Μηχανήματα έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού, προϋπολογισμού 385.000 ευρώ, θα προμηθευτεί ο Δήμος Αίγινας. Θετικά αποφάσισε η Δημοτική Επιτροπή.

promithia-mixanimaton-ergou.jpg

Μηχανήματα έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού, προϋπολογισμού 385.000 ευρώ, θα προμηθευτεί ο Δήμος Αίγινας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Αίγινας, ιδιαίτερα έπειτα από τις καταστροφές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία “Daniel”.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Σύμφωνα με την σχετική μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αίγινας, κρίθηκε απολύτως αναγκαία και επείγουσα η προμήθεια ενός ελαστικοφόρου εκσκαφέα με τον οποίο θα καταστεί εφικτή η απομάκρυνση φερτών υλικών από κανάλια, ρέματα, ακτές, λεκάνες απορροής ομβρίων υδάτων, η αποκατάσταση λάκκων και σπηλαιώσεων συνέπεια της κακοκαιρίας, ο καθαρισμός υγειονομικού ενδιαφέροντος κοινόχρηστων χώρων και η απομάκρυνση προϊόντων κλαδέματος όπως ξερά εύφλεκτα κλαδιά και θάμνοι κατά τους θερινούς μήνες. 

Η μελέτη που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αίγινας, και αποτέλεσε την εισήγηση του δημάρχου κ. Γιάννη Ζορμπά, ως προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής, όπου συζητήθηκε στις 19 Μαρτίου 2024, το θέμα της προμήθειας, έκρινε εξίσου αναγκαία την προμήθεια ενός ελαστικοφόρου φορτωτή πλάγιας ολίσθησης για την μεταφορά, προώθηση και φόρτωση οικοδομικών υλικών, φερτών υλικών, μπαζών, απορριμάτων, καθαρισμό υγειονομικού ενδιαφέροντος κοινόχρηστων χώρων κτλ, και για την εκτέλεση έργων των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αίγινας.

Επίσης, είναι απαραίτητη η προμήθεια συνοδευτικού εξοπλισμού για τον ελαστικοφόρο φορτωτή πλάγιας ολίσθησης. Συγκεκριμένα, ένας (1) τροχός διάνοιξης αυλάκων και μια υδραυλική φρέζα κοπής ασφάλτου – μπετού. Ο τροχός διάνοιξης αυλάκων θα χρησιμοποιείται κυρίως στην κατασκευή νέων παροχών ύδρευσης αλλά και σε κάθε άλλη κατασκευή που απαιτούνται υπόγεια δίκτυα σε μεγάλο μήκος, αποφεύγοντας έτσι ανθυγιεινές χειρονακτικές λύσεις όπως πχ σκάψιμο / σπάσιμο μπετού κτλ με ηλεκτρικά ή πνευματικά κρουστικά εργαλεία. Επιπλέον, η χρήση τροχού διαταράσσει λιγότερο σε σχέση με τα κρουστικά εργαλεία την δομή της κατασκευής του υποστρώματος (τσιμέντο, άσφαλτος) και διευκολύνει την αποκατάσταση του σκάμματος, καθώς διασφαλίζει αισθητικά καλύτερο αποτέλεσμα στην αποκατάσταση της τομής.

Ο ελαστικοφόρος φορτωτής πλάγιας ολίσθησης αναμένεται να βοηθήσει, τέλος, στην απομάκρυνση των προϊόντων εκσκαφής από την διάνοιξη αυλάκων και στην επανατοποθέτησή τους στο κλείσιμο των αυλάκων.

Η υδραυλική φρέζα απόξεσης άσφαλτου θα χρησιμοποιηθεί κυρίως α) στο επιφανειακό φρεζάρισμα του ασφαλτικού τάπητα, σε μικρά τμήματα του οδικού δικτύου, τα οποία εμφανίζουν μεγάλη ολισθηρότητα, για την ανανέωση της τραχύτητας της επιφάνειάς τους, μέχρι την αποκατάστασή τους, β) στην απομάκρυνση πλεονάζουσας ασφάλτου, και γ) σε βαθύ φρεζάρισμα κατεστραμμένου ασφαλτικού τάπητα, για την απομάκρυνση της παλαιάς στρώσης και την κατασκευή νέας αντιολισθητικής στρώσης, σε μικρά τμήματα του οδικού δικτύου.

Τα υπό προμήθεια μηχανήματα και ο συνοδευτικός εξοπλισμός, θα είναι καινούργια, και θα παραδοθούν πλήρως συναρμολογημένα και έτοιμα για λειτουργία και κυκλοφορία.

Στο αντικείμενο της προμήθειας περιλαμβάνεται, η εκπαίδευση και υποστήριξη, από την οριστική παραλαβή των οχημάτων, του προσωπικού του Δήμου από τον προμηθευτή.

Η συνολική δαπάνη για την προμήθεια έχει προϋπολογιστεί ενδεικτικά στο συνολικό ποσό των τριακοσίων ογδόντα πέντε χιλιάδων ευρώ (385.000,00 €) συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%, και θα βαρύνει σχετικούς Κωδικούς Αριθμούς (ΚΑ), οι οποίοι θα εγγραφούν στον προϋπολογισμό του Δήμου Αίγινας έτους 2024.

Τα προς προμήθεια είδη κατατάσσονται στους ακόλουθους κωδικούς του Κοινού Λεξιλογίου δημοσίων συμβάσεων (CPV): 43200000 - 5 Μηχανήματα χωματουργικών εργασιών και εκσκαφών και συναφή μέρη.

Η δημοπράτηση της προμήθειας θα πραγματοποιηθεί με τη διαδικασία του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, ο οποίος θα διεξαχθεί μέσω της ηλεκτρονικής πύλης του ΕΣΗ∆ΗΣ με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής, και σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4412/2016, όπως ισχύει.

Η Δημοτική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα - επί πέντε ψηφισάντων μελών - το θέμα της προμήθειας. Επίσης, ομόφωνα ενέκρινε  τη συγκρότηση τριμελούς επιτροπής διενέργειας και αξιολόγησης:

Τακτικά μέλη

Δημήτρης Καρνάβας - Δημοτικός Υπάλληλος
Πηνελόπη Αργυροπούλου - Δημοτική Υπάλληλος
Μιχάλης Χατζής - Δημοτικός Υπάλληλος

Αναπληρωματικά μέλη

Αγγελική Ταλέβη - Δημοτική Υπάλληλος
Νεκταρία Ροδάκη - Δημοτική Υπάλληλος
Βαγγέλης Χατζής - Δημοτικός Υπάλληλος

Τέλος, συνέταξε τους όρους διακήρυξης για τη διενέργεια του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού. 

Φωτογραφία από το αρχείο του Aegina Portal.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png