Αντώνης Ντελής: "Ο κανονισμός καθαριότητας αν και καινούργιος δεν εφαρμόζεται". "Πολλές οι απώλειες νερού, περίπου 42%, για τις οποίες δεν έγινε καμία κίνηση".

Ο κύριος Αντώνης Ντελής, πήρε τέταρτος τον λόγο στη ειδική, απολογιστική συνεδρίαση της προηγούμενης τετάρτης, ως επικεφαλής δημοτικής παράταξης. Το πρώτο μέρος της ομιλίας του αφορούσε το ναυτικό δυστύχημα στην Αίγινα, στη συνέχεια άσκησε κριτική για στην αποκομιδή των απορριμάτων, ενώ είπε ότι δεν εφαρμόζεται ο κανονισμός καθαριότητας που αποτελεί απόφαση του δημοτικού συμβουλίου από τις αρχές Ιουλίου.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal


Αναφορικά με την καθαριότητα είπε: "Μπορεί η κατάσταση σε σχέση με την προηγούμενη δημοτική αρχή να είναι άσπρο αντί μαύρο, αλλά για εμάς είναι γκρίζο. Η επαρχία ασφυκτιά από την καθυστέρηση αποκομιδής των σκουπιδιών, γίνεται μία φορά την εβδομάδα. Το κέντρο πολύ γρήγορα γεμίζει από σκουπίδια και η ανακύκλωση δεν έχει μπει στη ζωή μας. Ο κανονισμός καθαριότητας, αν και πρόσφατος δεν εφαρμόζεται. Η κατάσταση επιδεινώνεται από τη συμπεριφορά πολλών συμπολιτών μας να επιβαρύνουν με ογκώδη και κλαδέματα τους κάδους σκουπιδιών. Θα πρέπει επιτέλους η διαχείριση των σκουπιδιών να λάβει οργανωμένη μορφή, με μείωση των μεταφερόμενων όγκων στην πρωτεύουσα (ανακύκλωση - κομποστοποίηση) αλλά και με προοπτικές διαχείριση εντός του νησιού", αναφερόμενος σε πρόσφατη απόφαση της ΚΕΔΕ.

Σε άλλο σημείο ανέφερε θέματα που σχετίζονται με την ύδρευση. "Αρκετά προβλήματα στην ύδρευση προέρχονται κυρίως από βλάβες του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης. Οι βλάβες αυτές θα ακολουθήσουν και με το τέλος του υποθαλάσσιου αγωγού όταν αυτό ολοκληρωθεί. Πολλές οι απώλειες νερού, 42% περίπου, για τις οποίες δεν έγινε καμία κίνηση από τη σημερινή διοίκηση, έστω τμηματικά: αλλαγή σωλήνων, ρολογιών για να βρεθεί τελικά ποιος είναι ο κύριος λόγος των απωλειών, με στόχο τη μείωση στο 20%".

Για τα οικονομικά, χαρακτήρισε ως "οικονομική πληγή του δήμου" τα "μεγάλα ποσά που χρωστούν οι συμπολίτες μας 3.800.000 ευρώ περίπου". "Σήμερα αρκετοί συμπολίτες μας δεν έχουν πλέον την δυνατότητα πληρωμής, υπάρχουν όμως και άλλοι που επιδεικτικά ξοδεύουν, όταν χρωστάνε πολύ μεγάλα ποσά. Χρειάζεται δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών και μείωση ή απάληψη των προσαυξήσεων. Θα είναι μία λύση κι αυτή βέβαια με ερωτηματικά", είπε ο κύριος Ντελής.

Ζήτησε την κατάργηση του "πολιτιστικού τέλους", τονίζοντας ότι αυτό δεν αξιοποιείται για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, επίσης, να υλοποιηθούν κοινωνικά τιμολόγια νερού και δημοτικών φόρων, αλλά και την αξιοποίηση προγραμμάτων για ευπαθείς ομάδες. Χαρακτήρισε ως "άθλια" την κατάσταση που επικρατεί στις συγκοινωνίες, με παλαιά οχήματα και ελάχιστα δρομολόγια. "Είναι στο χέρι του δήμου, μαζί με την Περιφέρεια, η βελτίωση της κατάστασης αυτής, αφού έτσι καθορίζονται τα δρομολόγια. Πάνω σε αυτό το θέμα όμως, ο δήμος δεν έχει κάνει κάτι ουσιαστικό" .


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png