Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για Λεόντι, κυματοθραύστη και άλλα θέματα.

Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ταμείο Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Τα  έργα αποκατάστασης  του χώρου στο  Λεόντι Αίγινας έχουν  ξεκινήσει με ταχείς ρυθμούς και ολοκληρώνονται στις αρχές του επόμενου μήνα, με το κάψιμο των υπολοίπων, που έχουν προκύψει από την επεξεργασία των κλαδεμάτων από τον κλαδοτεμαχιστή του Δήμου Αίγινας. Έτσι αποκαθιστούμε το τοπίο στην προηγούμενη κατάσταση, όπως είχαμε υποσχεθεί στους κατοίκους της περιοχής. Το θέμα βέβαια θα είχε λήξει αρκετά νωρίτερα, αλλά το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας δεν μας έδωσε την απαραίτητη άδεια.

Το  πρώτο μέλημα της  Διοίκησης του Δ. Λ.Τ. ήταν η υποστήριξη του διαχρονικού ζητήματος του κυματοθραύστη του κεντρικού λιμανιού της Αίγινας. Μετά από έντονες και κοπιαστικές διεργασίες και σε σύντομο χρονικό διάστημα, καταφέραμε να πείσουμε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, να πάρει ιστορική θετική απόφαση, με τη βοήθεια πολλών και αξιόλογων ανθρώπων που αγαπούν την Αίγινα, κόντρα σε μεμψιμοιρίες και στενόμυαλες πρακτικές, με πρωτοπόρο τον Δήμαρχο Αίγινας κ. Σακκιώτη. Πριν από λίγες μέρες υπογράφηκε και από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γερουλάνο η έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων(Μ.Π.Ε.) και της Προκαταρκτικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης και Αξιολόγησης(Π.Π.Ε.Α.) του έργου : «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΕ ΚΥΜΑΤΟΘΡΑΥΣΤΗ ΕΚ ΦΥΣΙΚΩΝ ΟΓΚΟΛΙΘΩΝ(Φ.Ο.) ΤΩΝ ΚΡΗΠΙΔΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΑΙΓΙΝΑΣ».

Το επόμενο βήμα  μας είναι η  ένταξη του έργου  στο ΕΣΠΑ 2007-2013 και  η κατάρτιση της  οριστικής μελέτης  κατασκευής. Προϋπολογισμός  του έργου σε  σημερινές τιμές :7,5 εκατομμύρια € περίπου.

Η επισκευή των πλωτών εξεδρών στο λιμάνι της Αίγινας και της Σουβάλας ήταν στις άμεσες προτεραιότητές μας, αφού απαιτείται εξαμηνιαία επισκευή. Η αντικατάστασή τους με σύγχρονες, είναι ο επόμενος στόχος μας, τον οποίο υλοποιούμε με τη διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού στο αμέσως επόμενο διάστημα. Η προσθήκη μιας ακόμα πλήρως επισκευασμένης με δικά μας μέσα, πλωτής εξέδρας, που θα γίνει κατά το μήνα Μάρτιο του νέου έτους και η τοποθέτηση δύο τροφοδοτών ρεύματος και νερού( pillars), που ήδη μπήκαν στο λιμάνι της Πέρδικας, θα αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες που παρέχουμε στο γραφικό ψαροχώρι μας.

Οι  μελέτες που επεστράφησαν στο Λ. Τ. Αίγινας από την Περιφέρεια Αττικής, γιατί είχαν υποβληθεί προεκλογικά,  πήραν  νέες εγκρίσεις και ανατέθηκαν εκ νέου στους μελετητές, για να προχωρήσουν τα προγραμματισμένα έργα προστασίας των ήδη υπαρχόντων έργων και στα περιφερειακά λιμάνια της Αγ.Μαρίνας, της Σουβάλας και της Πέρδικας.

Λαμβάνουμε  ειδική μέριμνα για  το λιμάνι της Σουβάλας και το αλιευτικό καταφύγιο στο βόρειο μέρος του λιμανιού, καθώς πρέπει να το προωθήσουμε με όσο το δυνατόν γρηγορότερους ρυθμούς.

Η χαρτογράφηση των  θέσεων των σκαφών στα λιμάνια και  στις πλωτές εξέδρες  σ’ όλο το Νησί, άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά και στοχεύει στο να μας δίνει σωστή εικόνα της πληρότητας των πλωτών εξεδρών, ανά πάσα στιγμή, αλλά και τη δυνατότητα αναδιάταξης των σκαφών με στόχο την καλλίτερη εξυπηρέτηση. Την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφτούμε μια μαρίνα της περιοχής Αττικής, για να δούμε πως δουλεύει στην πράξη η μηχανογραφημένη εκδοχή αυτής της ταξινόμησης. Πιστεύουμε ότι τώρα που η περίοδος είναι πιο χαλαρή,, μετά το φόρτο του καλοκαιριού, θα μας βοηθήσει, ώστε να ολοκληρώσουμε αυτήν την τόσο βασανιστική αλλά και απολύτως απαραίτητη διαδικασία.

Η προμήθεια αντιρρυπαντικού  εξοπλισμού και υλικών για ενδεχόμενη θαλάσσια ρύπανση στο χώρο της Αίγινας, έχει ολοκληρωθεί και  απομένει μια προγραμματισμένη άσκηση ετοιμότητας  με το προσωπικό που  έχει ορισθεί εκ μέρους του Δήμου Αίγινας και της Υπηρεσίας μας. Το συγκεκριμένο υλικό βρίσκεται αποθηκευμένο σε ειδικά containers στο λιμάνι της Αίγινας και του Αγκιστρίου.

Επίσης  μέχρι το τέλος  του χρόνου, σε συνεννόηση με την Κτηματική  Υπηρεσία του Πειραιά, προχωράμε στην νομιμοποίηση λιμανιών και λιμενίσκων της Αίγινας, που για πολλά χρόνια ήταν αυθαίρετα, βασιζόμενοι σε σχετική εργασία που είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού  Λιμενικού Ταμείου  Αίγινας
Βάρτζελης  Παναγιώτης
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png