γιατροί και θα φροντίζουν την Αίγινα.
Δ ) Τα δικαιολογητικά που θα υποβληθούν είναι:

1. Αίτηση.
2. Πρόσφατο Πιστοποιητικό Σπουδών.
3. Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας

Για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων θα εκδοθεί Πρόσκληση σύμφωνα με τους παραπάνω όρους και προϋποθέσεις η οποία θα τοιχοκολληθεί στους Πίνακες Ανακοινώσεων του Δημοτικού Καταστήματος, των Κοινοτήτων Βαθέος, Κυψέλης, Μεσαγρού, Πέρδικας και των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού.

[upd] Η απόφαση δημοσιεύθηκε και μπορείτε να την δείτε εδώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png