Διαδικτυακή δράση "Επιστήμη & Κοινωνία". Ευχαριστήριο από την ΚΕΔΑ.

ΚΕΔΑ. Δελτίο Τύπου.
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 η διαδικτυακή δράση «Επιστήμη & Κοινωνία» που διοργάνωσαν από κοινού η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αίγινας και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Πρόκειται για έναν κύκλο τεσσάρων ομιλιών με κεντρικό θέμα «Η επιστήμη στη θωράκιση της κοινωνίας από την κλιματική αλλαγή», κατά τη διάρκεια του οποίου οι συμμετέχοντας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από καθηγητές με αξιόλογη πορεία στον χώρο των φυσικών επιστημών. Οι παράμετροι οι οποίες αναπτύχθηκαν ήταν οι εξής: «Ανθρωπόκαινος γεωλογική εποχή: μύθος ή πραγματικότητα;», «Κλιματική μεταβολή: αλήθειες και αμφισβητήσεις», «Παραγωγή ενέργειας στα ελληνικά νησιά – Μείωση ρυπογόνων μεθόδων και προτάσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» και «Κλιματικές μεταβολές: από την αρχαιότητα στη σύγχρονη εποχή και από το τοπικό στο παγκόσμιο. Μνήμες και προκλήσεις του καιρού μας».

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την άριστη συνεργασία:
* την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και ειδικότερα τον κ. Παναγιώτη Φιλντίση - Α΄ Αντιπρόεδρο Δ.Σ., τον κ. Σταύρο Βλαχογιάννη – επίτιμο μέλος και την κ. Ειρήνη Μαστοροπούλου – γραμματέα
* τους εισηγητές Δρ. Παναγιώτη Νάστο, Δρ. Χάρη Καμπεζίδη, Δρ. Ανδρέα Κόρα και Δρ. Γεώργιο Βλαχάκη
* τα τοπικά ΜΜΕ Aegina Portal, Saronic Magazine, τα εΝ οΙΚΟ και Aegina Press για τη φιλοξενία
* όλους όσοι συμμετείχατε, δείχνοντας εμπράκτως την υποστήριξή σας στις δράσεις μας.

Τέλος, ευχαριστώ την κ. Δήμητρα (Τούλα) Ζορμπά - μέλος Δ.Σ. / υπεύθυνη Τομέα Επιστημονικών & Εκπαιδευτικών Δράσεων της Κ.Ε.Δ.Α. και επίτιμο μέλος της Ε.Ε.Φ. η οποία υπήρξε ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των δύο φορέων.

Ως Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αίγινας έχουμε ήδη συμφωνήσει περαιτέρω συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και ελπίζουμε οι επόμενες κοινές εκδηλώσεις μας να μπορούν να πραγματοποιηθούν διά ζώσης.

Μαίρη Κουκούλη
Πρόεδρος
Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αίγινας


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png