Έργα συντήρησης και υποδομών από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αίγινας.


Έργα συντήρησης, αλλά και αναγκαίων υποδομών έχει προγραμματίσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο της Αίγινας, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, τόσο για το κεντρικό λιμάνι της Αίγινας, όσο και για τα άλλα μικρότερα λιμάνια της περιφέρειας. Χθες ξεκίνησε η συντήρηση στο χώρο αναμονής τον επιβατών για τα ιπτάμενα δελφίνια, ενώ ήδη έχει προγραμματιστεί η αντικατάσταση της παλαιάς πλωτής προβλήτας, που βρίσκεται στο λιμενοβραχίονα της θέσης ΚΕ. Η αντικατάσταση της έχει κριθεί αναγκαία καθώς δημιουργεί συχνά προβλήματα στους καιρούς, ενώ τη θέση της θα πάρει μία ίδια με αυτές που τοποθετήθηκαν το προηγούμενο καλοκαίρι και η συμπεριφορά τους στον κυματισμό έχει κριθεί κάτι παραπάνω από ικανοποιητική. Το κόστος της θα ανέλθει στα 190.000 ευρώ.

Παράλληλα ολοκληρώνεται η μελέτη που αφορά την εκβάθυνση πολλών μικρών λιμανιών της περιφέρειας όπως στη Βαγία, Φάρο και αλλού. Το έργο κρίνεται πολύ σημαντικό από τη Διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αίγινας, καθώς θα λύσει μία σειρά από προβλήματα για τους ιδιοκτήτες μικρών σκαφών, που χρησιμοποιούν αυτά τα μικρά λιμάνια. Το έργο είναι της τάξης των 45.000 ευρώ. Μαζί με αυτά, έχουν προγραμματιστεί για να γίνουν πολλές ακόμη παρεμβάσεις στα λιμάνια του νησιού, που σκοπό έχουν τη βελτίωση της λειτουργίας τους ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες, η Διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου της Αίγινας, βλέποντας την τεράστια απήχηση που είχε στους νέους γονείς η ριζική ανακίνηση της παιδικής χαράς στο "Ακρογιάλι", σκοπεύει να τοποθετήσει και νέα παιχνίδια. Κατά γενική ομολογία, η παιδική χαρά στην περιοχή κοντά στο "Ακρογιάλι" έχει πετύχει απόλυτα το σκοπό της, καθώς ακόμη και αργά το βράδυ οι γονείς μπορούν να παίξουν με τα παιδιά τους, μέσα σε ένα ασφαλές και φωτισμένο περιβάλλον.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png