Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Είσπραξη 241.810 ευρώ από τις προσορμίσεις πλοίων στην Αίγινα.


Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αίγινας - Δελτίο Τύπου.
Όπως είναι γνωστό, το 2004, η τότε διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου παρέλαβε το ΦΕΚ  310 Β/11-2-2004 με απόφαση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας αρ. 8122.1/03/04 η οποία ανέφερε ότι τα πλοία της ακτοπλοΐας που προσορμούν και αγκυροβολούν στο λιμάνι της Αίγινας υποχρεούνται να αναπροσαρμόσουν τα ποσά των λιμενικών τελών τους και να πληρώνουν το 100% και όχι το 50% των τελών, όπως μέχρι τότε γινόταν. Η τότε διοίκηση του Ταμείου για άγνωστο λόγο δεν εφάρμοσε τη συγκεκριμένη εγκύκλιο, με αποτέλεσμα, το Δ.Λ.Τ. να ζημιωθεί κατά 276.046€ και κατ’ επέκταση να επωφελούνται για αρκετά χρόνια οι ακτοπλοϊκές εταιρίες.

Η σημερινή διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, αφού ανακάλυψε τη συγκεκριμένη εγκύκλιο στα μέσα του 2008, κάλεσε όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρίες να προσέλθουν και να πληρώσουν τη διαφορά των τελών ελλιμενισμού. Παράλληλα εφάρμοσε άμεσα, από τον Ιούνιο του 2008, το ΦΕΚ και έτσι οι προσορμίσεις των πλοίων χρεώνονται στο 100%. Έτσι, σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι μετά από επίπονες διαδικασίες και διαπραγματεύσεις, καθώς και δικαστικές διαμάχες, ολοκληρώθηκε η διαδικασία είσπραξης αυτών των χρημάτων. Τα χρήματα αυτά υπό άλλες συνθήκες/διοικήσεις και για λόγους που τελικά δεν θα μάθουμε ποτέ, θα αποτελούσαν επιπλέον κέρδος για τις ακτοπλοϊκές εταιρίες και ταυτόχρονα ζημιά για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Πραγματοποιήθηκαν πολλές συναντήσεις της διοίκησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με τις εταιρίες, πολλές εκ των οποίων ζήτησαν διακανονισμό χρεών. Κάνουμε γνωστό ότι εάν το Δ.Λ.Τ.  βεβαίωνε τα χρέη προς αυτό στην  αρμόδια Δ.Ο.Υ.  Πλοίων, τότε το Δημόσιο, το οποίο αναλαμβάνει τη διαδικασία είσπραξης, παρακρατά προμήθεια 10%. Πρέπει επίσης να γίνει γνωστό ότι μία από τις εν λόγω εταιρίες δεν δραστηριοποιείται πλέον καθότι έχει κηρύξει πτώχευση.

Το συνολικό ποσό που εισπράχθηκε ανέρχεται σε 241.810€ και προέρχεται από τις κάτωθι ακτοπλοϊκές εταιρίες:

  • HELLENIC SEAWAYS NE: 164.483€
  • NOVA FERRIES NE: 47.357€
  • ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ & ΕΥΒΟΙΑΣ: 12.263€
  • ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΝΕ: 6.955€
  • ΟΡΚΑ ΝΕ: 5.556€
  • ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΗΣ ΝΕ: 3.134€
  • ΝΗΣΟΣ ΑΓΚΙΣΤΡΙ ΝΕ: 1.000€
  • ΜΑΜΟΝΤ ΝΕ: 1.000€

Τα χρήματα αυτά κατέληξαν στον νόμιμο δικαιούχο, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αίγινας, και είναι δέσμευση της Διοίκησης του ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μεταφραστούν σε έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής όλων μας. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αίγινας οφείλει να ευχαριστήσει ιδιαίτερα το Δικηγορικό Γραφείο Νικολόπουλου – Τσατήρη το οποίο στα πλαίσια της νομικής υποστήριξης και επιμέλειας απαιτήσεων στις ναυτιλιακές εταιρείες  , εργάστηκε αφιλοκερδώς για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. Δ.Λ.Τ.Αίγινας.
Νεκτάριος Λεούσης


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png