Παρέμβαση Νίκου Πτερούδη σχετικά με τη φάση στην οποία βρίσκεται ο διαγωνισμός του υποθαλάσσιου αγωγού.

Τη διαφωνία του σχετικά με τη φάση στην οποία βρίσκεται ο διαγωνισμός του υποθαλάσσιου αγωγού της Αίγινας, εξέφρασε χθες το βράδυ ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Νίκος Πτερούδης μιλώντας στο Aegina Portal. Η διαφωνία εντοπίζεται σε δηλώσεις που είχε κάνει στο ραδιόφωνο του Aegina Portal το Σάββατο ο δήμαρχος κύριος Δημήτρης Μούρτζης.

Χθες, πριν την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου, ο κύριος Νίκος Πτερούδης μιλώντας στο Aegina Portal είπε ότι δεν υπάρχει άνοιγμα φακέλων, όπως είχε δηλώσει ο κύριος Μούρτζης. Πιο συγκεκριμένα ο κύριος Μούρτζης το Σάββατο, είχε δηλώσει στο ραδιόφωνο του Aegina Portal ότι: "Την Δευτέρα στις 12:30 στη Νησιωτική Περιφέρεια στον Πειραιά, ανοίγονται οι φάκελοι, οι προσφορές και εκεί θα βγει ο μειοδότης του έργου. Πιστεύω με όλες τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν ή θα προσφύγουν στο ΣτΕ ή θα πάει στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, πιστεύω ότι το έργο ολοκληρώνεται στη φάση να το πάρει ανάδοχος". Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκπομπής DayEnd στο ραδιόφωνο του Aegina Portal χθες το βράδυ, προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά με τον κύριο Μούρτζη, κάτι το οποίο δεν κατέστη δυνατόν.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκπομπής επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον κύριο Νίκο Πτερούδη ο οποίος δήλωσε: "Σήμερα ήταν το τρίτο πρακτικό των τεχνικών προδιαγραφών και των πέντε συμμετεχόντων εις το διαγωνισμό. Και από εκεί και μετά, μετά το τρίτο πρακτικό, εφόσον δεν θα υπάρξουν ενστάσεις, θα πάμε στο άνοιγμα των προσφορών των οικονομικών. Εάν υπάρχουν ενστάσεις θα υπάρξει ίσως και κάποιο χρονικό διάστημα αρκετά μεγάλο μέχρι να εκδικαστούν και να προχωρήσουμε".

Σε ερώτηση για το πως προσδιορίζει το "μεγάλο χρονικό διάστημα" ο κύριος Πτερούδης απάντησε: "Εάν υπάρξουν ενστάσεις πάμε για χρόνο. Εάν δεν υπάρξουν ενστάσεις πάμε για συντομότερα, αρκετά, αλλά οπωσδήποτε στο "πάντρεμα", γιατί "πάντρεμα" θα γίνει μετά την αξιολόγηση των τεχνικών προδιαγραφών θα υπάρξει άνοιγμα των οικονομικών προσφορών. Εκεί γίνεται "πάντρεμα" των δύο, δηλαδή εάν κάποιος έχει πάρει επτά στα τεχνικά και πάρει πέντε στο οικονομικό, εάν κάποιος άλλος στο "πάντρεμα" περάσει αυτόν, εκεί πάμε δυστυχώς για διαμάχη δικαστική, όπως γίνεται πάντα. Ελπίζω, η ελπίδα μου είναι να μην γίνουν αυτά όλα, αλλά να γίνει το συντομότερο δυνατόν, αλλά εν πάση περιπτώσει λιγότερο από ένα χρόνο δεν βλέπω να φτάσουμε".

Σε επόμενη ερώτηση για το εάν αυτές οι διαφορές θα μπορούσαν να επιλυθούν στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας και όχι στο ΣτΕ ο κύρος Πτερούδης απάντησε: "Εγώ νομίζω στο Επικρατείας. Μακάρι να λυθούν και στο συμβούλιο της Περιφέρειας, αλλά δεν το βλέπουμε εμείς. Η ευχή μου είναι να γίνει το συντομότερο δυνατόν, αλλά δεν υπήρχε σήμερα άνοιγμα προσφορά οικονομικών".

Σε αυτό το σημείο της συζήτησης, από το Aegina Portal έγινε η επισήμανση στον κύριο Πτερούδη, ότι ο κύριος Μούρτζης στις δηλώσεις του δεν αναφέρθηκε σε "οικονομικές προσφορές", αλλά σε "άνοιγμα φακέλων". "Και οι φάκελοι τι έχουν", απάντησε ο κύριος Πτερούδης, "δεν έχουν άλλους φακέλους να ανοίξουν εκτός από τους φακέλους του οικονομικούς. Οι φάκελοι οι τεχνικοί έχουν ανοίξει εδώ και δέκα μήνες".

Να υπενθυμίσουμε ότι εμπλοκή του έργου στου ΣτΕ υπήρξε και στην αρχή του καλοκαιριού, αλλά ξεπεράστηκε σύντομα.

Τέλος, ο κύριος Πτερούδης σχετικά με την αποχώρηση των δημοτικών του συμβούλων από τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είπε: "Όταν για πολλοστή φορά, πάμε στο δημοτικό συμβούλιο και περιμένουν από την αντιπολίτευση να συνέλθει το συμβούλιο, αυτό δεν μπορεί να γίνεται συνεχώς. Και εκτός αυτού πρώτο θέμα ήταν το τεχνικό πρόγραμμα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τεχνικών δεν είναι εκεί. Για σκεφτείτε".  Στη συνέχεια είπε ότι: "Φύγαμε 18:15 γιατί δεν υπήρχε απαρτία, δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς συνεχώς την απαρτία, δεν είναι έτσι;"
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png