ΚΕΔΑ. Δελτίο Τύπου για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

Δελτίο Τύπου.
Ολοκληρώθηκαν, ανήμερα την Πρωτοχρονιά και κατά γενική ομολογία με ιδιαίτερη επιτυχία, οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις 2017, μία συνδιοργάνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αίγινας, της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αίγινας και Ένωσης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Αίγινας.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου με την επίσημη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου καραβιού και δέντρου στον χώρο της παλαιάς προβλήτας, υπό τους ήχους παραδοσιακών καλάντων.
Το Χριστουγεννιάτικο χωριό στον Πύργο του Μαρκέλλου άνοιξε για το κοινό την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου, φιλοξενώντας ποικίλες δραστηριότητες. Οι μικροί φίλοι που το επισκέφθηκαν είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε θεατρικό παιχνίδι αναζήτησης του Αϊ Βασίλη, να κάνουν face painting, να παρασκευάσουν Χριστουγεννιάτικα μπισκότα, να κατασκευάσουν εποχικά στολίδια, μπάλες, στεφάνια, τρισδιάστατα δεντράκια και ημερολόγια για το νέο έτος, να στείλουν γράμμα στον Αϊ Βασίλη και να φωτογραφηθούν μαζί του, να χρησιμοποιήσουν αυτοσχέδια μουσικά όργανα Orff και να τραγουδήσουν, να διαβάσουν Χριστουγεννιάτικο παραμύθι και να παίξουν με αφορμή αυτό, ενώ για τα προνήπια υπήρχαν ειδικά αισθητηριακά παιχνίδια.
Ο Αϊ Βασίλης καθημερινά βρισκόταν στο Χριστουγεννιάτικο χωριό και μοίραζε γλυκίσματα σε όλους τους μικρούς μας φίλους. Πραγματοποίησε δε την ευχή τεσσάρων παιδιών που επιλέχθηκαν με κλήρωση, χαρίζοντάς τους τα δώρα που του είχαν ζητήσει.
Καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου Χωριού φουσκωτά παιχνίδια, στον προαύλιο χώρο του Πύργου του Μαρκέλλου, προσέφεραν απλόχερα την χαρά και την διασκέδαση σε όλα παιδιά.
Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου ο μάγος Σανκάρα έδωσε μία παράσταση για μικρούς και μεγάλους, ενώ την ίδια μέρα φιλοξενήθηκε στο Χριστουγεννιάτικο χωριό "Το Χαμόγελο του Παιδιού" με bazzar για την ενίσχυσή του.
To Σάββατο 30 Δεκεμβρίου η Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Αίγινας διοργάνωσε Λευκή Νύχτα στα καταστήματα του εμπορικού κέντρου, με κεράσματα, κάλαντα από τον Μουσικό Σύλλογο Μούσα, καθώς και μουσική από Αιγινήτες καλλιτέχνες.
Τέλος την Τρίτη 02 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε, για ακόμη μία χρονιά ο αγώνας Christmas Run με τα παιδιά να τρέχουν στους δρόμους της πόλης, φορώντας το σκουφάκι του Αϊ Βασίλη.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για τη συμβολή και την υποστήριξή τους στις δράσεις μας, την Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού, την κ. Μαριάνθη Στάθη, τον κ. Εμμανουήλ Γαλανόπουλο, τον κ. Αντώνιο Κανελλά για την παραχώρηση του Κινηματογράφου "Τιτίνα", την κ. Παναγιώτα Καλαμάκη-Πιτσιρικούπολη, τον κ. Alexander Spitzing και τους μουσικούς του – μέλη της Εστουδιαντίνας Αίγινας, την κ. Εριφύλλη Γρυπαίου και τις χορωδούς της, τον κ. Βασίλη Ζαμπέλη - Όμιλος Αθλοπαιδιών Κούρος Αίγινας, τα εστιατόρια "Κάππος Έτσι" και "Συνάντηση", το παντοπωλείο "Πετράς", τον χορηγό επικοινωνίας" Aegina Portal" και τα ηλεκτρονικά μέσα "Saronic Magazine", "Aegina Light" καθώς τη σελίδα fb Αίγινα ∞ Ημερολόγιο Εκδηλώσεων.
Ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς που συμμετείχατε στις παραπάνω εκδηλώσεις κι ευχόμαστε ολόψυχα η νέα χρονιά να φέρει υγεία, αγάπη, χαρά και κάθε καλό σε εσάς και τις οικογένειές σας

Η  Πρόεδρος
της Κ.Ε.Δ.Α.
Σαλπέα-Στάθη Αικατερίνη
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png