Την παραίτησή του από το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών υπέβαλε ο κ. Αντώνης Ντελής.

Την παραίτησή του από το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών υπέβαλε ο κ. Αντώνης Ντελής. Το κείμενο της παραίτησης είναι το ακόλουθο:

Προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών  κ. Νίκο Οικονόμου.
Κύριε πρόεδρε,
Στη συνεδρίαση της 27-3-2016 του  Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αίγινας, που  προκλήθηκε μετά από πρόταση κάποιας  Ομάδας Πολιτών Αίγινας για την Ελληνική Πολιτική,   για διενέργεια  δημοψηφίσματος για το αν θα δημιουργηθούν  «Κέντρα φιλοξενίας προσφύγων»  στο νησί μας, έχω να καταθέσω:

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



1. Το έργο  του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών είναι: "η καταγραφή και η διερεύνηση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες που κατοικούν μόνιμα στην περιφέρεια του δήμου για θέματα που αφορούν στην ένταξή τους στην τοπική κοινωνία, στην επαφή τους με τη δημοτική αρχή ή άλλες δημόσιες αρχές, στην υποβολή εισηγήσεων προς το δημοτικό συμβούλιο για την ανάπτυξη τοπικών δράσεων προώθησης της ομαλής κοινωνικής ένταξης των μεταναστών και, εν γένει, στην επίλυση των προβλημάτων που αυτοί αντιμετωπίζουν, ιδίως μέσω της οργάνωσης συμβουλευτικών υπηρεσιών από τις δημοτικές υπηρεσίες, καθώς και στη διοργάνωση σε συνεργασία με τον δήμο, εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής του τοπικού πληθυσμού" , πνεύμα στο οποίο δεν κινήθηκε το Συμβούλιο, αλλά αντίθετα  αντιτάχτηκε σθεναρά σε κάθε είδους  κέντρου φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στο νησί  μας, πράγμα που δεν προβλέπεται από τις αρμοδιότητές του.  Γίνεται φανερό ότι οι σκοποί  του Συμβουλίου, όπως περιγράφονται παραπάνω,  καταστρατηγούνται.
2. Επειδή η επιλογή μου σ’ αυτό το Συμβούλιο έγινε, όχι σαν εκπροσώπου Δημοτικής παράταξης,   αλλά σαν Δημοτικού συμβούλου-εκπαιδευτικού και επειδή τέτοιες  θέσεις και εισηγήσεις που ακούστηκαν από τα μέλη(κλείσιμο λιμανιού, καμιά βοήθεια σε πρόσφυγες), δεν αρμόζουν σε εκπαιδευτικό που διδάσκει σε μαθητές αξίες ανθρωπισμού, αγάπης, αλληλεγγύης, δημοκρατίας,  σας υποβάλλω την παραίτησή μου από το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών.
Ντελής Αντώνης, Δημοτικός σύμβουλος, Δάσκαλος
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png