Featured

Έγκριση δαπάνης για ερευνητική μελέτη σχετικά με την ψύλλα της φιστικιάς, από τη Δημοτική Επιτροπή, στο πλαίσιο του 17ου Aegina Fistiki Fest.

Έγκριση δαπάνης για Ερευνητική Μελέτη σχετικά με την ψύλλα της φιστικιάς, στη Δημοτική Επιτροπή, στο πλαίσιο του 17ου Aegina Fistiki Fest.

Η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Αίγινας ενέκρινε ομόφωνα, κατά τη συνεδρίασή της στις 28 Ιουλίου 2026, τη διάθεση πίστωσης ύψους 2.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ 24%) για τη χρηματοδότηση ερευνητικής μελέτης σχετικής με την αντιμετώπιση της ψύλλας της φιστικιάς. 

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Αντικείμενο και Στόχοι της Έρευνας

Η ερευνητική μελέτη εκπονείται από τη Μαρία Βασιλική Γιακουμάκη και τον Παναγιώτη Μυλωνά, με φορέα υλοποίησης το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (Εργαστήριο Βιολογικής Καταπολέμησης) και σε συνεργασία με τον Αγροτικό Σύλλογο Αίγινας.

Αντικείμενο της έρευνας είναι η αντιμετώπιση του εντόμου Agonoscena pistaciae (ψύλλα της φιστικιάς). Ειδικότερα, εξετάζεται η παρουσία του παρασιτοειδούς εντόμου Psyllaephagus pistaciae, το οποίο μειώνει τον πληθυσμό της ψύλλας έως και 28%, αλλά δεν έχει καταγραφεί έως τώρα στην Αίγινα.

Πεδίο εφαρμογής και χρονοδιάγραμμα

  • Διάρκεια: Ιούλιος έως Νοέμβριος 2026.
  • Πεδίο έρευνας: 4 αγροκτήματα της Αίγινας, τα οποία υποδεικνύονται σε συνεργασία με τον Αγροτικό Σύλλογο Αίγινας.
  • Παρουσίαση αποτελεσμάτων: Τα ευρήματα της μελέτης θα παρουσιαστούν σε επιστημονική ημερίδα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του 17ου Aegina Fistiki Fest.

Φωτογραφία από το αρχείο του Aegina Portal.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.