Επανεκκίνηση για το έργο του Κυβερνείου. Οι εργασίες είχαν σταματήσει την άνοιξη.

Ο εργολάβος του έργου εγκαταστάθηκε και πάλι στο εργοτάξιο του Κυβερνείου και οι εργασίες "επανεκίνησαν" στις 2 Αυγούστου. Αυτή ήταν η ενημέρωση που έκανε προς το Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, για την πορεία του έργου της αποκατάστασης του ιστορικού κτιρίου. "Τούτη τη φορά πιστεύω θα ολοκληρωθεί", είπε προς το Σώμα ο κύριος Μούρτζης.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal


Το έργο γνώρισε πολλές καθυστερήσεις και την τελευταία φορά που εκτιμήθηκε ο χρόνος για την ολοκλήρωση των εργασιών ήταν τον Νοέμβριο για τις αρχές του καλοκαιριού. Αυτό βέβαια δεν έγινε. Το έργο σταμάτησε κάπου τον Μάιο μετά την τοποθέτηση της κεραμοσκεπής, που επισκευάστηκε αφού πρώτα είχαν γίνει ο επισκευές το εσωτερικό του κτιρίου.

Οι εργασίες ξεκίνησαν τέλη Οκτωβρίου του 2013, αφού πρώτα μεταφέρθηκε το Ιστορικό Αρχείο της Αίγινας στο δημοτικό σχολειό Βαθέος, μετά από ένα καλοκαίρι με διαμαρτυρίες, επεισόδια, ακόμη και κατάληψη. Το ζητούμενο τώρα είναι το έργο να ολοκληρωθεί, να παραδοθεί και αν όλα έχουν υπολογιστεί σωστά, να στεγάσει και πάλι το Ιστορικό Αρχείο.

Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 1.725.506,32 ευρώ με Φ.Π.Α. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (αριθ. ενάρ. έργου ΣΑΕ 0441996 ΣΕ 04400000) και από χορηγία ποσού 700.000 ευρώ της Δ.Ε.Η. (Δ.Ε.Η. /ΔΕΣΕ/2180/05.09.2012).

Τον Μάρτιο του 2015 και ενώ είχαν γίνει οι επισκευές στο εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του κτιρίου, διαπιστώθηκε ότι η στέγη χρειάζονταν επισκευή. Σε αυτή τη φάση το έργο σταματά μέχρι να εγκριθεί μία συμπληρωματική μελέτη ύψους 200.000 ευρώ.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png