Η ενημέρωση που έκανε για το νερό ο κ Γιάννης Ζορμπάς στη Δημοτική Επιτροπή. "Πρέπει και η Περιφέρεια να ασχοληθεί, έχει υποχρέωση", τόνισε η κ. Σίλα Αλεξίου.

20240220_122325.jpg
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής, για τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της βλάβης του υποθαλάσσιου αγωγού και για την υδροδότηση της Αίγινας. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Ο κ. Ζορμπάς είπε ότι το Σαββατοκύριακο, υπήρξε επικοινωνία του ίδιου και του Λιμενάρχη Πειραιά, με τον κατασκευαστή του έργου του υποθαλάσσιου αγωγού κ. Δημήτρη Κωνσταντινίδη. Σύμφωνα μ' αυτή την ενημέρωση ο κ. Κωνσταντινίδης έχει κάνει τις κατάλληλες δοκιμές, έχει επανδρώσει με εξειδικευμένο προσωπικό και με δύτες τον πλωτό γερανό και επίσης, έχει προμηθευτεί τα κατάλληλα προσωρινά υλικά επισκευής, αναμένοντας την εντολή από την Εισαγγελία Πειραιά και την Λιμενική Αρχή, ώστε να ξεκινήσει την επισκευή της βλάβης στον υποθαλάσσιο αγωγό. 

20240220_122332.jpg


Υπενθύμισε ότι έχει οριστεί πραγματογνώμονας, που θα συντάξει ένα προσχέδιο του πορίσματος, ώστε να δοθεί σύντομα το "πράσινο φως", όπως είπε χαρακτηριστικά. Επίσης, με σχετική επιστολή του Δήμου Αίγινας, ζητήθηκε η επίσπευση αυτών των ενεργειών, για την έκδοση - τουλάχιστον - του προσχεδίου του πορίσματος, έτσι ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες επισκευής. 

Η κ. Σίλα Αλεξίου υπενθύμισε το ζήτημα της ποιότητας του νερού και τόνισε ότι ο κόσμος ανησυχεί, γιατί δεν γνωρίζει τις μετρήσεις για τα βαρέα μέταλλα και άλλα παρόμοια στοιχεία. Αναφέρθηκε, επίσης, στην επιστολή που έστειλε στην Περιφέρεια Αττικής, προ ημερών, για το ζήτημα της ποιότητας του νερού στην Αίγινα και την ανάλυση της ποιότητά του από τις εκεί αρμόδιες υπηρεσίες. 

20240220_121651.jpg
Στην παρέμβασή της, επισήμανε στον δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά, ότι θα πρέπει να υπάρξει πίεση προκειμένου να γίνουν αυτές οι αναλύσεις, ώστε ο κόσμος να ενημερωθεί για ποιες χρήσεις είναι κατάλληλο, φέρνοντας ως παράδειγμα τη χρήση του νερού στα ζώα. "Πρέπει και η Περιφέρεια να ασχοληθεί, έχει υποχρέωση", υπογράμμισε.

Ο κ. Ζορμπάς συμφώνησε και ολοκληρώνοντας την ενημέρωση, είπε ότι έχει σταλεί επιστολή στην Περιφέρεια με την οποία κοινοποιούνται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων. "Σαφώς, τους καλούμε με τη σειρά τους να προβούν σε ό,τι προβλέπει η νομοθεσία και σε περαιτέρω ενημέρωση", συμπλήρωσε. 

"Να το κάνουν σύντομα", απάντησε η κ. Αλεξίου.

Τέλος, στην ίδια ενημέρωση, ο αντιδήμαρχος κ. Αντώνης Μούρτζης, είπε ότι υπάρχουν νεότερες, σημερινές αναλύσεις του νερού.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png