Επιστολή του κυρίου Σάκη Σακκιώτη, σχετικά με την τοποθέτηση του κ. Γιάννη Παπαδόπουλου ότι: "η προηγούμενη τετραετία ήταν σε κώμα - σε κωματώδη κατάσταση".

Επιστολή από το πρώην δήμαρχο Αίγινας, κύριο Σάκη Σακκιώτη, σχετικά με την τοποθέτηση του κ. Γιάννη Παπαδόπουλου σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι: "η προηγούμενη τετραετία ήταν σε κώμα-σε κωματώδη κατάσταση".

Με βάση  την αναφορά του Δημ. Συμβούλου κ. Παπαδόπουλου Γιάννη, κατά την Συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου της 12/9/2016, περί του ότι: «η προηγούμενη τετραετία ήταν σε κώμα-σε κωματώδη κατάσταση», επισημαίνουμε τα παρακάτω:

1)Εκφράζουμε εξ’ ορισμού την κατανόηση και την συμπάθειά μας στον κ. Παπαδόπουλο.
2) Θεωρούμε ότι η επιμονή του σε επιτηδευμένες συγκρούσεις είναι σκόπιμη και αποκαλύπτει τη γνωστή πλέον ανασφάλεια, που τον χαρακτηρίζει , με στόχο την συντήρηση μιας εντελώς αδικαιολόγητης και ακατανόητης αντιπαλότητας.
3) Αναλογιζόμαστε εάν τα ιδιότυπα χαρακτηριστικά του κ. Παπαδόπουλου, του επιτρέπουν να αναγνωρίσει το σπουδαίο έργο της Δημοτικής Αρχής 2011-2014, που συνίσταται κατά βάση :
-- Στην εξυγίανση των οικονομικών του Δήμου μας (επιχορηγήσεις ύψους 11.302.000 € ).
-- Σε κατασκευή και πόντιση υποθαλάσσιου αγωγού ηλεκτροδότησης στις 8 Αυγούστου 2012, που έλυσε δια παντός το μείζον πρόβλημα της ηλεκτροδότησης του Νησιού μας.
--- Στο υποθαλάσσιο αγωγό Ύδρευσης, αφού ολοκληρώσαμε τις διαδικασίες υποστήριξης του έργου δια της έγκρισης των τευχών δημοπράτησης και δια της έγκρισης του Συμβουλίου Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Εσωτερικών και ανάλογου Συμβουλίου του Υπουργείου Υποδομών και Δικτύων και βεβαίως δια της κατάθεσης από τον τότε Υπουργό κ. Χρυσοχοϊδη και ψήφισης παρουσία μας, σχετικής τροπολογίας από την Βουλή κατά την 6/5/2014, όπου τελικά μετά από συντονισμένες και επίμονες παρεμβάσεις επισφραγίστηκε η έγκριση του έργου, δια του συστήματος υλοποίησης με μελέτη – κατασκευή.
---Στην ένταξη των χερσαίων έργων στο ΕΣΠΑ και την κατασκευή των Κεντρικών Δεξαμενών στο Λεόντι, ως συνέχεια της προηγούμενης δουλειάς, της προτέρας ημών διοίκησης.
--- Στην ένταξη του έργου «Βιολογικός Καθαρισμός» στο ΕΠΕΡΑΑ(ΕΣΠΑ), με 14 εκατ. €.
--- Στην υλοποίηση επισκευής και στερέωσης του ΚΥΒΕΡΝΕΙΟΥ της Αίγινας, μετά από υπογραφή συμφωνίας Δημάρχου Αίγινας με Υπουργό Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου ,Αναπλ. Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο και Πρόεδρο ΔΕΗ κ. Ζερβό.
* Στην εξασφάλιση χρηματοδότησης του ΕΫΝΑΡΔΕΙΟΥ(συμφωνία Δημάρχου Αίγινας με Υπουργό Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου ,Αναπλ. Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο και Πρόεδρο ΔΕΗ κ. Ζερβό) και έτοιμης μελέτης – είχε μάλιστα δημοσιοποιηθεί η Δημοπράτηση του Εϋνάρδειου για την 28/1/2014, αλλά λόγω «περίεργης» ένστασης, περί προβλήματος ρυμοτομικού σχεδίου, ακυρώθηκε προσωρινά.
* Στην έγκριση περιβαλλοντικών όρων του Σταθμού Μεταφόρτωσης απορριμμάτων.
* Στην έγκριση των όρων Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και στην έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), για κατασκευή του κυματοθραύστη του Κεντρικού Λιμανιού Αίγινας.
* Στην ανακατασκευή της παραλιακής οδού με ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
