Συνάντηση Παναγιώτη Χατζηπέρου με τη δημοτική αρχή και φορείς της Αίγινας.

Ενημερωτική συνάντηση και συζήτηση ανάμεσα στον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κύριο Παναγιώτη Χατζηπέρο, που συνοδεόνταν από τον τεχνικό σύμβουλο κύριο Πλατή, τη δημοτική αρχή και εκπροσώπων φορέων της Αίγινας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Μεριστό. Η σύσκεψη ξεκίνησε με μία εικοσάλεπτη παρουσίαση για διάφορα τρέχοντα θέματα η οποία περιελάμβανε από τις πρόσφατες εξελίξεις στον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας, μέχρι τα ζητήματα που σχετίζονται με τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, το ΚΤΕΛ, την καθαριότητα, την κατασκευή κλειστού γηπέδου, το κτιριακό που αντιμετωπίζει το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας και αρκετά ακόμη, θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα παραγωγής και άλλα.

Video 1




Η συνάντηση χαρακτηρίστηκε από το τυπικό ύφος και άλλων παρόμοιων συναντήσεων που έχουν γίνει στο παρελθόν, με τα τρέχοντα και τα πάγια προβλήματα και ζητήματα του νησιού να καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης από τον κύριο Παναγιώτη Χατζηπέρο, το λόγο έλαβαν οι αιρετοί και πρώτος από αυτούς ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Νίκος Πτερούδης, ο οποίος ορμώμενος από ένα νέο δεδομένο που έθεσε ο κύριος Χατζηπέρος, ζήτησε περισσότερες εξηγήσεις. Το ζήτημα αφορά μία ακόμη αδειοδότηση που απαιτείται για το έργο. Σε σχέση με τις προθεσμίες που τρέχουν ο αντιπεριφερειάρχης ήταν καθησυχαστικός, χωρίς ωστόσο να είναι αναλύσει περισσότερο το θέμα που προέκυψε. Λίγο αργότερα ο κύριος Πτερούδης αποχώρησε από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καθώς αν και του είχε δοθεί ο λόγος από το συντονιστή της συζήτησης κύριο Οικονόμου, διακόπηκε λόγω της ενημέρωσης που ξεκίνησε ο κύριος Δημήτρης Μούρτζης.

Οι περισσότερες από τις παρεμβάσεις είτε των αιρετών, είτε των εκπροσώπων των φορέων εξέφραζαν την αγωνία, την απορία, ακόμη και την οργή σε κάποιες περιπτώσεις, καθώς κάποια ζωτικά θέματα παραμένουν σταθερά ως προβλήματα του νησιού. Η συγκοινωνία και το ΚΤΕΛ κατέλαβε ένα σημαντικό μέρος της συζήτησης, με τους εκπροσώπους των φορέων να είναι ιδιαίτερα αιχμηρή όσο αφορά την κατάσταση που επικρατεί. Υπήρξε επίσης ενημέρωση ότι θα τοποθετηθούν δύο νέα 30 θέσεων λεωφορεία, ειδικά για τις ανάγκες της Αίγινας από τον κύριο Χατζηπέρο, την άφιξη του ενός εκ των οποίων στο νησί επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης Πέρδικας κύριος Νεκτάριος Κοκόλης.

Ο κύριος Κοκόλης μετέφερε εξάλλου το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πρατηριούχοι του νησιού με τα ναύλα και την ακτοπλοϊκή τους μεταφορά, ενώ ο κύριος Χατζηπέρης ενημέρωσε τον κύριο Χατζηπέρο για προτάσεις τις οποίες έχει επεξεργαστεί ο φορέας που εκπροσωπεί πάνω στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, ο καταμερισμός των οποίων στο ημερήσιο πρόγραμμα ήταν ένα από τα μεγάλα ζητήματα της συνάντησης.

Αιχμηρός ο αντιδήμαρχος κύριος Κώστας Γεννίτσαρης, δέχτηκε κατά κοινή ομολογία ιδιαίτερα θετικά σχόλια από τους παριστάμενους για τις επιδόσεις του στην καθαριότητα. "Η οργή μου είναι μεγάλη κύριε Αντιπεριφερειάρχα. Εγώ δεν θα είμαι καλός, θα είμαι κακός, γιατί αυτά τα ακούμε εδώ και επτά μήνες τώρα. Υποσχέσεις, υποσχέσεις, υποσχέσεις", είπε απευθυνόμενος στον κύριο Χατζηπέρο. "Εμένα οι πολίτες καθημερινά με ρωτούν τι θα γίνει με τα έργα, τι θα γίνει με τους δρόμους που σκοτώνεται ο κόσμος."Η τοποθέτηση του κυρίου Γεννίτσαρη ήταν ενδεικτική, και προκάλεσε ερωτηματικά για το ενδεχόμενο της αμεσότητας στις συνεργασίες και τις συνέργειες των δύο αυτοδιοικητικών θεσμών.

Ο κύριος Φίλιππος Τζίτζης έκανε ερωτήσεις για την ακτοπλοΐα και άσκησε κριτική για την πυκνότητα των δρομολογίων. Στο θέμα του κλειστού γηπέδου τόνισε αρκετές φορές την αναγκαιότητα για μία "γρήγορη λύση", δηλαδή ένα "μπαλόνι" ως επιλογή για την κατασκευή του. Τέλος, έκανε ερώτηση για τις εργασίες στο Μητροπολιτικό Ναό Αίγινας.

Ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Κυριάκος Τρίμης, όπως και ο αντιπρόεδρος του Σαρωνικού κύριος Στάθης Νικολούζος έκαναν συγκεκριμένες ερωτήσεις για το ΚΤΕΛ και τη μεταφορά των κατοίκων του νησιού και των τουριστών. Ο τελευταίος μάλιστα αντέδρασε, όταν ο κύριος Χατζηπέρος χαρακτήρισε "ως βασιλιάδες" τους κατοίκους της Αίγινας (θέλοντας να υπερτονίσει ότι αυτό ισχύει σε σχέση με τους κατοίκους άλλων νησιωτικών περιοχών που έχουν περισσότερα προβλήματα). Ως ατυχής χαρακτήρισε αυτή την έκφραση ο κύριος Μιχάλης Παπαδόπουλος, τακτικό μέλος της επιτροπής τουρισμού ο οποίος αναφέρθηκε στη λύση που παρουσίασε ο κύριος Χατζηπέρος για την καθαριότητα, για το είδος της κατασκευής του γηπέδου, για το θέμα της χερσαίας και της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, της στάθμευσης και της τάξης γενικότερα, το ελικοδρόμιο, αλλά και στο (ανύπαρκτο) υλικό διαφημιστικής προβολής.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png