Δηλώσεις του προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας για τον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας στην εφημερίδα "Η Καθημερινή"

«Η Αίγινα δεν γίνεται να εξυπηρετηθεί με αφαλατώσεις. Θα χρειαζόταν 9 μονάδες των 2.000 κυβικών, τις οποίες δεν μπορεί να υποστηρίξει το δίκτυο ηλεκτροδότησης του νησιού. Επιπλέον, οι αφαλατώσεις δεν ενδείκνυνται σε κλειστούς κόλπους, όπως ο Αργοσαρωνικός, λόγω των καταλοίπων τους», λέει ο δήμαρχος Αίγινας. Με την άποψη αυτή συμφωνεί και ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, Χρήστος Καραμάνος. «Οι αφαλατώσεις είναι ασύμφορες για ένα νησί όπως η Αίγινα», λέει. Οσο για τον διαγωνισμό; Σύμφωνα με τον κ. Καραμάνο, η Περιφέρεια δεν έχει καταλήξει αν θα δημοπρατήσει το έργο με μελετοκατασκευή ή θα προχωρήσει στην ανάθεση της οριστικής μελέτης πριν από τη δημοπράτησή του. Το κόστος, πάντως, θα καλυφθεί από την Περιφέρεια, ενώ διερευνάται η δυνατότητα κοινοτικής χρηματοδότησης. Ομοίως, ο δήμος υποστηρίζει ότι θα αναζητήσει ευρωπαϊκούς πόρους για την αντικατάσταση μέρους του δικτύου ύδρευσης στο νησί, στο οποίο, παρά το οξύ πρόβλημα, οι απώλειες κυμαίνονται από 27% έως 40%...

Περισσότερα στην online έκδοση της εφημερίδα "Η Καθημερινή".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png