Η ΚΕΔΑ για τις χριστουγεννιάτικες διαδικτυακές εκδηλώσεις.

ΚΕΔΑ. Δελτίο Τύπου.
Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αίγινας, σεβόμενη τα μέτρα προστασίας κατά της περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού, κι έχοντας την υποστήριξη του Δήμου Αίγινας, προγραμμάτισε δράσεις σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του χριστουγεννιάτικου πνεύματος στο νησί.

Η αρχή έγινε με τον στολισμό της αίθουσα Γωγώς Κουλικούρδη του Ιστορικού & Λαογραφικού Μουσείου Δήμου Αίγινας. Αν και το μουσείο παραμένει κλειστό λόγω της πανδημίας, θεωρήσαμε πως θα ήταν καλό να φωτισθεί και να διακοσμηθεί, συμβάλλοντας κι αυτό στην εορταστική ατμόσφαιρα.

Τη σκυτάλη πήραν πλήθος χριστουγεννιάτικων διαδικτυακών εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους, επιχειρώντας να μεταφέρουμε κάτι από τις περσινές (εκδηλώσεις), όπως αυτές είχαν πραγματοποιηθεί στον Πύργο Μαρκέλλου και στο Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο. Έτσι, μέσω των ηλεκτρονικών μέσων YouTube και Facebook, παρουσιάσαμε είκοσι ένα βίντεο και τρεις live streaming μουσικές βραδιές.

Οι συμμετέχοντες πολλοί, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για τη θετική ανταπόκριση στην πρόσκληση που τους απευθύναμε, αλλά και την αφιλοκερδή παρουσία τους:

α) στα δημιουργικά εργαστήρια τις: Μαριάνθη Στάθη, Αθηνά Χαρτοφύλακα και Αλεξάνδρα Μαστροσταμάτη
β) στις γαστρονομικές προτάσεις τους: Αγγελική Στουραΐτου-Σαΐνη, Ράνια Κορναράκη-Πετρά και Ελένη Κουνελάκη (μεζεδοπωλείο Γεύσεις με τη Ράνια & την Ελένη), Εύη Πιτυροπούλου και Δωροθέα Κλώνου (εστιατόριο Μάνιτας στο κύμα), Κώστα Πέτροβα και Λεοντή Χετάι (café - bar - restaurant Νήσος), Αλέξανδρο Κουκούλη (ζαχαροπλαστείο Αιάκειον) και Μαρίνα Κρεούζη (εστιατόριο Σοφία). Τον Γιώργο Μπήτρο που προλόγισε τα βίντεο της συγκεκριμένης θεματικής ενότητας, τη Σάρα Κουτρουμάνου (αντικερί Σβάρνα) για τη φιλοξενία και τον σύλλογο Φίλοι Φιστίκι Φεστ για την οργάνωση και επιμέλεια αυτών
γ) στο θεατρικό παιχνίδι τις: Μαριάνθη Δημητρούλη, Έλενα Φουντούκη και Κατερίνα Λιάπη (Μηλοκύδωνο)
δ) στην αφήγηση παραμυθιών τους: Αντώνη Γκλαβά, Πασχαλίνα Ζαχαράκου, Νάνσυ Γιαννίτση και Σωζία Ρωπαΐτη (θεατρική ομάδα Παιδικά Όνειρα), καθώς και τη Μαίρη Χαλδαίου που τους συνόδευσε μουσικά
ε) στις μουσικές ευχές τους: Αρετή Πηγιαδίτη, Διονύση Μικέλη, Κωνσταντίνο Ζήκο και Στέφανο Κρεμμύδα (Als in Terra ensemble)
στ) στις live streaming μουσικές βραδιές τους: Παντελή Καλαμάκη, Στεφανία Μοροζίνη, Αλέξανδρο Σπίτζινγκ, Χριστίνα Μέτσικα και Σπύρο Τζίτζη. Τον Αλέξανδρο Γνωστόπουλο για την επιμέλεια και υποστήριξη των ζωντανών συνδέσεων, καθώς και τους Αριάννα Ραυτοπούλου και Γιάννη Γνωστόπουλο για τη φιλοξενία στον υπέροχο χώρο τους

Ιδιαίτερες ευχαριστίες και στους:
α) Σοφία Πρωτονοταρίου, Γεράσιμο Κοκκίνη, Νέλλη Πετροπούλου και Νίκο Στεφάνου για τον χειροποίητο στολισμό της αίθουσας του Ιστορικού & Λαογραφικού Μουσείου
β) Παναγιώτη Κασιμάκη για τον στολισμό του περιβάλλοντος χώρου στον Πύργο Μαρκέλλου
γ) Ειρήνη Κουνάδη και Ανέστη Κορνέζο (στούντιο Φωτογραφία και Τέχνη) για την άρτια συνεργασία που είχαμε
δ) Aegina Portal, Aegina Light και Saronic Magazine για τα σχετικά άρθρα τους

και φυσικά, σε όλους εσάς που μας τιμήσατε με την προτίμηση και τα όμορφα σχόλιά σας, χαρίζοντάς μας απλόχερα ικανοποίηση και δύναμη να συνεχίσουμε να δημιουργούμε υπό τις πλέον αντίξοες για την κοινωνία συνθήκες.

Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή χρονιά, με υγεία και αγάπη!


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png