Τι συζητήθηκε στο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αίγινας.

dimos-aegina-00.jpg

Στις 8 Μαΐου συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αίγινας. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Δημάρχου και δεν ήταν δημόσια, οπότε και δεν υπήρξε κάλυψη.
 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν τα ακόλουθα: 

  • Συζήτηση και λήψη απόφασης επί των τρεχουσών εξελίξεων εν όψει έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.
  • Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την ύπαρξη ευάλωτων ομάδων πληθυσμού και τρόποι προληπτικής απομάκρυνσής τους στις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Αίγινας.
  • Συζήτηση με Ενώσεις Τουριστικού κλάδου σχετικά με το σχέδιο εκκένωσης των καταλυμάτων τους.
  • Συζήτηση σχετικά με άμεση ενημέρωση σε τοπικό επίπεδο από την ΔΕΗ σε περίπτωση διακοπής παροχής ρεύματος ή σε περίπτωση φυσικής καταστροφής.
  • Συζήτηση σχετικά με τις απαιτούμενες ενέργειες των εμπλεκομένων φορέων σε περίπτωση φυσικής καταστροφής.
Για τα όσα συζητήθηκαν στη συνεδρίαση, μίλησε στο ραδιόφωνο του Aegina Portal ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Σωκράτης Δούκας.

"Έγινε σύγκληση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αίγινας στις 4 Μαΐου και αφού προσκλήθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, προσκλήθηκαν επιπλέον οι πρόεδροι κοινοτήτων, καθώς και εκπρόσωποι των ξενοδόχων αλλά και των δωματίων στην Αίγινα. Εκτός από αυτούς είναι όλοι εμπλεκόμενοι, το δασονομείο, οι ραδιοερασιτέχνες και συζητήθηκαν θέματα που έχουν ως προτεραιότητα την ειδική ετοιμότητα που μας έχει έρθει από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σαν δήμο Αίγινας, όπως και κάποιους άλλους δήμους στην επικράτεια, σχετικά με την επικίνδυνη αντιπυρικής περιόδου, αλλά και των αρχαιολογικών, ίσως, χώρων που βρίσκονται σ’ αυτές τις περιοχές.

Συζητήθηκε το θέμα των ευάλωτων πληθυσμών στο νησί μας, όσον αφορά την προληπτική απομάκρυνση τους, γιατί και αυτό είναι ένα σχέδιο το οποίο έχει συμπεριληφθεί στο γενικότερο σχέδιο στα πλαίσια της αντιπυρικής περιόδου. Σ’ αυτό ζητήσαμε τη συνδρομή των προέδρων των κοινοτήτων, προκειμένου να γίνει μία χαρτογράφηση και μία καταγραφή αυτών των ομάδων πληθυσμού, που δεν θα έχει μόνο σαν εφαρμογή σε περίπτωση προληπτικής απομάκρυνσης των πολιτών, σε περίπτωση κρίσης, σε περίπτωση καταστροφής, αλλά ενδέχεται να υπάρξει ένα πρόβλημα για παράδειγμα ηλεκτροδότησης, όπου γνωρίζοντας που βρίσκονται αυτές οι ευπαθείς ομάδες θα μπορέσουμε να κινητοποιηθούμε πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά.

Στα πλαίσια αυτού, ζητήσαμε για αυτό το λόγο, να έχουμε εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου προκειμένου και αυτοί να καταγραφούν ανά πάσα στιγμή και να έχουν μία εικόνα για τον αριθμό και τους ανθρώπους που βρίσκονται στα καταλύματα τους, καθώς και να προβλέψουμε ένα σχέδιο εκκένωσης ή απομάκρυνσης εάν και εφόσον χρειαστεί.

Επίσης ζητήσαμε να υπάρχει εκπρόσωπος της ΔΕΗ, όπου και υπήρχε, παρευρέθηκε εκπρόσωπος της ΔΕΔΔΗΕ, ζητήσαμε μία πιο άμεση επαφή και ενημέρωση, όσον αφορά όχι μόνο σε περίπτωση μεγάλης καταστροφής, όπου εκεί είναι αναγκαία η παρουσία του συνεργείου, αλλά και τη αλλά και σε περιπτώσεις που ενδεχομένως, στα πλαίσια της καλοκαιρινής περιόδου, θα έχουμε κάποιες διακοπές, προκειμένου να διαφυλάξουμε, όσο τον δυνατόν, να έχουμε την ενημέρωση, αλλά και να διαφυλάξουμε όσο τον δυνατόν που είναι ευάλωτοι και δεν μπορούν να μετακινηθούν εύκολα.

Τέλος συζητήθηκαν τα σχέδια τα οποία πρόκειται να κατατεθούν και συγκεκριμένα με προτεραιότητα το σχέδιο Ιόλαος, με τις τροποποιήσεις που περιέχει, τις τελευταίες, όσον αφορά την αντιπυρική περίοδο η οποία έχει ήδη ξεκινήσει".

Στην συνεδρίαση δεν παρέστησαν εκπρόσωποι των ξενοδόχων της Αίγινας. Ο κ. Σωκράτης Δούκας είπε ότι θα επιδιώξει να υπάρξει μία ξεχωριστή συνάντηση με τους ξενοδόχους και ενημέρωση στο συγκεκριμένο ζήτημα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png