Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στην οδό Αχιλλέως, στο ύψος της οδού Ξενοφώντος,  από 9.00 π.μ. έως 10.30 π.μ. από Δευτέρα έως Σάββατο, με σκοπό την φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων. [upd] Η απόφαση δημοσιεύθηκε με Ορθή Επανάληψη στις 17 Φεβρουαρίου 2023.

apagorefsi-kikloforias-01.jpg

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων στην οδό Αχιλλέως, στο ύψος της οδού Ξενοφώντος,  από τις 9.00 π.μ. έως τις 10.30 π.μ. για τις ημέρες Δευτέρα έως και Σάββατο, αποφάσισε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες 14 Φεβρουαρίου 2023, με σκοπό την φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων, μετά από αιτήματα καταστηματαρχών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Πιο συγκεκριμένα το θέμα ήταν το ακόλουθο: "Συζήτηση και λήψη απόφασης περί χορήγησης άδειας απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων επί της οδού Αχιλλέως στην πόλη της Αίγινας με σκοπό την φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων (Σχετ. το υπ’ αρ. πρωτ. 454/25.01.2023 υπηρεσιακό σημείωμα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αίγινας).

Ο πρόεδρος εισηγήθηκε το θέμα, θέτοντας υπόψη το με αριθμό πρωτ. 16541/8- 12-2022 υπηρεσιακό σημείωμα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, τις σχετικές αιτήσεις των καταστηματαρχών της περιοχής, το με αριθμό πρωτ. 16507/8-12-2022 έγγραφο του Δήμου προς το Α.Τ. Αίγινας και το με αριθμό πρωτ. 1016/49/133-α/9-12-2022 έγγραφο του Α.Τ. Αίγινας.

Η επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα επί τεσσάρων ψηφισάντων μελών: "Την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων επί της οδού Αχιλλέως στην πόλη της Αίγινας, από τη διακλάδωση της οδού Αχιλλέως με την οδό Ξενοφώντος, για χρονικό διάστημα από τις 9.00π.μ. έως τις 10.30 π.μ. για τις ημέρες Δευτέρα έως και Σάββατο, προκειμένου να γίνεται φορτοεκφόρτωση από τους ως άνω αιτούντες, με την προϋπόθεση να τοποθετούν οι ίδιοι φορητή πινακίδα απαγόρευσης όπου θα αναγράφονται οι ώρες απαγόρευσης διέλευσης και σήμα για υποχρεωτική κατεύθυνση δεξιά προς την οδό Ξενοφώντος". [upd] Η απόφαση δημοσιεύθηκε με Ορθή Επανάληψη στις 17 Φεβρουαρίου 2023.

Ωστόσο, παρατηρώντας κανείς τον χάρτη της περιοχής, διαπιστώνει ότι η απόφαση στο πρώτο μέρος της είναι λάθος διατυπωμένη.

Στη πραγματικότητα, το απαγορευτικό με την υποχρεωτική πορεία δεξιά, θα τοποθετείται στο ύψος της οδού Ξενοφώντος, όμως, όπως έχει διατυπωθεί η απόφαση της επιτροπής, δίνει την εντύπωση ότι το απαγορευτικό θα ισχύει για όλη την οδό Αχιλλέως.  [upd] Η απόφαση δημοσιεύθηκε με Ορθή Επανάληψη στις 17 Φεβρουαρίου 2023.

To Aegina Portal επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Κοινότητας Αίγινας κ. Παναγιώτη Κασιμάκη και του επισήμανε το πρόβλημα της λανθασμένης διατύπωσης. Ο κ. Κασιμάκης αναγνώρισε ότι η διατύπωση δεν είναι σωστή και είπε ότι θα ζητήσει την επαναδιατύπωση της απόφασης.  [upd] Η απόφαση δημοσιεύθηκε με Ορθή Επανάληψη στις 17 Φεβρουαρίου 2023.

Στον χάρτη που ετοίμασε το Aegina Portal φαίνεται το τμήμα της οδού που Αχιλλέως με κόκκινη γραμμή, στο οποίο θα απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων από τις 9.00 π.μ. έως τις 10.30 π.μ. Στο σημείο όπου διακρίνεται ο κόκκινος κύκλος είναι το απαγορευτικό σήμα και η πράσινη γραμμή δείχνει την υποχρεωτική πορεία των οχημάτων την ίδια περίοδο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png