Στη Σκοτεινή θα μεταφερθεί ο "μικρός βιολογικός" της ιχθυαγοράς.


 
Στο σταθμό μεταφόρτωσης της Σκοτεινής αποφάσισε να μεταφερθεί κατά τη διάρκεια της σημερινής της συνεδρίασης η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αίγινας. Ο πρόεδρος της επιτροπής κύριος Κώστας Γεννίτσαρης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, εξήγησε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η βιολογική μονάδα (γνωστός και ως μικρός βιολογικός) που είχε εγκατασταθεί στην ιχθυαγορά το 2009 να μεταφερθεί, καθώς αποτελεί εστία μόλυνσης. Συμπλήρωσε επίσης ότι εάν το σύστημα μπορεί να επισκευαστεί και να λειτουργήσει θα χρησιμοποιηθεί ώστε με αυτόν να γίνεται η επεξεργασία των λυμάτων του δημοτικού βυτιοφόρου. Αυτό βέβαια στην περίπτωση που το σύστημα μπορεί να "επανεκκινήσει" καθώς τα μηχανήματα που το αποτελούν είναι "κολλημένα" όπως είπε ο κύριος Γεννίτσαρης.

Ο αντιδήμαρχος κύριος Κώστας Γεννίτσαρης μιλά στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.


 
Σε ερώτηση για το πότε θα γίνει η μεταφορά της μονάδας ο κύριος Γεννίτσαρης απάντησε πριν το καλοκαίρι, προφανώς θέλοντας να πει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Σε ερώτηση για το εάν το έργο έχει παραληφθεί από το Δήμο Αίγινας ο κύριος Γεννίτσαρης απάντησε θετικά, όπως άλλωστε θετικά απάντησε στην ίδια ερώτηση του Aegina Portal και ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Γιάννης Παπαδόπουλος, αντιδήμαρχος των τεχνικών υπηρεσιών το 2009. Το έργο είχε κοστίσει στο Δήμο της Αίγινας 140.000, και είχε χαρακτηριστεί ως μία ακριβή μονάδα φορητού βιολογικού, ακριβώς λόγω των συνθηκών στις οποίες θα έπρεπε να ανταπεξέλθει (ιχθυαγορά, δημοτικό κατάστημα, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κτλ).
 
Ο "μικρός βιολογικός" λόγω των προβλημάτων που παρουσίασε από την αρχή της λειτουργίας του, μετατράπηκε σε ένα πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε επαγγελματίες της περιοχής και την τότε διοίκηση του Δήμου. Τα πράγματα για τον "μικρό βιολογικό" δεν πήγαν καλύτερα κατά τη διάρκεια της διοίκησης Σακκιώτη, καθώς οι συχνές υπερχειλίσεις, οι μυρωδιές, αλλά και το κόστος των αναλωσίμων του οδήγησαν σταδιακά στην παύση της λειτουργίας του. To 2011 ο τότε  δήμαρχος κύριος Σάκης Σακκιώτης είχε δηλώσει στο Aegina Portal ότι η λειτουργία της μονάδας δεν είχε αδειοδοτηθεί και ότι τότε γίνονταν οι σχετικές ενέργειες ώστε να υπάρξει αδειοδότηση από τη διεύθυνση υγιεινής.

Τέλος, ο κύριος Γεννίτσαρης μίλησε επίσης για το θέμα “Διαχείρισης της κυκλοφορίας στο Ιστορικό κέντρο της πόλης της Αίγινας'', κατόπιν του από 5/3/2015 εγγράφου του Μεσογειακού Κέντρου Περιβάλλοντος, αλλά και για το θέμα της ανακύκλωσης, σύμφωνα με ερώτηση που του είχε υποβάλει σε προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο κύριος Νϊκος Πτερούδης. Και τα δύο θέματα θα παρουσιαστούν σε επόμενα άρθρα καθώς συνδέονται με δύο ιδιαίτερα σημαντικά ζητήματα, όπως είναι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και η ανακύκλωση.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png