"Ο δήμος της Αίγινας δεν είναι έτοιμος να ανακοινώσει ότι το νερό είναι προς πόση", είπε ο κ. Δημήτρης Καραγιάννης, παίρνοντας αποστάσεις από σχετικά δημοσιεύματα.

20240402_181750.jpg
Ιδιαίτερα σημαντικές ήταν οι τοποθετήσεις μελών της Δημοτικής Επιτροπής, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, σχετικά με το ζήτημα του υποθαλάσσιου αγωγού και της επανα-υδροδότησης της Αίγινας, καθώς κράτησαν σαφείς αποστάσεις από τις πρόσφατες δηλώσεις του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκου Χαρδαλιά περί "συρρίκνωσης του χρόνου" και τα δημοσιεύματα κεντρικών ενημερωτικών μέσων, που φιλοξενώντας αυτές τις δηλώσεις, ανέφεραν ότι το νερό της Αίγινας είναι πόσιμο.  

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Σίλα Αλεξίου: "Θεωρώ τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη μάλλον άστοχες".

Μάλιστα, η δημοτική σύμβουλος κ. Σίλα Αλεξίου είπε: "Θεωρώ τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη μάλλον άστοχες, γιατί είπε "συρρικνώσαμε το χρόνο", ενώ δεν έγινε, έγινε το αντίθετο. Δεν συρρικνώθηκε ο χρόνος, θα μπορούσε να έχει συρρικνωθεί ο χρόνος, να έχουν γίνει όλα γρηγορότερα". 

Υπενθυμίζεται ότι κεντρικές ενημερωτικές ιστοσελίδες, είχαν φιλοξενήσει τη Δευτέρα 1 Απριλίου, δηλώσεις του κ. Περιφερειάρχη για την αποκατάσταση της υδροδότησης της Αίγινας, που ανάμεσα σε άλλα έλεγε ότι: "Συρρικνώσαμε τον χρόνο και προχωρήσαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα. Με ταχύτητα και αλληλεγγύη". 

Σε άλλο σημείο η κ. Αλεξίου είπε: "Η Περιφέρεια έχει τον πρώτο λόγο δυστυχώς, αποδείχθηκε λίγο... επέδειξε μία ολιγωρία. Και γι' αυτό θεωρώ ότι οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη ήταν άστοχές. Δεν έπρεπε να τις κάνει.". Η κ. Αλεξίου πρότεινε να γίνει ένα συμβούλιο μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων.

Δημήτρης Καραγιάννης: "Ο δήμος της Αίγινας δεν είναι έτοιμος να ανακοινώσει ότι το νερό είναι προς πόση".

Ιδιαίτερα σοβαρή, σε σχέση με αυτά τα δημοσιεύματα, που φιλοξενούν δηλώσεις του κ. Χαρδαλιά, είναι η αποκάλυψη που έκανε ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης, που τόνισε ότι: "Ο δήμος της Αίγινας δεν είναι έτοιμος να ανακοινώσει, ότι το νερό είναι προς πόση".

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρης Καραγιάννης κάνοντας αναφορά στο σχετικό δημοσίευμα κεντρικών ενημερωτικών μέσων, είπε: "Και το τελευταίο, κάπως, λάθος είναι αυτό το δημοσίευμα το τελευταίο το τωρινό, το οποίο λέει πως το νερό της Αίγινας είναι προς πόση. Κάποιες δεξαμενές ακόμα, όπως το είπατε είναι, δεν είναι ότι όλο το νερό, γενικά της Αίγινας τώρα, είναι ότι είμαστε έτοιμοι ο Δήμος να ανακοινώσει ότι το νερό είναι προς πόση", τόνισε ο κ. Καραγιάννης και συνέχισε: "Θα ήτανε καλό να μη βιαζόμαστε, να τρέχουμε σε κάποιες ενημερώσεις, να βγούμε πριν από το Δήμο της Αίγινας. Ο δήμος της Αίγινας πήρε όλο το βάρος", είπε.

Σε άλλο σημείο είπε: "Kαλά θα ήτανε να ενημερώνανε πρώτα εσάς και να λέγανε δήμαρχε να βγούμε ένα πούμε ότι το νερό της Αίγινας είναι προς πόση; Γιατί τώρα εάν σας ρωτήσουνε δεν πιστεύω να πείτε ότι το νερό είναι προς πόση. Να καταναλωθεί και να γίνει όπως είπαμε ανθρώπινης κατανάλωσης είναι, προς πόση δεν είναι ακόμη. Μπορεί να γίνει να γίνει σε μία μέρα, μπορεί να είναι σε δύο". 

"Eμείς από τον Περιφερειάρχη, από τον Αντιπεριφερειάρχη δεν είχαμε ενημέρωση καμία", τόνισε ο κ. Καραγιάννης.

Για το ζήτημα της έλλειψης ενημέρωσης ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης είπε: "Τους δύο μήνες αυτούς, όπως εσείς ενημερωνόσαστε και μας λέγατε, εμείς από τον Περιφερειάρχη, από τον Αντιπεριφερειάρχη δεν είχαμε ενημέρωση καμία. Μία συζήτηση που είχε κάνει ο αντιπεριφερειάρχης μας, που είχε έρθει στο Αιάκειον, που είχε κάνει με την κ. Αλεξίου, δεν είχε κάτι να προτείνει, να μας πει ότι ξέρετε θα γίνει αυτό κι αυτό".

Ο αντιδήμαρχος κ. Αντώνης Μούρτζης παίρνοντας τον λόγο είπε, ότι ούτε στην Πέρδικα έχει καθαρίσει, ενώ ο κ. Ζορμπάς προσέθεσε ότι συνεχίζονται κανονικά οι αναλύσεις από τις δειγματοληψίες.

Οι δεξαμενές των Αγίων Ασωμάτων και της Κυψέλης έχουν επανέλθει πλήρως. Οι περιφερειακές δεξαμενές τείνουν να επανέλθουν, λόγω μικρών καταναλώσεων.

Στην αρχή της συνεδρίασης ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, κάνοντας την καθιερωμένη ενημέρωση για το ζήτημα της ύδρευσης είπε ότι οι αναλύσεις του νερού από τις δειγματοληψίες δημοσιεύονται και ότι οι περιοχές της Αίγινας που υδροδοτούνται από την δεξαμενή των Αγίων Ασωμάτων και της Κυψέλης έχουν επανέλθει πλήρως. "Είμαστε σε αυτή την κατεύθυνση και στο Βαθύ και στο Μεσαγρό". Στις περιφερειακές δεξαμενές όπου οι καταναλώσεις λόγω της εποχής είναι μικρές, τείνουν να επανέλθουν. "Θεωρώ ότι σύντομα θα επανέλθουν ολοκληρωτικά΄", είπε ο κ. Ζορμπάς.

Εν κατακλείδι, φαίνεται ότι ο Δήμος της Αίγινας θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες σε επίσημη ανακοίνωση, όταν το νερό είναι προς πόση, σε ολόκληρο το νησί.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png