Στις διαδικασίες αξιολόγησης του νέου διαγωνισμού, η "Αναβάθμιση Αθλητικών Εγκαταστάσεων Αίγινας". Τι συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή.

anavathmisi-athlitikon-egatastaseon-aeginas.JPG
Ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, ήρθε προς συζήτηση, η αξιολόγηση του Πρακτικού ΙΙ και του Πρακτικού ΙΙΙ, του έργου  "Αναβάθμιση Αθλητικών Εγκαταστάσεων Αίγινας", στην Οικονομική Επιτροπή που πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαΐου 2023. Πρόκειται για έργο που αφορά στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου Αίγινας και στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ της Κυψέλης, αξίας 672.000 ευρώ. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Ουσιαστικά πρόκειται για τη διαδικασία ενός νέου διαγωνισμού, αφού ο προηγούμενος είχε καταστεί άγονος, χωρίς ωστόσο να υπάρχει υπαιτιότητα ή ευθύνη του Δήμου Αίγινας.

Μάλιστα, ο τότε διαγωνισμός είχε φτάσει στο πέμπτο πρακτικό στις 6 Οκτωβρίου 2022. Αυτό το πρακτικό  αφορούσε στην ματαίωση της διαδικασίας σύναψης δημοσιάς σύμβασης, που  συντάχθηκε από την αρμόδια επιτροπή διαγωνισμού. 

Η πορεία του πρώτου διαγωνισμού, μέχρι το Ελεγκτικό Συνέδριο όπου διαπιστώθηκαν προβλήματα.

Στον πρώτο διαγωνισμό, το πρώτο πρακτικό αποσφραγίστηκε από την αρμόδια επιτροπή του διαγωνισμού στις 4 Φεβρουαρίου 2022, το δεύτερο και τρίτο πρακτικό αποσφραγίστηκε στις 5 Απριλίου 2022, το τέταρτο πρακτικό στις 4 Ιουλίου 2022, και τέλος το πέμπτο πρακτικό στις 6 Οκτωβρίου 2022. Αυτό το πέμπτο πρακτικό αφορούσε στην ματαίωση της διαδικασίας σύναψης δημοσιάς σύμβασης, που  συντάχθηκε από την αρμόδια επιτροπή διαγωνισμού.

Μ' αυτό η επιτροπή του διαγωνισμού εισηγήθηκε στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Αίγινας τη ματαίωση της διαδικασίας σύναψης δημόσιας σύμβασης, με την κήρυξη του διαγωνισμού ως άγονο , διότι η μοναδική οικονομική  προσφορά ήταν μη κατάλληλη σύμφωνα με τον Ν. 4412/2016 και κατ’ επέκταση τη ματαίωση της διαδικασίας σύμφωνα με την Παρ. 1α   , του Άρθρου 106, του Ν. 4412/2016.

Το θέμα της έγκρισης του πέμπτου πρακτικού και κατά συνέπεια του ορισμού του ως άγονου, συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αίγινας στις 18 Οκτωβρίου 2022. Η επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα ότι εγκρίνει το από 06-10-2022, Πρακτικό V Ματαίωση της διαδικασίας σύναψης δημοσιάς σύμβασης, που  συντάχθηκε από την αρμόδια επιτροπή διαγωνισμού, για τον ανοικτό, δημόσιο, ηλεκτρονικό διαγωνισμό για  την προμήθεια “Αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων Αίγινας”, προϋπολογισμού 672.000 ευρώ  συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ 24%, η οποία έλαβε τον α/α 145694 αριθμό συστήματος ΕΣΗΔΗΣ.  και ορίζει τον ανωτέρω διαγωνισμό ως άγονο, διότι η μοναδική οικονομική προσφορά ήταν μη κατάλληλη σύμφωνα με τον Ν. 4412/2016 και κατ’ επέκταση τη ματαίωση της διαδικασίας, σύμφωνα με την Παρ. 1 α   ,  του Άρθρου 106, του Ν. 4412/2016.