* Στην κατασκευή δρόμων (έπειτα από τη γνωστή θεομηνία της 25/9/2010) Ανιτσαίου-Πόρτες κ.λ.π. δια της ένταξης από τη Διοίκησή μας του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προϋπολογισμού 1.017.000 € και δημοπράτησης , που κατασκευάσθηκε επί σημερινής Δημοτικής Αρχής.
* Στην ασφαλτόστρωση δρόμων της Αίγινας, προϋπολογισμού 250.000 €
* Στην κατασκευή τάπητα και ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Αίγινας, συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 € , που έχει καθυστερήσει , αφού έχει υπογραφεί επί ημερών μας η Προγραμματική Σύμβαση .
* Στην ίδρυση Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) και Κέντρου Δια Βίου Μάθησης.
* Στην Ομάδα Εργασίας Τομέα Υγείας του Δήμου μας, που εξασφάλισε δια του ΩΝΑΣΕΙΟΥ-μέσω του Προέδρου της Επιτροπής Υγείας κ.Πολυδώρου-, ειδικής πτέρυγας στο Νοσοκομείο, ως μονάδα αυξημένης Φροντίδας.
* Στην αναγνώριση της 26ης Ιανουαρίου- ημέρας ορκωμμοσίας του Καποδίστρια , ως ημέρα ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ, αφού εξασφαλίσαμε την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος- αριθμ 7/30-1-2012.
* Στην οργάνωση και φιλοξενία του MASTER BEACH VOLLEY από το 2011, με συμμετοχή υψηλών προδιαγραφών και τεράστια επιτυχία.
* Στην απόδοση ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΣΗΜΑΙΑΣ για την Αγία Μαρίνα, έπειτα από ουσιαστικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις στην περιοχή. Η απονομή και βράβευση του Δήμου μας έγινε σε ειδική εκδήλωση στην Α’ πλαζ Βούλας.
* Στην διανομή τροφίμων σε 156 οικογένειες του Νησιού μας με απόλυτη συνέπεια, από ομάδα εθελοντών του Δήμου και με ευθύνη του Δήμου και της ΚΕΔΑ.
* Στην αποκατάσταση και αξιοποίηση του κληροδοτήματος στο Σύνταγμα (οδός Σκούφου) ως PARKING, με απόδοση υψηλού μισθώματος.
* Σε σημαντικές πρωτοβουλίες σε συνεργασία με την Εκκλησία, για την στερέωση – αποκατάσταση της Μητρόπολης της Αίγινας.
* Σε συστηματική προβολή του Νησιού μας, ως τουριστικού προορισμού, παρουσία στα κυριότερα γεγονότα τουριστικού ενδιαφέροντος, κατασκευή του επίσημου ιστότοπου, συστηματική προβολή και επικοινωνία της Αίγινας μέσω social media, fam trips & tour operators.
* Με την θέσπιση του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ.
* Με την οργάνωση του Φεστιβάλ Φιστικιού , που συνδέθηκε με την καταγραφή στο Guinness World Records, καθώς και με την διεθνοποίησή του δια της επίσκεψης αποστολών ξένων δημοσιογράφων, για την προβολή του στο εξωτερικό.
* Δια των αδελφοποιήσεων , χωρίς οικονομική επιβάρυνση του Δήμου. Η εξωστρέφεια του Δήμου μας έχει επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα ιδίως στον τουριστικό τομέα και συνδέθηκε με την πολιστική, κοινωνική και τουριστική ανάπτυξη του Νησιού μας.
Βεβαίως τα αναφερόμενα αποτελούν δείγμα γραφής, για τις πρωτοβουλίες της Δημοτικής μας Αρχής , καθ’ όσον το συνολικό έργο καλύπτει όλες τις  πτυχές των δραστηριοτήτων του Δήμου μας, κατά την περίοδο 2011-2014.
Τέλος επισημαίνουμε ότι κάθε πολίτης δικαιούται να ψάχνει να βρει θέση στην πολιτική, κοινωνική, αυτοδιοικητική και παραγωγική διαδικασία.
Όμως το ζητούμενο για όλους πρέπει να είναι η αναγνώριση μιας θεμελιακής πολιτικής διαφοράς στην ποιότητα των υπηρεσιών μας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png