Η παρουσίαση των προτάσεων της Τουριστικής Επιτροπής για τη βελτίωση της καθημερινότητας κατά τη θερινή περίοδο. Από το επόμενo Σαββατοκύριακο η πεζοδρόμηση της παραλίας τις βραδυνές ώρες.

Από την Παρασκευή 19 Ιουνίου θα πρέπει να αναμένεται η πεζοδρόμηση της παραλίας της Αίγινας κατά τις βραδυνές ώρες, βάσει όσων συζητήθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.  Ο λόγος για την παρουσίαση των προτάσεων που επεξεργάστηκε η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου και αφορά στη βελτίωση της καθημερινότητας κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Οι προτάσεις, την εισήγηση των οποίων έκανε στο σώμα ο πρόεδρος της επιτροπής κύριος Γιώργος Μούρτζης, "ήρθαν" προς συζήτηση μέσα στο κλίμα της γενικής διαπίστωσης ότι η καθημερινότητα στο νησί αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα. Αυτές, σύμφωνα με την τοποθέτηση του κυρίου Μούρτζη, δεν θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου και αφορούν κυρίως του τομείς της στάθμευσης, της ηχορύπανσης, της πεζοδρόμησης και της καθαριότητας.

Από το καθημερινό Ενημερωτικό Δελτίο στο ραδιόφωνο του Aegina Portal και το Broadcasting News του ραδιοφώνου.



Οι προτάσεις σχετικά με τη στάθμευση και την ηχορύπανση (που αφορά τόσο αυτή που προέρχεται από τα καταστήματα διασκέδασης όσο και αυτή που προέρχεται από οχήματα) αναφέρονται σε μία περίοδο ελέγχου και ενημέρωσης δέκα ημερών, ενώ στη συνέχεια θα εφαρμόζεται ότι προβλέπει η νομοθεσία. Η επιτροπή γνωμοδοτεί θετικά για την επιστροφή της ελεγχόμενης στάθμευσης, για τη δημιουργία ενός πάρκινγκ δικύκλων στην περιοχή της "Παναγίτσας", για την πεζοδρόμηση της παραλίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 12:30 τα μεσάνυχτα (η διάρκειά της θα αποφασιστεί) η επαναλειτουργία της "Παλιάς Ηλεκτρικής" ως πάρκινγκ δικύκλων, η λειτουργία θέσης του λιμανιού (προς την έξοδο) ως πάρκινγκ μετά την ολοκλήρωση των δρομολογίων, οι απομάκρυνση οχημάτων από την παραλία και άλλα.

Ο κύριος Φίλιππος Τζίτζης χαρακτήρισε ως αλαλούμ την εικόνα της καθημερινότητας, μίλησε για τα προβλήματα από την κυκλοφορία των οχημάτων κατά τη διάρκεια των προηγούμενων τριήμερων, ενώ χαρακτήρισε τον χώρο του Δήμου στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης ως "χωματερή του Γκίκα". Σημείωσε επίσης ότι την εισήγηση έπρεπε να κάνει ο κύριος Γεννίτσαρης ως πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Ο κύριος Τζίτζης διερωτήθηκε γιατί έπρεπε η κατάσταση να φτάσει σε αυτό το σημείο προκειμένου να εφαρμοστούν κάποια μέτρα, ενώ ρώτησε για ποιους λόγους πρέπει τα ίδια πράγματα αν επικαιροποιούνται ξανά και ξανά και να μην υπάρχει μία εξέλιξή τους. Ο κύριος Τζίτζης δεν φάνηκε να διαφωνεί με τα μέτρα, αλλά με το γεγονός ότι έπρεπε να περάσουν, όπως είπε, δέκα μήνες, να φτάσουν τα πράγματα σε αυτό το σημείο και να υπάρχει η πεποίθηση ότι τα πράγματα θα αλλάξουν μέσα σε δύο μήνες. Τέλος υπογράμμισε ότι αυτά τα μέτρα έπρεπε να είχαν έρθει στο δημοτικό συμβούλιο πριν το Πάσχα, ενώ συμπλήρωσε ότι για να περάσουν αυτά τα μέτρα στη συνείδηση των κατοίκων χρειάζεται τουλάχιστον ένας μήνας.

"Η Αίγινα διεκδικεί τον τίτλο του νησιού της αναρχίας. Καθένας κάνει ότι θέλει, παρκάρει όπου θέλει, και μάλιστα υπάρχει μία συνήθεια να πίνει τον καφέ του βλέποντας απέναντι το μηχανάκι του", είπε ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Αντώνης Ντελής παίρνοντας το λόγο, κάνοντας αναφορά στις συνήθειες που έχουν δημιουργηθεί αναφορικά με το παρκάρισμα. Είπε ότι βρίσκει πολύ καλές τις προτάσεις, που τον βρίσκουν σύμφωνο ιδιαίτερα για το parking των δικύκλων στην "Παναγίτσα" και στην "Παλιά ηλεκτρική". Επίσης, χαρακτήρισε ως "άθλια" την κατάσταση που επικρατεί στην Πλατεία Εθνεγερσίας.

Στη συζήτηση συμμετείχαν οι: Νεκτάριος Λεούσης, Κυριάκος Τρίμης, Μαρία Γιαννοπούλου, Γιώργος Σκαλτιώτης, Κώστας Γεννίτσαρης, Νίκος Οικονόμου, Δημήτρης Καραγιάννης και Μιχάλης Παπαδόπουλος.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png