Ερώτηση Νεκτάριου Λεούση σχετικά με την παραχώρηση χρήσης στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα του Λεοντίου και την κατασκευή του ελικοδρομίου.

 
Ερώτηση σχετικά με την παραχώρηση χρήσης στη χερσαία ζώνη λιμένα του Λεοντίου στην εταιρία Κωνσταντινίδης, υπέβαλε στην τελευταία τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Νεκτάριος Λεούσης. Να υπενθυμίσουμε ότι το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου είχε εγκρίνει τη παραχώρηση απλής χρήσης χώρου στη χερσαία ζώνη του Λιμένα του Λεοντίου, για την εγκατάσταση  κινητού παρασκευαστηρίου σκυροδέματος και επιδομή ραουλόδρομου, για την εξυπηρέτησή των εργοταξιακών  γραφείων  της Τεχνικής Εταιρείας Χριστόφορος Δ. Κωνσταντινίδης Α.Ε, της εταιρίας η οποία θα κατασκευάσει τον υποθαλάσσιο αγωγό.


Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.





Ο κύριος Λεούσης αιτιολόγησε τον προβληματισμό του αναφέροντας ότι: "Το σπουδαιότερο είναι ότι μέσα σε αυτόν τον χώρο που έχουμε παραχωρήσει είναι ο χώρος του ελικοδρομίου. Είναι ο χώρος που έχουμε προβλέψει, που έχουμε πάρει αδειοδότηση να γίνε το ελικοδρόμιο". Ο κύριος Λεούσης αναρωτήθηκε τι θα συμβεί αν το έργο διαρκέσει τέσσερα χρόνια λέγοντας: "τι θα γίνει; θα περιμένουμε άλλα πέντε χρόνια για να γίνει το ελικοδρόμιο" και κατέληξε λέγοντας: "Μήπως πρέπει αυτή την παραχώρηση να την αναθεωρήσουμε, να την επανεξετάσουμε και να αφαιρέσουμε τον χώρο το ελικοδρομίου".

Στον κύριο Λεούση απάντησε περιληπτικά ο δήμαρχος κύριος Δημήτρης Μούρτζης λέγοντας ότι δεν υπήρχε πιο κατάλληλος χώρος για τις εργασίες που αφορούν τον υποθαλάσσιο αγωγό και ότι η τοποθεσία του εργοταξίου με αυτή που θα κατασκευαστεί το ελικοδρόμιο είναι διαφορετικές, παρέπεμψε όμως για περισσότερες πληροφορίες στο πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Γιώργο Σκαλτιώτη που απουσίαζε από τη συνεδρίαση. 
 
Να σημειώσουμε ότι ήδη από τις 19 Φεβρουαρίου το Ενημερωτικό Δελτίο στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, είχε αναφερθεί στους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει το Δ.Σ. το Λιμενικού Ταμείου σε αυτή την απόφαση διασφαλίζοντας τους χώρους της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα του Λεοντίου, που θα χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς. Σε επικοινωνία σήμερα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κύριο Γιώργο Σκαλτσιώτη, που απουσίαζε από εκείνη την συνεδρίαση της 28ης Φεβρουαρίου, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει πρόβλεψη με μία σειρά από όρους και προϋποθέσεις, που διασφαλίζουν ότι το τμήμα που χώρου που τυχόν θα χρησιμοποιείται να αποδοθεί για την χρήση που προορίζεται. Σημείωσε επίσης, ότι ο χώρος που έχει παραχωρηθεί είναι περίπου το 1/3 του συνολικού χώρου της χερσαίας ζώνης.

Στην απόφαση του Δ.Σ. του Ταμείου υπάρχουν 20 όροι και προϋποθέσεις για την παραχώρηση, ανάμεσα σε αυτές η  6) Το παραχωρούµενο δικαίωµα χρήσης του χώρου µπορεί να ανακληθεί εκ µέρους του ∆ηµοσίου για λόγους Εθνικής ανάγκης  άµυνας και ασφάλειας της Χώρας. Μπορεί να γίνει µερική ανάκληση της εν λόγω παραχώρησης  για κάθε άλλη έκτακτη ανάγκη µε απόφαση ∆.Σ του ∆.Λ.Τ. Αίγινας.Στην περίπτωση αυτή, υποχρεούται ο ενδιαφερόµενος να εγκαταλείψει την χρήση του χώρου µέσα σε τακτή προθεσµία χωρίς καµιά αξίωση από το ∆ηµόσιο ή τον φορέα διοίκησης λιµένα για αποζηµίωση.

Σε άλλες παραγράφους αναφέρεται ρητά ότι χώρος με συγκεκριμένες συντεταγμένες, έχει αδειοδοτηθεί για ελικοδρόμιο, ενώ τμήμα της χερσαίας ζώνης έχει οριστεί ως εργοταξιακός χώρος για το έργο: "Λιμενικά έργα προστασίας Αγ. Μαρίνας και λιμένα Πέρδικας Ν.Αίγινας ", πιο συγκεκριμένα στην παράγραφο: 18) Έχει γίνει επίσης παραχώρηση χρήσης τµήµατος της Ζώνης Λιµένα Λεοντίου για την εναπόθεση τεχνικών ογκολίθων στην Τεχνική Εταιρεία ΑΧΙΛΛΕΥΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Τ.Ε. εκτάσεως περίπου 1.731,27τ.µ ο οποίος και εξαιρείται της παρούσας παραχώρησης. 19) Έχει επίσης χορηγηθεί έγκριση για την κατασκευή ελικοδροµίου στον ίδιο χώρο. Ο εξετασθείς χώρος στην  περιοχή Λεόντι έχει συντεταγµένες 37ο 46΄21,03΄΄Β και 23ο 28΄7,01΄΄Α (σε σύστηµα WGS 84) 20) Είναι σε εξέλιξη δημοπράτηση το έργο ‘’Λιμενικά έργα προστασίας Αγ,Μαρίνας και λιμένα Πέρδικας Ν.Αίγινας ‘’ του οποίου εργοταξιακός χώρος είναι τμήμα της χερσαίας ζώνης του Λεοντίου.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png