Δελτίο Τύπου. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αίγινας για τρέχοντα θέματα.

Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο  Αίγινας - Αγκιστρίου. Δελτίο Τύπου.

Στα πλαίσια της έγκαιρης και υπεύθυνης  ενημέρωσης των πολιτών, το Δ.Λ.Τ. Αίγινας-Αγκιστρίου, ανακοινώνει τα παρακάτω:
Ο πολυσυζητημένος και πολύπαθος χώρος του Λεοντίου, μετά την καταστροφική φωτιά που κατέκαυσε τα πάντα και δημιούργησε πολλά προβλήματα στην περιοχή, καθαρίσθηκε υποδειγματικά, για να αποδοθεί στην Αιγινήτικη κοινωνία, όπως πρέπει να είναι, καθαρός και λειτουργικός. Ευτυχώς που είχαμε προνοήσει να αποψιλώσουμε το χώρο από τα ξερά χόρτα που είχαν αναπτυχθεί και έτσι γλιτώσαμε τα χειρότερα. Δηλώνουμε με έμφαση, πως θα τον περιφρουρήσουμε, ώστε να μη συμβούν τα παρατράγουδα του παρελθόντος. Σ’ αυτήν την προσπάθειά μας καλούμε τους πολίτες, αλλά και τους επαγγελματίες που ασχολούνται με την οικοδομή, να μας βοηθήσουν, ώστε να διατηρήσουμε το χώρο καθαρό. Επί τη ευκαιρία σας επισυνάπτουμε πρόσφατες φωτογραφίες του χώρου, για του λόγου το ασφαλές.

Το ζήτημα της "Πύλης" του κ. Βαρώτσου στο λιμάνι της Αίγινας έχει βαλτώσει, όχι με δική μας υπαιτιότητα. Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία, αλλά πραγματικότητα. Η 1η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων έχει παραπέμψει το θέμα στο Τοπικό Συμβούλιο Αρχαιοτήτων, το οποίο δημιουργεί τον φάκελο και ελπίζουμε σύντομα να προχωρήσει στη συζήτηση του θέματος, όπου μπορούν να παραστούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, για να εκθέσουν τις απόψεις τους και να παρθεί απόφαση για την τύχη του έργου, που θα λαμβάνει υπ’ όψιν όλες τις παραμέτρους του προβλήματος.
Προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς σε διενέργεια μειοδοτικού διαγωνισμού για την προμήθεια πλωτής προβλήτας μήκους πενήντα (50) μέτρων, σε αντικατάσταση της κατεστραμμένης, για το λιμάνι της Σουβάλας. Ταυτόχρονα επισκευάσαμε τις παλιές πλωτές προβλήτες της Πέρδικας, για να τις τοποθετήσουμε την Άνοιξη.

Φροντίσαμε να εισπράξουμε τα περισσότερα χρωστούμενα από ιδιώτες και εταιρείες, μέσα από επιμελημένο έλεγχο που έγινε από το προσωπικό του Δ.Λ.Τ., για τα προηγούμενα χρόνια. Βέβαια το έργο μας ήταν επίπονο και άχαρο, γιατί το οικονομικό περιβάλλον ήταν και εξακολουθεί να είναι δυσμενές. Όμως μέσα από επίμονη προσπάθεια και ενημέρωση των ενδιαφερομένων, είχαμε θετική ανταπόκριση και το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να δώσουμε επαρκή στοιχεία, όταν έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα.

Δεν καταφέραμε ακόμα να οργανώσουμε ικανοποιητικά την καταχώριση των σκαφών στα λιμάνια και στους λιμενίσκους της Αίγινας σ’ ένα μηχανογραφημένο σύστημα, που θα μας επιτρέπει να εξυπηρετήσουμε αποτελεσματικά τους ντόπιους, αλλά και τους τουρίστες. Είμαστε όμως στην προσπάθεια αναζήτησης της λύσης του προβλήματος, μέσω εταιριών που παρέχουν το αντίστοιχο λογισμικό και την απαιτούμενη εμπειρία, για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου. Το πρόβλημα ειδικά στο λιμάνι της Αίγινας παραμένει, αλλά είμαστε αισιόδοξοι, πως θα το αντιμετωπίσουμε θετικά σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι η έλλειψη μόνιμου προσωπικού. Οφείλουμε να το λύσουμε άμεσα και με κάθε τρόπο, γιατί αλλιώς το Δ.Λ.Τ. θα αντιμετωπίσει σοβαρότατο πρόβλημα λειτουργίας.
Τα θέματα των μελετών για τον κυματοθραύστη του λιμανιού της Αίγινας και των λιμανιών της Αγ. Μαρίνας, Σουβάλας, Πέρδικας και Αγκιστρίου, προχωρούν ικανοποιητικά, ώστε να είμαστε έτοιμοι να θέσουμε τα συγκεκριμένα αυτά  έργα σε χρηματοδοτική τροχιά.

Ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αίγινας-Αγκιστρίου
Βάρτζελης Παναγιώτης


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png