Νεκτάριος Κουκούλης. Συνέντευξη Τύπου για τη νέα σχολική χρονιά. .

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς αύριο, ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αίγινας κύριος Νεκτάριος Κουκούλης, έκανε δηλώσεις στα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης για τα δεδομένα που συνθέτουν την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου. Ο κύριος Κουκούλης αναφέρθηκε στις δύσκολες συγκυρίες μέσα στις οποίες ξεκινά η καινούργια χρονιά χαρακτηρίζοντάς της "αντίξοες". Παρουσίασε διάφορα επιμέρους θέματα, κυρίως οικονομικού περιεχομένου και σημείωσε ότι μετά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο τέλος της περσινής χρονιάς και τις σχετικές διαμαρτυρίες, έξι μήνες μετά υπάρχει κατανομή της επιχορήγησης από την κεντρική διοίκηση, αρχικά στην πρωτοβάθμια και την ερχόμενη εβδομάδα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση για τις πρώτες ανάγκες των σχολείων.


Θετικά είναι τα νέα για την αποζημίωση των σχολικών τροχονόμων (το ένταλμα πληρωμής έχει εκδοθεί) ενώ δεν είναι ακόμη γνωστό, η υπουργική απόφαση έχει βγει, τι ποσό θα λάβει ο Δήμος Αίγινας για τις επισκευές σχολικών κτιρίων και τη συντήρηση τους. Από τον προϋπολογισμό του Δήμου θα δοθεί ένα ποσό για τη λειτουργία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας. Παρουσίασε επίσης ένα πρόγραμμα συνεργασίας με την Unesco Πειραιά στα πλαίσια ενός προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που αφορά την τεχνική συντήρηση, έργων μικρής κλίμακας, σε προαύλια και κοινοχρήστους χώρους. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι τον Ιανουάριο και ο ίδιος το χαρακτήρισε αποτελεσματικό. Ο κύριος Κουκούλης ενημέρωσε και για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί φέτος στις μεταφορές των μαθητών από και προς το σχολείο τους. Στις 5 Σεπτεμβρίου η κεντρική διοίκηση παρέτεινε τις συμβάσεις που ίσχυαν για τις μεταφορές και έτσι όλες οι περιοχές του νησιού θα καλυφθούν με ευθύνη της Περιφέρειας. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου δεν ήταν γνωστό τι ακριβώς θα ισχύει με την περιοχή του Μεσαγρού, όμως λίγα λεπτά αργότερα έγινε γνωστό, ότι μετά από παρέμβαση της Αντιπεριφέρειας τη μεταφορά των μαθητών θα αναλάβει το ΚΤΕΛ Αίγινας. Αναλυτικά οι δηλώσεις του κυρίου Νεκτάριου Κουκούλη στο video που συνοδεύει το άρθρο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png