Η ΚΕΔΑ για την εκδήλωση – αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη.

ΚΕΔΑ. Δελτίο Τύπου.
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020 η εκδήλωση – αφιέρωμα στον νομπελίστα Έλληνα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, με τίτλο «Ψαρεύοντας έρχεται η θάλασσα», που συνδιοργάνωσαν το Σπίτι της Κύπρου (Μορφωτικό Γραφείο της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα) και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αίγινας.
Στο φιλόξενο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ανδρέα Δ. Καψάλη, απολαύσαμε ένα ταξίδι όπου ο στοχασμός και ο λυρισμός του ποιητή αναδείχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο μέσα από τη μουσική του συνθέτη Γιώργου Κουρουπού και την απαγγελία της ποιήτριας Ιουλίτας Ηλιοπούλου – σημαντικές και οι δύο.
Τη βραδιά έντυσε με τη φωνή του ο διεθνώς καταξιωμένος βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος, ενώ στο πιάνο τον συνόδευε ο ταλαντούχος Γιάννης Τσανακαλιώτης.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αίγινας κ. Μαίρη Κουκούλη, το μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ανδρέα Δ. Καψάλη κ. Γιώργος Μαντάς, ενώ ανεγνώσθη και χαιρετισμός της Μορφωτικής Ακολούθου της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας Δρ. Νάντιας Στυλιανού.
Ευχαριστούμε πολύ το Διοικητικό Συμβούλιο και την πρόεδρο, κ. Φλώρα Καψάλη, του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ανδρέα Δ. Καψάλη για την ευγενή παραχώρηση του αμφιθεάτρου, την Δρ. Νάντια Στυλιανού και την κ. Άντρη Χρυσάνθου από το Σπίτι της Κύπρου για την άψογη συνεργασία, την κ. Ιουλίτα Ηλιοπούλου και τους κυρίους Γιώργο Κουρουπό, Τάση Χριστογιαννόπουλο και Γιάννη Τσανακαλιώτη για τις μοναδικές στιγμές που μας χάρισαν.
Επίσης, θερμές ευχαριστίες στις επιχειρήσεις που μας τίμησαν με χορηγία και είναι οι: ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ, SARONIC FERRIES, PHILIPPPOS HELLENIC GOODS, ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΚΑΛΤΣΙΩΤΗ, ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ (ΟΠΩΡΟΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ), ΜΕΘΕΝΙΤΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ (ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ), ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (GENERAL ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ), ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «Ο ΤΣΙΑΣ», ΓΑΛΑΤΕΣ (ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ) ΚΑΙ ΚΛΩΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ (REMVI).
Τέλος, ευχαριστούμε από καρδιάς το κοινό για την αθρόα προσέλευσή του και την υποστήριξή του στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αίγινας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png