Όπως έγινε γνωστό στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, υποβλήθηκε για έλεγχο και έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο όπου διαπιστώθηκαν προβλήματα.

Χρειάστηκαν σχεδόν τέσσερα χρόνια από την έγκριση της συμμετοχής τον Απρίλιο του 2019 στο πρόγραμμα "Φιλόδημος II", έως τον ορισμό του διαγωνισμού, τελικά, ως άγονου τον Νοέμβριο του 2022.

Το χρονικό πλαίσιο του έργου, είναι χαρακτηριστικό των χρονοβόρων διαδικασιών ή και άλλων παραμέτρων, που συχνά επιμηκύνουν το χρόνο την ολοκλήρωση ενός διαγωνισμού ή και την ολοκλήρωση του  έργου. Παραθέτουμε τις ακόλουθες ημερομηνίες.

  • Η έγκριση της συμμετοχής στο πρόγραμμα "Φιλόδημος ΙΙ" είχε γίνει στις 9 Απριλίου 2019.
  • Η έγκριση της μελέτης είχε γίνει με κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19 Απριλίου 2019. Την εισήγηση είχε κάνει ο τότε πρόεδρος του ΔΑΟΑ κ. Σταμάτης Μαρμαρινός.
  • Η ένταξη της Πράξης στο πρόγραμμα "Φιλόδημος II", στο πλαίσιο της Πρόσκλησης IV Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων, έγινε από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών στις 1 Οκτωβρίου 2020.
  • Ακολούθησε το 2021 η έγκριση της μελέτης από την Οικονομική Επιτροπή, η οποία κατά τη διάρκεια του 2022, χρειάστηκε να συζητήσει άλλες τέσσερεις φορές και να πάρει αποφάσεις για τα αποτελέσματα των πρακτικών!  Τώρα οι διαδικασίες του διαγωνισμού θα πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή.
Υπενθυμίζεται ότι το φυσικό αντικείμενο αφορά στην αναβάθμιση δύο στον αριθμό αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Αίγινας που έχουν ως εξής  1. Δημοτικό στάδιο Αίγινας, το οποίο περιλαμβάνει γήπεδο ποδοσφαίρου, εγκαταστάσεις στίβου και κερκίδες για την φιλοξενία θεατών και 2. ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στον οικισμό Κυψέλη.

Οι παρεμβάσεις που προτείνονται για το δημοτικό στάδιο Αίγινας είναι οι εξής:

  • Προμήθεια και εγκατάσταση μεταλλικού στεγάστρου κερκίδων
  • Προμήθεια και εγκατάσταση καθισμάτων κερκίδας
  • Προμήθεια και εγκατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα ποδοσφαίρου
  • Προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών και ηλεκτρολογικού υλικού
  • Προμήθεια και εγκατάσταση συνθετικού ελαστικού τάπητα επιφανειών στίβου
  • Προμήθεια και εγκατάσταση πάγκου αθλητών
  • Εργασίες εγκατάστασης υγρομόνωσης και στεγανοποίησης των κερκίδων του σταδίου

Οι παρεμβάσεις σχετικά με το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στον οικισμό Κυψέλη προβλέπουν:

Την προμήθεια και εγκατάσταση αθλητικού δαπέδου γηπέδου μπάσκετ με χυτό από ανακυκλωμένο καουτσούκ (SBR), πάχους 8 μ.μ. και μετέπειτα χυτή ακρυλικής βάσης, αυτοεπιπεδούμενη, αντιολισθηρή τελική επένδυση. Επίσης μετά την εγκατάσταση του δαπέδου προβλέπεται η αντικατάσταση των μπασκετών με καινούριες ολυμπιακού τύπου, κατάλληλες για εγκατάσταση σε εξωτερικό χώρο, καθώς και η εγκατάσταση δύο πάγκων αναπληρωματικών.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png