Η ΚΕΔΑ για την εκπαιδευτική διημερίδα στον Πόρο.

ΚΕΔΑ. Δελτίο Τύπου.
Εκπαιδευτική διημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 06 και 07 Οκτωβρίου 2021 στον Πόρο, στο πλαίσιο του Προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας «Smart Village Leader Network», σε διοργάνωση του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής, με την υποστήριξη του Δήμου Πόρου.

Τη διημερίδα παρακολούθησαν αποστολές από τη Λετονία και τη Φιλανδία στις οποίες παρουσιάσθηκαν ελληνικές διοργανώσεις – θεσμοί, όπως οι Porosea Sport Event, Methana Volcano Challenge, Kythera Trails, Leonidio Climbing, Melitzazz Art Festival, και Primarolia, οι οποίες λειτουργούν ως παραδείγματα καλής και αποτελεσματικής πρακτικής (case study).

Την Αίγινα εκπροσώπησε η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αίγινας κ. Μαίρη Κουκούλη η οποία ανέλυσε τη ναυαρχίδα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του νησιού μας, το Aegina Fistiki Fest.
Παρόντες ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Πόρου κ. Ιωάννης Δημητριάδης όσο και ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης ο οποίος αναφέρθηκε στην Ύδρα των διεθνούς φήμης καλλιτεχνών.

Τον γενικό συντονισμό είχε ο κ. Δημήτρης Μπογιατζής, project manager του Δικτύου.

Στόχος της διημερίδας ήταν η διερεύνηση της σχέσης πολιτισμού/αθλητισμού με τον τουρισμό και την εν γένει προβολή και προώθηση ενός τόπου ως ενδιαφέροντος ταξιδιωτικού προορισμού. Πώς, με άλλα λόγια ένα σημαντικό πολιτιστικό ή/και αθλητικό δρώμενο μετατρέπεται σε πόλο έλξης επισκεπτών.

Το πρόγραμμα περιείχε, επίσης, επισκέψεις σε επιχειρήσεις και πολιτιστικούς χώρους σε Πόρο, Γαλατά και Τροιζηνία, δραστηριότητες αθλητικού και αλιευτικού ενδιαφέροντος, καθώς και επίδειξη του συστήματος αυτόνομης θαλάσσιας πρόσβασης ΑμεΑ Seatrac.

Θερμές ευχαριστίες στο Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής και ειδικότερα στην κ. Χριστίνα Καλαθά, για την πρόσκληση και την άριστη φιλοξενία, και στον κ. Μάνο Καλλίγερο για την όλη βοήθειά του.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png