ΚΕΔΑ. Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021, η ομαδική εικαστική έκθεση "Πρώτη Σημαία", στον Πύργο Μαρκέλλου.

ΚΕΔΑ. Δελτίο Τύπου.
Η επετειακή έκθεση, σε διοργάνωση του Δήμου Σκιάθου, συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και επιμέλεια της Ίριδος Κρητικού, υπό την αιγίδα της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ '21», φιλοξενήθηκε στο νησί μας και στον συγκεκριμένο εμβληματικό χώρο από την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021, ανήμερα της Εθνικής Επετείου, με την υποστήριξη των Δήμου Αίγινας και Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αίγινας. Πρόκειται για την πρώτη μεταφορά της «Πρώτης Σημαίας», από τη Σκιάθο στην Αίγινα, προτού καταλήξει στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος όπου θα εκτίθεται από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Σαράντα διακεκριμένοι αλλά και νεότεροι εικαστικοί «προχώρησαν στη σύσταση ενός αυτοτελούς, πυκνού οργανικού πεδίου με εικαστικές, πλαστικές και συμβολικές αναφορές σε ένα πολύτιμο ιστορικό συμβάν και ένα μονάκριβο ελληνικό σύμβολο συνδεδεμένο οργανικά με τα ιδανικά της Ελληνικής Επανάστασης».

Κατά τη διάρκεια της γιορτής εγκαινίων το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021, λειτούργησαν τρία ενδιαφέροντα καλλιτεχνικά εργαστήρια με τις συμμετέχουσες στην έκθεση Μαίρη Γαλάνη-Κρητικού, Μαρία Διακοδημητρίου, Βούλα Καραμπατζάκη και Πανδώρα Μουρίκη τις οποίες ευχαριστούμε θερμά για τις τεχνικές που μας παρουσίασαν.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην επιμελήτρια της έκθεσης Ίριδα Κρητικού που φρόντισε με ενθουσιασμό τη μεταφορά της στο νησί μας, στις -πάντα με διάθεση προσφοράς- εθελόντριες Σοφία Πρωτονοταρίου, Εύη Μεθενίτη-Χελιώτη, Μαρία Θεοδωράκου, Ανθή Λυκούδη, Ντίνα Χατζίνα, Κυριακή Αλυφαντή και Βάνα Ντουμέλη με τις οποίες μοιραστήκαμε τις τρίωρες βάρδιες, στην Ελένη Μοίρα για τη βοήθεια που μας προσέφερε για ακόμη μία φορά, καθώς και στα τοπικά ΜΜΕ Aegina Portal, Aegina Light και Saronic Magazine τα οποία ανταποκρίθηκαν θετικά και σε αυτό το κάλεσμά μας, καλύπτοντας δημοσιογραφικά τα της «Πρώτης Σημαίας».

Ως Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αίγινας θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε ανάλογες εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την ιστορικότητα του Πύργου Μαρκέλλου, ενώ αποτελούν πόλο έλξης για κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, καθώς ενισχύουν την τοπική πολιτιστική ζωή η οποία, λόγω των συνθηκών, έχει πληγεί σε σημαντικό βαθμό.


Μαίρη Κουκούλη
Πρόεδρος
Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αίγινας


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png