Σε αναμονή παρουσίασης ολοκληρωμένης μελέτης για την ελεγχόμενη στάθμευση και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αίγινας.

 
Η πρώτη συζήτηση εντός θέματος ημερησίας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου, για το ευρύ θέμα της κυκλοφορίας, των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και της ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο του νησιού, έγινε στις 11 Ιουνίου. Τότε, ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού κύριος Γιώργος Μούρτζης, εισηγήθηκε στο συμβούλιο πακέτο μέτρων που θα διευκόλυνε την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών, κατά την τουριστική περίοδο. Ανάμεσα στις προτάσεις ήταν η δημιουργία χώρου στάθμευσης στο χώρο της "Παναγίτσας", μέτρα κατά της ηχορύπανσης από οχήματα και καταστήματα στην παραλία, η απελευθέρωση των κοινόχρηστων χώρων από οχήματα και άλλα αντικείμενα, η απελευθέρωση των χώρων διελεύσεως των ΑΜΕΑ. Επαναλειτουργία του χώρου στάθμευσης δικύκλων στην "Παλιά Ηλεκτρική". Η γνωμοδοτική αυτή παρέμβαση της Τουριστικής Επιτροπής στο Δημοτικό Συμβούλιο, προέβλεπε ένα δεκαήμερο προσαρμογής και στη συνέχεια τις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις για τους παραβάτες. Παράλληλα, στις προτάσεις ήταν η άμεση επαναλειτουργία του συστήματος της ελεγχόμενης στάθμευσης, με ένα συμβολικό τίμημα, λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης.

Από το καθημερινό Ενημερωτικό Δελτίο στο ραδιόφωνο του Aegina Portal


 
Στη συνεδρίαση της 11ης Ιουνίου, το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα την εισήγηση της Τουριστικής Επιτροπής, αλλά τα περισσότερα από τα μέτρα που πρότεινε, αν όχι όλα δεν εφαρμόστηκαν ποτέ. Το αποτέλεσμα ήταν κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, και ειδικά τις ημέρες με μεγάλη προσέλευση μόνιμων κατοίκων και παραθεριστών, να δημιουργείται μία υπερβολική κυκλοφοριακή φόρτιση, όχληση για τους πεζούς και μια γενική αρνητική επιβάρυνση σε όσους ζουν, εργάζονται ή ακόμη και επισκέπτονταν για λόγους αναψυχής το κέντρο. Ένα από τα μέτρα που δεν λειτούργησε, αν και όπως είχε ζητήσει τότε ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής κύριος Γιώργος Μούρτζης ήταν η επαναλειτουργία του, ήταν η ελεγχόμενη στάθμευση. Ήταν χαρακτηριστική άλλωστε η επισήμανση του κυρίου Γιάννη Παπαδόπουλου, που είχε πει σε κάποια παρέμβασή του ότι πρέπει να μπει σε λειτουργία, όσο διατηρούνται ακόμη οι διαγραμμίσεις, σημειώνοντας ότι θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο υπό αυτές τις συνθήκες να γίνουν ξανά.
 
Ουσιαστικά το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης θα μπορούσε να λειτουργήσει άμεσα, δίνοντας μία διέξοδο στις καθημερινές ανάγκες παρκαρίσματος. Από την άλλη, ένα πολύτιμο εργαλείο αυτού του συστήματος είχε εξαφανιστεί, ήδη από την προηγούμενη διοίκηση. Ο λόγος για τη σήμανση, τις ταμπέλες δηλαδή που όριζαν τα σημεία και έδιναν πληροφορίες σε αυτούς που δεν γνώριζαν.
 
Πάντως, σε σημερινή επικοινωνία με τον αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής κύριο Κώστα Γεννίτσαρη και σε ερώτηση για ποιο λόγο δεν εφαρμόστηκε αυτή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, είπε ότι θα πρέπει να αναμένουμε την παρουσίαση ολοκληρωμένης μελέτης για την ελεγχόμενη στάθμευση και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png