Η ΚΕΔΑ για το 9ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας.

ΚΕΔΑ. Δελτίο Τύπου.
Η  Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αίγινας διοργάνωσε από τις 20 Ιουλίου έως  τις 11  Αυγούστου το 9ο Φεστιβάλ  Θεάτρου Αίγινας στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας.
Οι οκτώ παραστάσεις του Φεστιβάλ ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και κατόρθωσαν να καλύψουν όλα τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις των θεατρόφιλων μόνιμων κατοίκων, παραθεριστών και επισκεπτών του νησιού. Παραστάσεις για μικρούς θεατές (Οδυσσεβάχ), ποιητικές και μουσικές βραδιές («Τα παράσιτα του Παραδείσου» και «Η πρώτη αγάπη»), σύγχρονο θέατρο («Σίρλεϋ Βαλεντάιν), κωμωδίες («Ειδήσεις είναι θα περάσουν», «Τρεις φόνοι καμιά κηδεία»), ελληνικό έργο(«Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν», «Ήλιος με δόντια»), που οι θεατές τους άγγιξαν τον αριθμό των 1800. Αγαπημένοι ηθοποιοί του θεάτρου και της τηλεόρασης έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού όπως οι: Όλια Λαζαρίδου, Μελίνα Τανάγρη, Μπέσυ Μάλφα, Χριστίνα Αλεξανιάν,  Σπύρος Πούλης, Κώστας Αποστολάκης, Βασίλης Βασιλάκης,  Σπύρος Φώτης,  Ορφέας Παπαδόπουλος, αλλά και νεότεροι ηθοποιοί όπως οι: Άρης Τσάπης, Γιάννης Φραγκίσκος, Κατερίνα Μπιλάλη. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε την ιδιαίτερη έναρξη του Φεστιβάλ Θεάτρου με την παράσταση «Η πρώτη αγάπη» από την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με δωρεάν είσοδο για τους θεατές.
Οφείλουμε  με το παρόν δελτίο τύπου να εκφράσουμε  τις ευχαριστίες μας:
* Στο θεατρόφιλο κοινό που στήριξε με τη μεγάλη του συμμετοχή  όλες  τις παραστάσεις  του Φεστιβάλ.
* Τους ηθοποιούς, σκηνοθέτες και συντελεστές των παραστάσεων που με το ταλέντο, τις ερμηνείες  και τη δουλειά  τους υποστήριξαν  το 9ο Φεστιβάλ Θεάτρου καθώς κι ότι επέλεξαν να συμμετάσχουν σε αυτό.
* Τη  Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  για την παραχώρηση της αυλής  του 2ου Δημοτικού Σχολείου.
* Το Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας κ. Αντώνη Ντελή.
* Την Κοινοπραξία Πλοίων Saronic Ferries για τα εκπτωτικά εισιτήρια των θιάσων.
* Το  Aegina Portal ως χορηγό επικοινωνίας.
* Το Λιμενικό Ταμείο Αίγινας.
* Τα καταστήματα «Κέντρο Τύπου» και καφέ «Εν πλω» που ανέλαβαν την προπώληση  των εισιτηρίων.
* Το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Στέλιο Πάλλη, και τον κ. Δημήτρη Κομματά για την τεχνική υποστήριξη.
* Τους χορηγούς: «Γεωπονική Καρακάσης»,γλυκοπωλείο «Μούρτζης», «Ηλεκτραγορά Γουδής», «Aegina Design Studio», Αρτοποιείο «Ο Φώτης» και τα εστιατόρια : «Κάππος Έτσι», «Μαύρος Γάτος», «Σκοτάδης», «Τσίας».
Το Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας ένας θεσμός που μετρά εννέα συνεχόμενα χρόνια λειτουργίας εξακολουθεί να προσφέρει θεατρικές βραδιές και να συμβάλει στη σωστή ψυχαγωγία και  την πνευματική ανάταση  του κοινού της Αίγινας.


Η πρόεδρος του Δ.Σ.

Αικατερίνη Σαλπέα - Στάθη


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png